Lærerne stemmer ja til ny arbejdstid-aftale

Med to tredjedeles flertal har folkeskolelærerne godkendt den første centrale lærer-arbejdstidsaftale siden lockouten i 2013
De danske folkeskolelærere har fået en ny aftale om deres arbejdstid.

67,2 procent stemte ja, mens 32,8 procent stemte nej. 77,8 procent af de stemmeberettigede medlemmer af Danmarks Lærerforening (DLF) deltog i afstemningen.

Det viser den endelige optælling, skriver fagbladet Folkeskolen.

"Jeg er meget glad for, at vi nu efter mange års svære forhandlinger står med en rigtig solid arbejdstidsaftale  for lærerne. Lærerne har stemt ja til en aftale, der vil udgøre et helt afgørende  bidrag til at skabe bedre rammer for deres daglige arbejde og et afgørende bidrag til styrke lærerprofessionens indflydelse på skolens udvikling," siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, ifølge en pressemeddelelse.

Som formand for Lærernes Centralorganisation (LC) har Bondo stået i spidsen for forhandlingen af aftalen med de kommunale arbejdsgivere i KL.

Syv lange år

Siden et regeringsindgreb i 2013 har lærernes arbejdstid ikke været fastlagt via en overenskomst. Med den nye aftale er lærernes arbejdstid igen en del af overenskomsten og altså ikke reguleret ved lov.

"Vi har med aftalen sikret, at der sker en bevidst prioritering af forberedelsestiden både på det kommunale niveau og på skoleniveau. Det er altså slut med, at tiden til forberedelse er den tid, der er tilbage, når alle andre opgaver er løst", siger Anders Bondo Christensen.

Den her aftale erstatter ikke 1:1, hvad lærerne mistede ved lovindgrebet i 2013

"Den her aftale erstatter ikke 1:1, hvad lærerne mistede ved lovindgrebet i 2013. Men vi står nu med et gennembrud for, at lærerne igen får indflydelse på deres arbejdstid, og dermed forbedrer deres mulighed for at levere god undervisning til eleverne. Det er hjerteblod for lærerne, og derfor er det meget vigtigt, at alle parter tager et ansvar for at give aftalen liv - helt ud på den enkelte skole".

Efter måneders forhandlinger præsenterede Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation (LC) 12. august en arbejdstidsaftale. Det er så den aftale, der nu er godkendt af lærerne i DLF.

Lærernes Centralorganisation er en samlet organisation for blandt andre Danmarks Lærerforening, Uddannelsesforbundet og Socialpædagogerne.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce