Kritisk socialdemokrat har fundet nyt parti

Engang var Daniel Prehn kandidat til at blive borgmester i Roskilde. Nu har han endegyldigt kappet båndene til Socialdemokratiet og er gået over til Det Radikale Venstre.
Foto: Privatfoto
Tidligere byrådsmedlem Daniel Prehn
33- årige Daniel Prehn har nu for anden gang i sin politiske karriere meldt sig ud af Socialdemokratiet.

Denne gang har i stedet valgt at melde sig ind i Det Radikale Venstre.

Daniel Prehn siger Netavisen Pio, at hans partiskift sker i erkendelse af, at han og socialdemokraterne er “fløjet lidt fra hinanden rent politisk”.

“Jeg har i et stykke tid overvejet hvad min fremtid skal være, og jeg er nået frem til, at jeg kan se mig som radikal. De har en rigtig politik på mange områder. Både når det komme til klima, flygtninge-indvandrere, opgør med fattigdomsydelser og boligskattestoppet,” siger Daniel Prehn, som holder muligheden åben for, at han vil stille op for de Radikale til næste kommunalvalg.

Det er som nævnt anden gang, Daniel Prehn melder sig ud af Socialdemokratiet.

Første gang var i 2021, hvor han dog meldte sig ind igen kort efter.

I maj i fjor var Daniel Prehn blandt initiativtagerne til et protestbrev til partiets ledelse.

blandt initiativtagerne til et protestbrev

Også dengang handlede det om utilfredshed med socialdemokraternes udlændingepolitik, hvor en række især lokale Roskilde-socialdemokrater var stærkt kritiske overfor partiets udlændingepolitik og især afvisningen af at hente syriske børn og deres mødre retur til Danmark fra kurdiske fangelejre.

Havde det svært med partilinien

”Jeg mener, at man går galt i ledelsen, hvis man negligerer det her, og ikke anerkender kritikken og forstår, at nogen i partiet har det svært ved den linje man har lagt,” sagde Daniel Prehn dengang til Netavisen Pio.

Daniel Prehn var fra 2013 og frem til september 2020 medlem af byrådet i Roskilde, ligesom han i en periode har været formand for den lokale partikreds i Roskilde.

I 2019 stillede op som kandidat til posten som borgmester i Roskilde, da Joy Mogensen blev udnævnt til kulturminister. Her tabte han et kampvalg til den nuværende borgmester Tomas Breddam.

Artiklen er opdateret klokken 12.27 med kommentar fra Daniel Prehn.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvor mange fupflygtninge fra stormellemøsten har humanisten Daniel Prehn selv boende i asyl derhjemme? Bor han "almennyttigt" / muslimsk? Går børnene i en kommunal anvist folkeskole uden private opskrivninger?

Sådan en som dig Peter Jensen der kommer sådan en tåbelig kommentar burde bare lukke munden og holde fingrene fra tastaturet. Det var dog et tåbelig skriv du har gang i. Jeg kan godt forstå at Daniel Prehn melder sig ud af Socialdemokratiet. DET parti er dødt. Har svigtet alle humanistiske visioner og moral. Ikke kun på Flygtninge- emigrant området. Også inden for kriminalforsorgen . Det er en skandale. Betjent flugt. dårlige forhold for de indsatte. Isolationsfængsling for små ting som rygning osv. Dobbelt bemanding på en lulle bitte celle. En klog forfatter sagde engang du skal kende et SAMFUND på den måde det behandler sine fanger ! Så det ser ikke for godt ud i Socialdemokratiets Danmark. DEN RØDE RODE er DØD. VISNET og famlet ind til en blålig parodi på sig selv !

Helle, læs artiklen og tænk så over hvorfor vi er mange der har fået nok - for længe siden.

https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/38-anklagepunkter-vanvidsbilist-send...
.

Man kan kun ønske socialdemokratiet tillykke med at Daniel Prehn har forladt partiet, han var ikke værd at holde på med de synspunkter han giver udtryk for.

GODT GÅET DANIEL PREHN. RESPEKT FOR DIG OG DIT MOD TIL AT SIGE SOCIALDEMOKRATIET IMOD. NU FÅR DE RADIKALE EN GOD OG RETSKAFFEN MAND . STORT TILLYKKE TIL DE RADIKALE !

GODT GÅET DANIEL PREHN. RESPEKT FOR DIG OG DIT MOD TIL AT SIGE SOCIALDEMOKRATIET IMOD. NU FÅR DE RADIKALE EN GOD OG RETSKAFFEN MAND . STORT TILLYKKE TIL DE RADIKALE !

GODT GÅET DANIEL PREHN. RESPEKT FOR DIG OG DIT MOD TIL AT SIGE SOCIALDEMOKRATIET IMOD. NU FÅR DE RADIKALE EN GOD OG RETSKAFFEN MAND . STORT TILLYKKE TIL DE RADIKALE !

GODT GÅET DANIEL PREHN. RESPEKT FOR DIG OG DIT MOD TIL AT SIGE SOCIALDEMOKRATIET IMOD. NU FÅR DE RADIKALE EN GOD OG RETSKAFFEN MAND . STORT TILLYKKE TIL DE RADIKALE !

Selvfølgelig har man altid ret til at skifte parti. Og der kan altid være en sag, der nager en. Men undskyld, jeg synes at man taber historien og perspektivet i, hvad Socialdemokratiet står for, forlader partiet, og glemmer hele den sociale og lighedsmæssige dagsorden, som Socialdemokratiet står for i forhold til de radikale.

Daniel Prehn har igennem mange år forsøgt at være en god socialdemokrat kan man klart fornemme. Han var en af den der skrev et brev til partitoppen med indsigelser imod den HARDLINER flygtninge politik som Socialdemokraterne køre . Så vidt jeg ved fik han ikke engang et svar ! Man har på fornemmelsen at PARTI TOPPEN hos Socialdemokratiet bare køre der ud af med deres egne holdninger uden at lytte til de Socialdemokrater der er lavere i Hiakiet. Og det gælder vist også på andre områder som f.eks M2 sager. Hvor kvinder er gået til toppen med klager over seksuelle krænkelser og er blevet afvist af de højerestående socialdemokrater med ORDENE du skal tænke på partiet først og så dig selv bagefter. Dette med udmeldelser til følge. SÅ Daniel Prehn er ikke den første til at melde sig ud af Socialdemokratiet . Kvinderne i M2 sager er nok bare ikke så vigtige at skrive om og give opmærksomhed. Som en trods alt højere rangerende Socialdemokrat som Daniel Prehn. Jeg ønsker ham alt godt i fremtiden. I et hvilket som helst parti han vælger at være en del af. Lykke til på din politiske rejse og nye kurs.

Hvis der er et parti der har haft M2-sager helt i toppen af partiet, er det da netop de Radikale. Deres tidligere leder, Morten Østergård, måtte forlade partiet i "vanære" fordi han havde været en "kvindekrænker", noget den nuværende ledelse var bekendt med. Det er fint at Daniel Prehn har valgt de Radikale som sit nye parti, savnet i Socialdemokratiet vil næppe være tilstedeværende.

Selvfølgelig skal han da heller ikke være medlem hos socialdemokraterne, når han er radikal. Og det er kun fint, at han selv når til den erkendelse. Bedre sent end aldrig.

Tænker at radikale er mennesker med en lidt naiv holdning og en tro på at alle mennesker er gode. Det er ikke, men vi er skal give alle lige muligheder.

Forræderi af værste skuffe at hoppe fra socialdemokratiet til De Radikale Venstre. Kendt som mini svindlere, som misbruger deres få stemmer til at kabre hele landet. Nul respekt herfra.

Annonce