Annonce

Kunstig ø skal huse Københavns nye bydel og arbejdsgiver taget med bukserne nede

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
En hel ny kunstig ø – en holm – skal huse Københavns nye bydel, Lynetteholmen. Den nyhed lod fire stolte jakkesæt fredag springe i Statsministeriet.

Dagens melding er mindst lige så historisk som dengang man tilbage først i 90’erne præsenterede planen om Ørestaden. Allerede nu bor der cirka 10.000 mennesker i Ørestad. Men i løbet af de kommende år vil Ørestaden vokse med yderligere 15.000 beboere. På sigt vil der arbejde mellem 60.000 og 80.000 i Ørestads virksomheder.

Der er også noget dejavue over historien om fabriksejer Jens-Peter Lundgaard, Bjerringbro. Onsdag i TV-Avisen fortalte han alle landets seere om, hvordan hans virksomhed mangler arbejdskraft. Gået på klingen fortæller fabriksejeren en ganske anden historie.

 

Regeringen og Københavns Kommune vil bygge en helt ny bydel

Nu får København endnu en holm med en helt ny bydel. Regeringen og Københavns Kommunes overborgmester har underskrevet en principaftale om at anlægge ’Lynetteholmen’, der skal forbinde Nordhavn med Refshaleøen og på sigt vil give plads til knap 50.000 nye københavnere, heraf ca. 35.000 alene på Lynetteholmen.

Aftalen blev fredag præsenteret i Statsministeriets spejlsal af statsminister Lars Løkke (V), Københavns overborgmester Frank Jensen (S), transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

”Lynetteholmen bliver på én gang noget helt nyt og noget meget velkendt. Det bliver en rigtig københavnsk bydel med strand, grønne områder og en stor andel almene boliger, så der også kan bo mennesker med ganske almindelige indkomster. Lynetteholmen er en fremtidssikring af København og vores måde at leve sammen på,” siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) – ifølge en pressemeddelelse udsendt af Transport-, Bygnings – og Boligministeriet.

Læs mere her.

 

LO lægger ny liste frem: Disse 190 job rykker udlændinge nu tættere på

Kloakarbejder, lagerarbejder og lastbilchauffør.

Det er eksempler på 3 ud af omkring 190 stillingsbetegnelser, som vil kunne besættes af udenlandske medarbejdere, hvis regeringens nye udspil om udenlandsk arbejdskraft bliver stemt igennem.

Sådan lyder meldingen fra LO, som har regnet på Dansk Arbejdsgiverforenings lønstatistik og herfra lavet en liste med job, som vil falde under den nye foreslåede beløbsgrænse på 330.000 kroner.

Næstformand i LO, Ejner Holst, er mod regeringens forslag, som han mener vil føre til løntrykkeri på det danske arbejdsmarked.

”Beløbsordningen er lavet til at finde højt specialiserede medarbejdere, og det er de her fagstillinger altså ikke. Det er ynkeligt, og arbejdsgiverne må til at opgradere deres jobopslag. Der er stadigvæk unge uden praktik, og arbejdsløse som higer efter et job. Vi skal skabe muligheder for vores egne,” siger han til Avisen.dk.

Klik på dette link, for at få den samlede liste af job.

 

Fabriks-ejer indrømmer: Job-opslag var 13 måneder gamle

Endnu en arbejdsgiver har været en tur på TV og hævdet at han mangler arbejdskraft. Men nu erkender direktøren, at han godt nok har søgt efter et par robot-programmører, men det var 13 måneder siden. Samme direktør indrømmer også, at han har undladt at kontakte dem, der måske var allermest oplagt, nemlig den lokale afdeling af Dansk Metal.

Onsdag klagede adm. direktør Jens-Peter Lundgaard fra maskinfabrikken Jema Agro i Bjerringbro over mangel på arbejdskraft i TV-Avisen.

Konkret manglede han en programmør og en operatør til to såkaldte kantpresse-robotceller. Over for DR Nyheder lod direktøren forstå, at han forgæves har søgt medarbejdere via jobopslag, via vikarbureauer og netværk.

”Vi oplever, at når vi slår specifikke stillinger op, for eksempel automatikteknikere eller it-smede, så får vi ingen ansøgere. Om det er Danmark eller Europa, så kommer der ingen. Det er vores udfordring,” udtalte adm. direktør Jens-Peter Lundgaard til TV-Avisen.

Men gået på klingen indrømmer direktør Jens-Peter Lundgaard over for Netavisen Pio, at job-opslagene er gået hen og blevet halvgamle:

”OK, det var i september 2017, vi annoncerede efter lige den type arbejdskraft.”

Læs mere her.

 

Liberal undervisnings­minister ringer ud

Endnu en minister siger farvel til Løkke ved det kommende valg. Nemlig undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Hun har besluttet sig for ikke at genopstille til Folketinget ved det kommende valg. Det skriver hun på Facebook.

Merete Riisager begrunder sit stop med, at hun savner ”det virkelige liv” uden for Christiansborgs tykke mure.

”Jeg savner at tale med mine børn, mens de laver lektier. Jeg vil se min mand dybt i øjnene. Jeg har lyst til at løse en konkret opgave for nogen, der skal bruge netop det. Jeg vil fordybe mig og glædes. Se de venner, der knap kan huske mig,” skriver hun.

Merete Riisager har været undervisningsminister siden november 2016 og fortsætter med at være det, indtil der senest i juni næste år har været holdt folketingsvalg.

Læs mere her.

 

 

Danske lønmodtagere: Vi tør ikke rejse ud

Nyt dagpengekrav betyder, at næsten 8 ud af 10 danskere vil afholde sig fra at søge viden og inspiration i udlandet. Det viser en helt ny undersøgelse blandt medlemmer i seks af landets a-kasser.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil gøre det sværere at få dagpenge, hvis man har opholdt sig i udlandet. Forslaget om at indføre et såkaldt opholdskrav er netop fremsat og skal nu behandles i Folketinget. Bliver det vedtaget, betyder det, at man mister retten til dagpenge, hvis man har opholdt sig uden for EØS-området i mere end 12 måneder de seneste otte år.

Landets a-kasser er dybt imod opholdskravet, som med tilbagevirkende kraft vil fratage en masse danskere en forsikring, de har betalt til i årevis. Kravet har også den uheldige konsekvens, at langt færre danskere fremover vil søge viden og erfaring i lande uden for EØS – f.eks. USA, Kina og Australien.

Det bekræfter en ny undersøgelse foretaget blandt medlemmer i Magistrenes A-kasse, CA A-kasse, 3F’s A-kasse, Socialpædagogernes A-kasse, Din Sundhedsfaglige A-kasse og Lærernes A-kasse. De seks a-kasser dækker lidt over hver fjerde dagpengeforsikrede dansker og repræsenterer en bred medlemsskare fra ufaglærte og faglærte personer til personer med mellemlange og lange videregående uddannelser.

Læs mere her.

 

Kim Christiansen (DF): Gider ikke bruge sit liv på ”3F og hysteriske tøser”

Kim Christiansen og Pia Adelsteen, begge medlemmer af Folketinget for Dansk Folkeparti, ligger i strid med fagforbundet 3F. Striden handler om en tidligere ansats ret til sygedagpenge.

Den ansatte har tidligere været ansat på Kim Christiansens og Pia Adelsteens fælles restaurant, A Porta, i Mariager ved Hobro.

3F er nu klar til at stævne DF-parret. Kim Christiansen mener derimod, at hele sagen er et hævntogt fra 3F’s side, fordi han ikke vil tegne overenskomst med 3F:

”Jeg vil ikke tegne overenskomst med 3F. Denne her nye sag er så nok bare en udløber af det. Derudover har jeg ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt,” siger Kim Christiansen til Netavisen Pio.

Læs mere her.   

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet