Kun flere millioner kan fælde Lunde

Løkke vil gå langt for at frede sin uddannelsesminister. Det er der flere grunde til.
Foto: Kim Vadskær

Forsvarsminister Carl Holst havde dårligt nået at strække våben, før uddannelsesminister Esben Lunde Larsen begyndte at skyde sig selv i foden. Igen og igen.

Men at fortælle usandheder om Niels Bohrs forhold til Gud og manipulere med sit eget cv er blot grin- og pinagtigt. Det begynder derimod at se en smule mere speget ud, da det kom frem, at Esben Lunde Larsen brugte sin politiske indflydelse i et forsøg på at presse et vindmølleprojekt igennem, der ville give hans familie i Vestjylland en milliongevinst.

Selvom hans ageren i den sag ikke er ulovlig, er vi nu oppe i en helt anden liga, når det gælder skandalepotentiale. Løkke skabte Venstres nye nepotismeimage med sine bilagssager, dyre rejser og gratis tøj.

Der blev umiddelbart heller ikke begået nogen ulovligheder den gang, men flere sager om grådighed og politik for egen vindings skyld er noget af det værste, Venstre kan blive udsat for i øjeblikket.

Ingen cheftræner skifter så hurtigt ud
Esben Lunde Larsen er på ingen måde fyringstruet her og nu. Dertil er hans dumheder alt for små, og Lars Løkke Rasmussen vil gøre alt for at undgå at skulle sætte minister nummer to af holdet så hurtigt efter et valg.

Der er gået mindre en et halvt år, siden han dannede sin regering, så det vil med andre ord svare til, at cheftræneren har lavet en så ringe startopstilling, at han er nødt til at foretage to udskiftninger allerede efter 10 minutter af kampen. Det er vist de færreste cheftrænere, der har lyst til at udstille sig selv i en så inkompetent grad.

Der hvor det kan blive farligt for den unge teologs ministerkarriere her og nu, er, hvis der bare kommer én lignende sag mere frem. Ekstra Bladet graver uden tvivl det vestjyske bibelbælte i stumper og stykker for at finde andre eksempler på, hvor Esben Lunde Larsen har tjent sin egen tegnebog mere end Herren selv.

Gravergruppe vil grave hans grav
Da han blev konfronteret med sin ublu kamp for møllekroner til familien, sagde han ligeud, at han selvfølgelig havde ret til at kæmpe for sin privatøkonomi, selvom det sker i egenskab af hans folketingsmedlemsstatus (der som bekendt er landets lovgivende magt). Han har ligeledes kæmpet for pengene i sin tid som viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Viser det sig, at der er andre sager, hvor Esben Lunde Larsen helt åbenlyst har brugt sin politikerstatus i et forsøg på at score kassen, kan Løkke være nødt til at kappe linen til ham. For så vil de efterfølgende skandaler ramme folketingsmedlemmet Esben Lunde Larsen og ikke ministeren Esben Lunde Larsen.

Der er vi ikke tæt på at være, men Ekstra Bladets politiske redaktion er nok landets dygtigste gravere, og hvis der er noget som helst andet, der kunne minde om urent trav, burde Esben Lunde Larsen allerede i dag lægge alle kort på bordet frem for at vente på, at det på et tidspunkt kommer til at se dagens lys. For det gør det uden tvivl. Bare spørg Carl Holst.

(Ved næste rokade skal Esben Lunde Larsen dog nok overveje at medbringe en tube lim og smøre et tykt lag på sin taburet, inden han sætter sig).

 

Søren Strandman-Møller er politisk kommentator og kommunikationsrådgiver. Som journalist har Søren Strandman-Møller arbejdet for flere medier på Christiansborg. Søren Strandman-Møller har ingen politiske partier som kunder og er uafhængig af politiske interesser.

Klummen er bragt i samarbejde med Fagbladet 3F.


placeholder

Annonce