#KV17: Vi skal skabe Danmarks bedste arbejdsplads!

Det kan ikke passe at vores ansatte presses på almindelige ting som frokost og toiletbesøg. Jeg synes det er skrækkeligt og uanstændigt.
De danske kommuner og regioner skal gå forrest i kampen for at sikre et bedre arbejdsmarked. Jeg mener at kommunerne og regionerne er alt for dårlige til at sikre gode arbejdsvilkår for vores ansatte.

Kun 4,9 procent af vores ansatte i sundheds- og omsorgsafdelingen er ansat som fuldtidsmedarbejdere.

Fuldtidsjob i sundheds- og omsorgsafdelingen er noget man skal lede langt efter i min kommune. Kun 4,9 procent af vores ansatte i sundheds- og omsorgsafdelingen er ansat som fuldtidsmedarbejdere. Det er for dårligt at kommunerne er med til at skabe et usikkert arbejdsmarked, hvor man får dårligere pensionsordninger og sikkerhed end andre gør. Derfor skal vores kommuner og regioner sørge for, at der altid er mulighed for at få et fuldtidsjob og vi bør som udgangspunkt slå fuldtidsstillinger op når vi ansætter nye folk.

Kommunerne skal droppe arrogance og selv gå forrest!
Vi skal også gå forrest i kampen for flere elev- og praktikpladser. Jeg foreslår at alle offentlige arbejdspladser har en målsætning for, hvor mange elev- og lærlinge man tager ind. Jeg synes det er en arrogant indstilling, at politikerne fortæller vores private virksomheder, at de skal tage flere elever og lærlinge ind, uden at vi selv sætter en retning for det i vores kommuner og regioner.

Vi skal også gå forrest i kampen for flere elev- og praktikpladser

Vi har også et ansvar for at tilbyde stillinger som løfter et socialt ansvar. Det er ikke alle som i dag er i stand til at påtage sig et almindeligt fuldtidsjob på lige vilkår med mange andre. Der findes rigtig mange gode ordninger som hjælper langtidsledige eller borgere der har været syge tilbage på arbejdsmarkedet. Der skal kommunerne og regionerne også løfte et ansvar. Det skal selvfølgelig ikke være erstatninger for almindelige ansættelser. Men hvis vi forventer at vores private virksomheder skal løfte et socialt ansvar, så skal vi altså også her gå forrest og vise at vi er parate til at tage socialt ansvar.

Det kan ikke passe at vores ansatte presses på almindelige ting som frokost og toiletbesøg

Til sidst skal vi sørge for at vores ansattes arbejdsmiljø er markant bedre end det er i dag. Jeg synes det er skrækkeligt at høre historier om ansatte der ikke har tid til en ordentlig frokost pause eller plejepersonale der ikke vil drikke for meget vand fordi det betyder de skal rende på toilettet. Det kan ikke passe at vores ansatte presses på almindelige ting som frokost og toiletbesøg. Det synes jeg er uanstændigt.

Det oversete tema: De offentlige arbejdspladser
Der er kommunalvalg om lidt. Jeg synes de offentlig ansattes arbejdsvilkår burde være et markant større tema end det er på nuværende tidspunkt. Det offentlige er store arbejdspladser, med mange ansatte. Det burde være et vigtigt emne i valgkampen.

Så kære politikere landet over. Vil I være med til at sætte nogle målsætninger efter valget? Det er nemlig vores ansvar at passe godt på vores ansatte!

Sonja Marie Jensen er byrådsmedlem i Nyborg for Socialdemokratiet.

‘Dagens Pioklumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, om de emner der sætter dagsordenen i arbejderbevægelsen. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Byrådsmedlem (S) i Nyborg Kommune


Kommentarer fra Facebook