Lærere oplever vold eller trusler og forsker er positivt stemt for barselsaftale

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til onsdagens udgave af Netavisen Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt.

I dag med en ny undersøgelse af lærere og pædagogers arbejdsmiljø, en kulturminister i samråd om Radio Loud og en forsker der forventer, at flere mænd vil gøre brug af øremærket barsel med den nye aftale i hus.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

Næsten halvdelen af lærere i skolen har oplevet vold eller trusler 

Lærere på folkeskoler oplever vold og trusler i deres arbejdstid.

Det skriver Berlingske på baggrund af en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Undersøgelsen har spurgt 2300 lærere og pædagoger, om de har været udsat for vold eller trusler mindst en gang i løbet af det seneste år. Det kan 45 procent af de adspurgte nikke ja til.

Spørger du Lars Peter Andersen, der er seniorforsker og psykolog, så opstår situationer med vold og trusler oftest hen ad eftermiddagen.

“Vold og trusler om vold finder typisk sted om eftermiddagen og i situationer, hvor eleven på den ene eller anden måde kan føle sig presset. Det kan være, at læreren stiller faglige krav eller sætter grænser for elevens adfærd,” siger Lars Peter Andersen til Berlingske.

Læs hele historien her

 

Minister om omstridt radiokanals lyttertal: “Fuldstændig utilfredsstillende” 

På et samråd om Radio Loud fortæller kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), at det er utilfredsstillende, at en offentligt finansieret radio, har så få lyttertal.

Det skriver Politiken.

RadioLoud, der nu skifter navn til 24syv, har modtaget hård kritik af Radio- og Tv-nævnet for ikke at leve op til en række punkter i sendetilladelsen.  

Det lave lyttertal giver anledning til politisk eftertanke om hvordan finansiering af medier skal se ud i fremtiden, understreger kulturministeren.

"Hele det her forløb, hele det her udbud, giver i mine øjne åbenlyst anledning til, at vi overvejer, hvordan vi gør det her fremadrettet,” siger Ane Halsboe-Jørgensen til Politiken.

Læs hele historien her

 

Forsker om ny barselsaftale: Flere mænd kommer til at tage orlov  

Flere mænd får nu et ekstra skub til at tage del i den øremærkede barsel, og det kommer de også til, forventer forskningsleder.  

Det skriver Ekstra Bladet ifølge Ritzau.

Med den nye aftale i hus, kommer der bedre ligestilling og forskningsleder på Rigshospitalet og formand for Forum for Mænds Sundhed, Svend Aage Madsen, forventer at flere mænd vil tage orloven.

"Set fra et mandesynspunkt er der mange flere mænd, der får det ekstra skub til at tage orloven og være mere sammen med deres børn. Og det tyder alt på, at de nu kommer til at gøre," siger Svend Aage Madsen til Ritzau.

Læs hele historien her 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedhjælper på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce