Kritik af S-kampagne-film: Kun hvide unge med i videoen

S-ordfører afviser kritikken: Alle 10. klasse-elever på en skole i Brøndby var inviteret med til at deltage i videoen om ulighed
Foto: DRTV
Statsminister Mette Frederiksen (S) i sin første nytårstale fra Marienborg.
Der er kritik af en ny kampagnevideo, som Socialdemokratiet har publiceret via de sociale medier i kølvandet på statsministeren Mette Frederiksens nytårstale.

Både nytårstalen og kampagnevideoen fokuserer på udsatte børn og unge.

I videoen medvirker 11 unge, men alle 11 er hvide. Ingen unge med minoritetsbaggrund medvirker. Det bliver nu kritiseret fra flere sider.

Tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten, Per Clausen, skriver på det sociale medie Twitter:

”Når Socialdemokratiet vælger at lave en reklamevideo med kun hvide børn, kan det skyldes en tanke, hensynsløs ærlighed om egen politik - eller tankeløshed. Jeg vælger at håbe på det sidste, men....”

Politisk analytiker på dagbladet Politiken, Kristian Madsen, skriver på Twitter:

"Uha, et fuck-up. Det er jo egentlig en virkelig god film Socialdemokratiets suveræne some-typer har lavet. Men helt renset for børn med anden etnisk baggrund. Det for dumt i 2020."

Se kampagnevideoen her:

 

Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, afviser kritikken.

Han forklarer således over for Netavisen Pio, at det er helt tilfældigt, hvem der mødte op i håndboldhallen, da filmen om ulighed skulle optages:

"Vi inviterede bredt ud blandt de unge 10. klasses elever på en skole i Brøndby. Ingen er valgt fra. Ingen er på forhånd castet. Det er tilfældigt hvem, der mødte frem. Jeg forstår, at der på selve dagen kom et afbud fra en ung med minoritetsbaggrund," siger Jesper Petersen.

Jesper Petersen forklarer, at for at være sikre på, at der på selve optage-dagen var nok unge til at gennemføre optagelserne, så havde den socialdemokratiske kampagneafdeling sørget for, at der var unge fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, der kunne træde til og supplere op.

Afbud på dagen

Pressekonsulent hos Socialdemokratiet på Christiansborg, Mads Havskov, bekræfter på en twitter- debattråd Jesper Petersens forklaring og understreger, at der var en ung med minoritetesbaggrund, der havde tilmeldt sig optagelserne, men at vedkommende meldte afbud "på dagen".

En debattør spørger om "brune børn slet ikke måtte være med på holdet". Hertil svarer Mads Havskov: "Jo selvfølgelig. Der var et afbud på dagen."

 

Jesper Petersen roser kampagnefilmen:

"Vi synes, at videoen meget klart viser forskellen på de vilkår, børn vokser op under. Den pointe håber jeg består - uanset hvordan statisterne ser ud. Lad os stå sammen om at have fokus på udsatte børn og unge. Også de, der har minoiritetsbaggrund," siger Jesper Petersen til Netavisen Pio.

Opdateret kl. 16.20 med udtalelser fra Jesper Petersen til Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Ja og nej, pointen er ikke etnisk herkomst, det er børn,uanset køn og herkomst, og hvis man havde valgt ud, gik pointen fløjten. I realiteten er det lige meget om det er gule røde,brune,sorte eller hvide børn, regeringen med Mette Frederiksen i spidsen skal, bør, vil sørge for at børn i Danmark får de bedste livsbetingelser. Videoen er god og viser det problem der skal afhjælpes. Huller i osten finder nogen altid. Havde der været fem ikke hvide elever f.eks og fire af dem var helt fremme, uha så havde det også skabt røre.

Jeg gider ikke det farvevås, børn er børn .

Det er jo hvad DF tosserne har hævdet i årtier!
Mærkeligt at Socialdemokraterne er så uhyggelig dobbeltmoralske!
Er skrigeskinken virkelig så populistisk!