LA hopper på grøn bølge, Løkkes mand stopper og dom i voldtægtssag

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til Nyhedsoverblikket Aktuelt, hvor vi her på Netavisen Pio samler op på døgnets vigtigste, mest interessante eller spøjse nyheder fra ind- og udland.

 

LA hopper på grøn bølge: Støtter reduktionsmål på 70 procent

Liberal Alliance melder nu aktivt ud, at de er klar til støtte regeringens målsætning om at reducere drivhusgasserne med 70 procent i 2030. Partiet stiller dog et modkrav for at stemme for klimaloven.

"Vi synes, at vi i Danmark skal have en ambitiøs målsætning om at nedbringe CO2-udledningen og udledningen af drivhusgasser generelt,” siger tidligere transportminister Ole Birk Olesen til Altinget.

Adgangsbilletten til forhandlingerne er et tilsagn om at reducere med de ambitiøse 70 procent, men hvis Liberal Alliance i sidste ende skal stemme for, stiller partiet som modkrav, at klimaloven gør det muligt ud fra nogle politiske ”principper”: vækst og personlig frihed.

”Vi har også andre politiske mærkesager, og det skal ikke være sådan, at klimapolitikken trumfer alt andet. Den skal føres, samtidig med at man har et land i økonomisk fremgang og bevarer danskernes frihed til at leve, som de gerne vil,” siger Ole Birk Olesen og nævner som eksempel, at plejehjemsbeboere ikke skal tvinges til at spise vegansk.

Læs hele historien her.

 

Venstres partisekretær stopper

Venstre mister sin højt profilerede partisekretær, Claus Richter, der har besluttet af trække sig fra posten efter otte år i partiet.

"Venstre skal have en ny start, og derfor har jeg besluttet, at det også er tid til, at Venstre skal have en ny partisekretær. Beslutningen har på ingen måde været let, for mit hjerte banker fortsat for Venstre, men det er det rigtige. Jakob skal sætte sit eget hold," siger Claus Richter i en pressemeddelelse fra Venstre.

Claus Richter var en af Lars Løkke Rasmussens nære allierede og han var det eneste vidne til den berømte aftale i kælderen mellem Løkke og Kristian Jensen.

Læs hele historien her.


Dom i voldtægtssag med borgmester

Endelig er der også faldet dom i den meget omtalte voldtægtssag, hvor Københavns bygge- og teknikborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø) er involveret.

Et 30-årigt tidligere hovedbestyrelsesmedlem for Enhedslisten i København er blevet idømt et års fængsel for voldtægt af en 29-årig kvinde.

Manden sad tiltalt for at have voldtaget den 29-årige, mens han også var tiltalt for under voldtægten at have krænket Ninna Hedeager Olsens blufærdighed.

Han er dømt for begge forhold.

Læs hele historien her.

 

Statsminister mødte sin eneste rigtige kollega

Udover Mette Frederiksen findes der kun en kvindelig, socialdemokratisk statsminister i hele verden: Det er New Zealands premierminister Jacinda Ardern. Ved FN's klimatopmøde mødtes de to kvinder,

"Man kan ikke komme længere væk fra Danmark geografisk end New Zealand. Men afstanden var ikke stor på mødet. For Jacinda Arderns politiske projekt handler om at give alle børn en bedre start på livet. Om en tro på, at velfærdssamfundet styrker menneskers muligheder. Ikke det modsatte. Og om at klimakrisen skal løses med politiske virkemidler," skriver Mette Frederiksen på Facebook om mødet.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook