Annonce

Kristian Jensen og Jakob Ellemann løb med topposterne

Diskussion til det sidste om gruppenæstformandsposten - kampvalg mellem Sophie Løhde og Inger Støjberg
Som ventet blev tidl. finansminister Kristian Jensen ny gruppeformand for Venstres folketingsgruppe, mens tidligere miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen blev Venstres nye politiske ordfører.

Begge blev valgt uden modkandidater på et møde i Venstres folketingsgruppe mandag eftermiddag.

Gruppenæstformand bliver tidl. innovationsminister Sophie Løhde, der traditionelt regnes til Lars Løkke-fløjen. Hun vandt posten i et kampvalg med Inger Støjberg, som ellers regnes for at være en hardcore-Lars Løkke-støtte.

Erling Bonnesen er valgt til posten som gruppesekretær - en post som afgående politisk ordfører Britt Bager undervejs også lagde billet ind på, erfarer Netavisen Pio.

Valget af Kristian Jensen og Jakob Ellemann-Jensen blev - erfarer Netavisen Pio - klappet af i Venstres top søndag aften, mens der indtil det sidste var usikkerhed om, om Sophie Løhde endte med at få gruppenæstformandsposten. Også posten som V-gruppesekretær var på forhånd klappet af.

Venstres formand, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, vedgik efter gruppemødet, at flere af gruppeledelsesposterne blev afgjort ved afstemning.

De øvrige medlemmer af V-gruppebestyrelsen er Anni Matthisen og to nyvalgte medlemmer af Folketinget, tidl. uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, og Christoffer Aagaard Melson.

Afgående gruppeformand, Karen Ellemann, er nyt medlem af Folketingets ledelse, Præsidiet.

Kristian Jensen takker på det sociale medie Twitter Venstres folketingsgruppe for valget som gruppeformand:

placeholder

Tiden efter Lars Løkke

Kristian Jensen gled på et stående ultra kort pressemøde af på spørgsmål om, om han er klar til at gå efter posten som Venstres næste formand:

"Lars er formand for Venstre. Det er han i lang tid - tror jeg - fremadrettet."

Det fik en journalist til opfølgende at spørge Kristian Jensen, om han er "klar til at gå efter formandsposten, hvis den bliver ledig":

"Den er ikke ledig, så det spørgsmål er ikke aktuelt i dag," lød det afværgende svar fra Kristian Jensen.

Opdateres   

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Lars Løkke var ikke veltilpas ved situationen, og så blærer han sig lidt, med V som folketingets bedste gruppe osv, det er jo så tyk en løgn. Der er gode kræfter i alle partier, S har stærke folk og V har også en del med erfaring, men at stå og påstå det er FT bedste flok, virker for dumt.Jeg tror ikke, han styrker Venstre, de går tilbage igen med ham ved roret. Men lad os se hvor de andre poster går hen.