Kvindelig rapper med hyldest til sexede håndværkere

Rapfænomenet Tessa vil i lag med mænd i arbejdsveste på ny single.
Fra musikvideoen til rapperen Tessas nye nummer Mums.
"Stilladsarbejder står superskarpt. Bare maver som skal de en tur på strand."

"Sådan en håndværker gør en varm pige våd."

Sådan lyder noget af teksten i rapperen Tessas nye single Mums, der udkom torsdag.

Et mere dance-inspireret nummer end man normalt er vant til fra dansk raps ukronede dronning. Universet er dog det samme som altid: Det handler mest om sex.

Men hvor hendes mission tidligere har handlet om at kvinder skal tage kontrollen over deres seksualitet tilbage og være mere dominerende, så er der her mere tale om kvinder i en mere flirtende rolle.

placeholder

Mænd er mere end bare pik og muskler

Selvom det er håndværkere og stilladsarbejdere, der bliver omtalt i teksten, så skal nummeret forstås som en hyldest til mænd, fortæller Tessa via en pressemeddelelse.

"Jeg har rappet en del om at dominere mænd i sengen, tage magten og vende nogle outdatede kønsrolleidéer på hovedet. Sådan en helt offensiv salut til den frie kvindelige seksualitet," lyder det fra Tessa, der fortsætter:

"’Mums’ er derimod en ægte hyldest til mænd og til mandekroppen – til alle slags mænd, der bare er fucking frække på hver deres måde. Dem i skjorter, dem i uniformer, og dem der står og ser fucking mums ud på gadehjørnet under forårssolen. For selvfølgelig er mænd mere end bare pik, muskler og Ikea-møbel-samling," udtaler hun.

Tessa, med det borgerlige navn Theresa Ann Fallesen, fik sidste år et stort hit sammen med rapperen Orgi-E fra Suspekt med nummeret "Blæstegnen" hvor tidligere statsminister og vestegnspige Helle Thorning-Schmidt medvirkede i den tilhørende video.

Hun fik også stor omtale for en nytårstale om sexisme i Deadline på DR2.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce