Krise i Alternativet og TV-duel mellem Frederiksen og Løkke

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Fredag blev en begivenhedsrig dag. De interne problemer i Alternativet brød ud i åben ild, Liberal Alliance varsler nye krav om skattelettelser også blev der sat dato for den første tv-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke.

LA-topminister: Vi skal skrue op for den liberale profil

To år i regering har skadet Liberal Alliances profil. Nu vil Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) have partiet tilbage som den kantede liberale stemme i debatten, siger han i et længere interview med Altinget.

vi har brug for at skrue op for liberalismen

"Jeg anerkender, at vi har brug for at skrue op for liberalismen, ideologien og kanten, og det skal vi nok gøre. Vi kommer til at føre valgkamp fuldstændig, som vi plejer, ved at lægge en økonomisk plan frem, som viser, hvordan man kan rykke Danmark i en kraftig liberal retning", lyder det fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der har en fortid i radikale venstre.

Næstforperson forlader Alternativet til fordel for S i protest mod Uffe Elbæk

Efter intern uro i Alternativet har partiets næstforperson, Vilhelm Stamp Nordahl Møller, og bestyrelsesmedlem Theis Krarup Hansen besluttet at forlade partiet i protest mod Uffe Elbæk. Det skriver de på Facebook.

Jeg kan ikke længere stå inde for at bidrage til et projekt, der politisk ledes af folk, der udviser en fuldstændig mangel for forståelse

”Jeg kan ikke længere stå inde for at bidrage til et projekt, der politisk ledes af folk, der udviser en fuldstændig mangel for forståelse for, hvor organisationen er i dag, tilsyneladende reelt sætter egne behov over Alternativets og fremtidens, og som udviser en eklatant mangel på integritet og/eller kompetencer” skriver Vilhelm Stamp Nordahl Møller, der samtidigt fortæller, at han har meldt sig ind i Socialdemokratiet. Du kan læse den fulde historie på Pio.

Alternativet om klimakrisen: Social skævhed er ikke en undskyldning

Det nytter ikke at bruge social skævhed som en undskyldning for ikke at komme i gang med at løse klimakrisen, skriver Christian Poll og Rasmus Nordqvist i en indlæg på Altinget.

”Mens vi diskuterer, om den enlige mor har råd til spaghetti bolognese (hvilket hun har, fordi vi sikrer en ordentlig omfordeling i forbindelse med vores tiltag), dør verdens fattigste af klimaforandringernes konsekvenser” lyder det fra Poll og Nordquist.

Mette Frederiksen og Lars Løkke mødes i deres første tv-duel nogensinde

For første gang står statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, over for hinanden i en tv-duel. Det sker på søndag i programmet ”21 Søndag” med Kåre Quist som vært.

Løkke gør det dog kun, fordi han har en stålfast tro på, at han kommer til at stå bedre end Mette Frederiksen, siger Uffe Tang, som arbejder som politisk kommentator hos DR.

Fra Venstres side betragter man Løkke som sværvægteren og Mette Frederiksen som letvægteren

”Fra Venstres side betragter man Løkke som sværvægteren og Mette Frederiksen som letvægteren, når det kommer til politisk substans. Man er sikker på, at Løkke går ud fra bokseringen som vinder. På den anden side mener Mette Frederiksens lejr, at hun kan så tvivl om hans evner som leder og fremstå mere troværdig, fordi hun netop er ny som statsministerkandidat og dermed ubesmittet af de mange sager, som har klæbet til Løkke over årene” siger han.

Udskældte elever får stående applaus fra deres lærere

Højt og taktfast rungede klapsalverne ud i aulaen ved indgangen på Ørestad Gymnasium fredag formiddag. Fra samme trappe, der blot få uger forinden lagde trin til en højlydt protest fra eleverne mod det såkaldte omprioriteringsbidrag på uddannelsesområdet, stod nu det meste af skolens lærerkollegium, som sammen sendte eleverne til frokost med et stort bifald.

det ville være på sin plads at manifestere over for eleverne, at vi ikke mener, de har gjort noget forkert

”Mange af eleverne var i tvivl om, hvorvidt vi som lærerkollegium støttede op om dem eller mente, de havde gjort noget forkert. Derfor havde vi en intern debat i lærerkollegiet, om det ville være på sin plads at manifestere over for eleverne, at vi ikke mener, de har gjort noget forkert”, siger lærer Kasper Froda Lok til TV2.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook