Annonce

Kredsformand om Pless-sag: “Når vi kender sagens afslutning, vil vi drøfte det”

S i Indre By vil ikke tage stilling til, om Flemming Pless’ klagesag skal have politiske konsekvenser, før sagen er afsluttet, fastslår kredsformand.
Socialdemokratiet i Indre By og Christianshavn vil ikke tage stilling til, hvorvidt en klage om krænkende adfærd skal have konsekvenser for Flemming Pless’ politiske virke i Region Hovedstaden.

“Det vil vi tage stilling til på det tidspunkt, hvor sagen er afsluttet. Fordi det er klart, at vi selvfølgelig også vil kigge på, hvad resultatet af sagen bliver, men indtil vi kender det resultat, tager vi ikke stilling til, hvad konsekvenserne bliver,” siger kredsformand Carlo Søndergaard til Netavisen Pio og tilføjer:

At vi selvfølgelig også vil kigge på, hvad resultatet af sagen bliver

“Men det er klart, at når vi kender sagens afslutning, så vil vi selvfølgelig drøfte det igen i kredsbestyrelsen.”

Flemming Pless er præst ved Christianskirken på Christianshavn i København.

Københavns biskop har netop sendt Flemming Pless på orlov. Det skyldes, at Københavns Stift har modtaget en klage fra fem kvinder om krænkende adfærd.

Der er blandt andet klaget over tilnærmelser i forbindelse med sjælesorgssamtaler.

Grønt lys til at fortsætte som medlem og kandidat

Mens klagesagen behandles, fortsætter Flemming Pless som regionsrådsmedlem og kandidat for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden, understreger Carlo Søndergaard.

Han mener, at Pless-sagen er et anliggende mellem Pless og hans arbejdsgiver:

“Vi går ikke ind i konkrete sager mellem en arbejdsgiver og en arbejdstager, men det er klart, at hvis der var et medlem i Socialdemokratiet, der bragte klager over andre, som repræsenterer Socialdemokratiet, ville vi selvfølgelig tage stilling til det, men det er jo ikke tilfældet på nuværende tidspunkt.”

Kan han fortsat være medlem af regionsgruppen, mens beskyldningerne undersøges nærmere?

“Ja, indtil det modsatte er bevist, er man normalt uskyldig i dansk retspraksis. Det her er ikke noget, der vedrører hans arbejde i Socialdemokratiet, og derfor har vi heller ikke bragt det ind i partiet som sådan.”

Indtil det modsatte er bevist, er man normalt uskyldig

Kan han fortsat være kandidat til regionsvalget til november?

“Der er ikke sket nogen ændringer på det, og jeg vil sige det på den måde, at vores kredsbestyrelse har tillid til, at hvis det er således, at der overhovedet skulle være nogen andre sager, så følger man de kommandoveje, der er omkring det; nemlig at vi har en advokatordning mod krænkende adfærd.”

Flemming Pless har torsdag understreget over for Netavisen Pio, at han fortsætter som regionspolitiker.

Flemming Pless blev søndag genopstillet som S-kandidat til regionsrådsvalget i Region Hovedstaden. Pless opnåede en 22. plads ud af 24 opstillede kandidater.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet