LA-veteran genopstiller ikke

Københavnsk lokalpolitiker bliver Liberal Alliance spidskandidat i Vestjylland, hvor Leif Mikkelsen ikke genopstiller.
Landsformand og folketingsmedlem for Liberal Alliance Leif Mikkelsen genopstiller ikke ved næste valg, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Leif Mikkelsen vil fortsætte som landsformand for Liberal Alliance, oplyser han.

”Tallene på min fødselsattest siger mig, at jeg skal til at bruge min tid på andet end politik. Det har været en fantastisk tid, og jeg har fået lov at prøve utroligt mange ting«, siger han i pressemeddelelsen, med henvisning til at han tidligere i år fyldte 68 år.

Startede med idrætten

Inden han blev politiker, havde Leif Mikkelsen en lang karriere i idrættens organisationer, som toppede, da han i 1992 blev formand for breddeidrættens hovedorganisation DGI, en post han havde indtil han i 2001 blev valgt til folketinget for Venstre.

I 2007 skiftede han til Ny Alliance, men blev ikke valgt til folketinget ved valget samme år. Det gjorde han til gengæld, da partiet i 2011 havde skiftet navn til Liberal Alliance.

I det private er Leif Mikkelsen også økologisk gårdejer hjemme på Silkeborgegnen.

Opstiller ung københavnsk politiker

I stedet for Leif Mikkelsen bliver Alex Vanopslagh spidskandidat for Liberal Alliance i Vestjyllands Storkreds.

Den 26-årige tidligere formand for Liberal Alliance Ungdom sidder i dag i Københavns Borgerrepræsentation, er født i Frankrig, men er opvokset i Struer.

Her har han tænkt sig at blive siddende perioden ud - også hvis han på halvvejen skulle blive valgt til Folketinget af vælgerne i Vestjylland.

”Det er nogle meget store sko at skulle udfylde - det er svært at underkende Leifs arbejde og betydning for det her parti på både det politiske og menneskelige plan.

Men jeg glæder mig til at "vende åndeligt hjem" til Vestjylland og føre valgkamp her. Det er i det vestjyske, at jeg er opvokset og dannet menneskeligt såvel som politisk - og det er derfor naturligt, at det er den landsdel, som jeg repræsenterer landspolitisk,” skriver Alex Vanopslagh i en kommentar på Facebook.

Ved siden af den politiske karriere er den statskundskabsuddannede Alex Vanopslagh lobbyist (Public Affairs konsulent) i firmaet GRACE PA.

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook