Annonce

Kristan Jensen dropper diplomatiet

Tidligere Venstre-minister skal være direktør i energibranchen.
Det fik stor opmærksomhed, da tidligere minister Kristian Jensen i marts sidste år forlod Folketinget til fordel for en stilling i Udenrigsministeriet som særlig udsending.

Kristian Jensen har det sidste år arbejdet med at skaffe Danmark en plads i FN's Sikkerhedsråd, men det arbejde slutter for hans vedkommende nu.

Han skal i stedet være den første adm. direktør i erhvervsorganisationen Green Power Denmark, der er en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Intet er vigtigere lige nu end at sætte tempo på den grønne omstilling

Det skriver Green Power Denmark i en pressemeddelelse.

Kristian Jensen udtaler, at han er glad og stolt over at have fået stillingen, som han kalder "et drømmejob".

"Intet er vigtigere lige nu end at sætte tempo på den grønne omstilling og elektrificeringen, og det er kernen i Green Power Denmarks arbejde. Det er på alle måder et drømmejob," siger Kristian Jensen.

"Selv om det er svært at forlade Udenrigsministeriet, så forlader jeg det, som jeg har kaldt verdens sjoveste job for at tage fat på verdens vigtigste job: at sikre hurtig omstilling og konkurrencedygtig grøn energi. Med tanke på klimaets tilstand og sikkerhedssituationen i Europa er det tydeligt, at vi får travlt fra starten," siger Kristian Jensen.

En del af formandsskabet

Kristian Jensen var som medlem af Folketinget i 23 år. Han var skatteminister i seks år, finansminister i tre og udenrigsminister i et enkelt år.

Undervejs dannede han formandsskab med Lars Løkke Rasmussen i Venstre, hvilket fik en brag afslutning på et hovedbestyrelsesmøde i Venstre den 31. august, hvor en grædefærdig Kristian Jensen meddelte sin afgang foran pressen og Lars Løkke Rasmussen forsvandt ud af bagdøren.

Den bankuddannede Kristian Jensen bliver i Green Power Denmark øverste chef for 125 medarbejdere fordelt på tre kontorer i København, Aarhus og Bruxelles.

Organisationens 1.500 medlemmer tæller alt fra virksomheder og videninstitutioner i energiindustrien, til små og store ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energien.

Blandt medlemmerne finder man bl.a. energiselskabet Ørsted,  vindmølleproducenterne Vestas og Siemens og forsyningsselskaber som HOFOR, NRGi og Norlys.

Kristian Jensen tiltræder efter nærmere aftale med Udenrigsministeriet, når han er frigjort for indgåede aftaler og senest ved udgangen af april.

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hva' faen sku' osse lave i New Yørk?

Hva' faen sku' han osse lave i New Yørk?
(skulle der stå)

Godt gået af Kristian Jensen. En bitter pille for Løkke, at den mand han desavuerede, kom til tops igen, mens Løkke render rundt og ligner en strammet politiker, der klamrer sig til politik.
At ingen har tilbudt Løkke et spændende topjob kan undre, hvis han er så fantastisk som nogle påstår.

Helt enig:-))

Endnu en pseudoarbejde CEO stilling med million gage. De pipler frem alle vegne. Penge ud af vinduet uden værdi.

Da kommunerne i sin tid blev tvunget til at afgive deres vand/spillevand/affald til private aktieselskaber i 2010 var rigtig mange i mod. For det betød, der skulle oprettes en masse direktør stillinger med million gage uden noget som helst blev bedre af den grund.

Det er endnu et påfund af det blå svindlerhold for at skaffe sig og sine egne adgang til let tjente penge på solsiden. Penge, som den almindelige hårdt arbejdende befolkning må betale for. En kontanthjælp i über luksusklassen.

Blå humbug, svindel og bedrag.

det blå svindlerhold

det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
.