Annonce

Kristian Jensen banket på plads – igen

Løkkes bulldozer i aktion: Kristian Jensen beklager, at han kritiserede formandens tanker om en SV-regering i Berlingske og ikke direkte i Venstres folketingsgruppe
Torsdag kritiserede Venstres næstformand og gruppeformand, Kristian Jensen, Lars Løkkes tanker om en SV-regering i Berlingske.

Fredag eftermiddag – efter en benhård magtkamp i Venstres folketingsgruppe – meldte samme Kristian Jensen på et forsinket pressemøde, at han fortryder, at han havde givet sin kritik til Berlingske – og ikke til Venstres folketingsgruppe:

”Jeg kan forstå, at der er rigtig mange i gruppen – og det noterer jeg mig naturligvis – der mener, at den analyse, jeg har givet til Berlingske Tidende, den burde være givet til gruppen – og ikke andre steder. Det tager jeg selvfølgelig til efterretning – og noterer mig,” lød det beklagende fra Kristian Jensen, der herefter direkte blev spurgt, om han fortryder at have luftet sin kritik af Løkke i Berlingske:

”Jeg ville hellere have haft, at analysen var lavet over for gruppen og ikke over for Berlingske Tidende, ja,” lød det noget famlende fra Kristian Jensen.

Der er kun et dækkende udtryk for dén retræte, og det er at Kristian Jensen er banket på plads

Der er kun et dækkende udtryk for dén retræte, og det er at Kristian Jensen er banket på plads. Godt og grundigt endda.

Løkkes bulldozer fastholder krav

Forud for Kristian Jensen-retræten havde Venstres folketingsgruppe fredag formiddag og helt frem til pressemødet kl. 13.00 haft et dramatisk sommergruppemøde på Kragerup Gods i Vestsjælland, hvor en række gruppemedlemmer havde kritiseret Kristian Jensen for at underløbe Venstres formand, Lars Løkke.

Venstres chefstrateg og Løkkes nære allierede og fortrolige, Claus Hjort Frederiksen, førte – ifølge rygterne blandt Christiansborg-journalisterne - an i kritikken ved direkte at kræve Kristian Jensens afgang som både partiets næstformand og gruppeformand.

Helt atypisk opsøgte Claus Hjort Frederiksen efter afslutningen af pressemødet gruppen af Christiansborg-journalister, der dækkede sommergruppemødet, og bekræftede rygterne om, at han krævede Kristian Jensens afgang fra begge poster:

”Jeg synes ikke man kan bruge en post som næstformand og gruppeformand til at underløbe partiets formand,” lød det fra Claus Hjort Frederiksen, det betegnede situationen som ”uholdbar”.

Fremgangsmåden er nærmest uden fortilfælde i nyere dansk politik

Fremgangsmåden er nærmest uden fortilfælde i nyere dansk politik – og siger noget om omfanget af den magtkamp, der lige nu udspiller sig i toppen af Venstre.

Odense deja-vu

Kristian Jensen er også på retræten i forhold til indholdet af hans analyse i Berlingske, hvor han konkluderede, at Venstre burde glemme alle tanker om en SV-regering.

På pressemødet fredag lød det nu i stedet fra Kristian Jensen, at Venstre ikke skal afsværge nogen muligheder ”for at give Venstre maksimal indflydelse”, herunder heller ikke en V-ledet VS-regering.

Uanset tæskene oplyste Kristian Jensen på pressemødet fredag, at han søger genvalg som næstformand på Venstres landsmøde i november. Han har heller ikke nogen planer om at droppe posten som gruppeformand. Det sidste støttede Lars Løkke indirekte ved på pressemødet at understrege, at ”vi ikke har brug for, at nogen trækker sig.”

Tilbage i 2014 var Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen også ude i en benhård og højdramatisk magtkamp.

Den endte med, at Lars Løkke kunne fortsætte som formand – dog med et natligt kælder-løfte fra Lars Løkke til Kristian Jensen om, at Jensen fremadrettet ville blive involveret langt mere i ledelsen af Venstre. Et løfte der blev givet midt under et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde, hvor Løkke skulle forklare sig nærmere om, hvorfor han havde ladet Venstre betale godt 150.000 kroner for indkøb af ti jakkesæt.

At Kristian Jensen lod sig spise af med det løfte, blev udlagt som et udtryk for, at Kristian Jensen har tynd mave, når det virkelig gælder. Samme tynde mave blev igen bragt op af de politiske journalister under fredagens pressemøde.

Fakta: Venstres tre pejlemærker

Venstres folketingsgruppe blev på sommergruppemødet enige om, at Venstre nu kører efter tre pejlemærker i det politiske arbejde i opposition: 

1) Det må blive dyrere at være dansker.

2) Danmark må ikke blive fattigere. Den økonomiske politik må ikke skade vækst og velstand.

3) Den stramme udlændingepolitik må ikke svækkes.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Løkke laver shit i borgerlig blok, og som vanlig skal Hjort redde hans bag, Kristian Jensen har kun sagt sin mening, og Løkke er for den til selv at tage opgøret, han sætter sit tæskehold ind, og står selv som den falske samlinsfigur, puha. Mens Chr.Lilholt,Pind, Hjort, Støjberg og Ellermand børn tager kampen.
Håber der kommer helt ny ledelse i Venstre for det er tiltrængt, ny formand, næstformand, gruppeledelsen osv. Men lad dem slås, se på de konservative i dag. Venstre ender der også.

For fej skulle der stå