Krav om mundbind og kritik af LøkkeFonden

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Coronavirussen blusser op igen, både herhjemme og i udlandet, Lars Løkke Rasmussens fond får kritik og så er der navnenyt om lokalpolitikere. Velkommen til dagens aktuelt, fredag den 7. august.

 

Krav om mundbind - i Aarhus

Skal du ud at køre i bus, tog eller andet offentligt transportmiddel i Aarhus, så skal du have mundbind på.

Mundbind i offentlig transport er ikke det eneste tiltag, der bliver indført i Aarhus for at stoppe den seneste tids stigning i antallet af smittede med covid-19.

Derudover opfordres borgere også til at arbejde hjemmefra, mens det anbefales at udskyde det fysiske fremmøde i gymnasier og på andre ungdomsudddannelser i 14 dage.

Læs hele historien her.

 

Borgerlige partier vil have regionale rejsevejledninger

Danskernes yndlingsferiedestination Spanien blev i går et orange land i rejsevejledningerne, som betyder, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele landet.

Men der er ingen fornuftig grund til, at danskerne ikke skulle kunne slikke sol i de regioner i Spanien, hvor smitten er lav, mener Dansk Folkeparti, De Konservative og Venstre. Det skriver DR.

“Vi bør lave en regional model for Spanien, ligesom vi gjorde for Sverige. Det har en lang række europæiske lande også gjort, siger Michael Aastrup Jensen,” Venstres udenrigsordfører.

Socialdemokratiets udenrigsordfører Annette Lind er enig i, at det både er træls for danskerne og rejsebranchen, men hun mener, det er vigtigere at være ekstra forsigtige.

“Vi opererer ud fra et forsigtighedsprincip og de data, vi har. Vi vil ikke have, at smitten blusser op igen,” siger hun.

Læs hele historien her.

 

Løkkes drengeakademi dumper

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) står LøkkeFonden, der står bag DrengeAkademiet, en intensiv sommerlejr for drenge, der er bagud i skolen, og som fonden påstår at de kan give et fagligt løft.

DrengeAkademiet giver langtfra så gode resultater, som LøkkeFonden selv har givet udtryk for. Det viser den første kvantitative undersøgelse af tre intensive læringsforløb, herunder to, der stammer fra LøkkeFonden.

“Rapporten finder dog ingen faglig fremgang ved afgangsprøverne sammenlignet med kontrolgruppen. Drengene får det samme i karakter, uanset om de har gået på DrengeAkademiet eller ej. Det andet undersøgte forløb hedder KøbenhavnerAkademiet og er også baseret på LøkkeFondens koncept. Her kunne eleverne lige så godt være blevet væk: »Resultaterne tyder således på, at eleverne i gennemsnit ville have profiteret mere af at følge den almindelige undervisning på deres hjemskoler end at deltage på KøbenhavnerAkademiet.«”, skriver Weekendavisen.

LøkkeFonden er tidligere blev beskyldt for at overdrive DrengeAkademiets resultater.

LøkkeFonden blev stiftet af Lars Løkke Rasmussen i 2012. Stifteren har siden modtaget stor kritik for at blande fondens arbejde og det politiske arbejde sammen, blandt andet ved at modtage penge til fonden fra de såkaldte kvotekonger, mod at de kunne diskutere fiskeripolitik med statsministeren.

Læs hele historien her.

 

Alternativet mister mandat på Bornholm

Det kriseramte parti Alternativet mister endnu et byrådsmedlem - i tilfældet Lars Randorff Nørgaard på Bornholm er det dog ikke politiske men personlige årsager, der får ham til at give sit mandat videre til en socialdemokrat. Det skriver Altinget.

Lars Randorff Nørgaard stopper på grund af tidsmangel og hans suppleant,  Rebecca Douglas Elleby, har allerede for et stykke tid siden meldt sig ind i Socialdemokratiet.

Med skiftet sidder Socialdemokratiet på 9 ud af de 23 mandater i Bornholms regionskommune.

Læs hele historien her.

 

Samsø-borgmester ny næstformand i Landdistrikternes Fællesråd

Før sommerferien blev der valgt nye medlemmer til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd.

Fredag har bestyrelsen fordelt ansvarsposter samt valgt en ny næstformand: Borgmester i Samsø Kommune Marcel Meijer (S). Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

 Jeg har altid boet og levet på landet, så det ligger så at sige i min DNA. Derfor er jeg meget glad for at kunne intensivere mit arbejde for landdistrikterne som næstformand i Landdistrikternes Fællesråd, siger Marcel Meijer i pressemeddelelsen.

Marcel Meijer har været borgmester på Samsø siden 2017, valgt for Socialdemokratiet. Meijer er født i Nieuwe Pekela, en lille landsby uden for Groningen i det nordlige Holland. Han blev først dansk statsborger i begyndelsen af året.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

At LøkkeFonden ikke fårmår at hjælpe kan vel næppe undre nogen.

Det var/er jo heller ikke dens primære formål......

Annonce