Lagkagehuset er kommet i bad standing efter skattely-afsløring

Bager-kæden er røget ind i en regulær shitstorm på Facebook - og hos konkurrenten på Bruuns Gade i Aarhus strømmer kunderne til
 

Lagkagehuset, der har kvalitets-bagerforretninger landet over, er røget ind i en regulær shitstorm på baggrund af afsløringen af, at bager-kæden er ejet af selskaber, der er hjemhørende i skattely-lande som Luxembourg og kanaløen Jersey - samtidig med at Lagkagehuset har modtaget millioner af kroner i corona-krisehjælp fra staten.

Samtidig tyder meget på, at Lagkagehuset i øjeblikket mister kunder. SchweizerBageriet i Aarhus C. oplevede således i weekenden omkring 25 procent flere kunder end normalt. Lagkagehusets konkurrent tæt på Bruuns Galleri sætter kundetilstrømningen i forbindelse med den dårlige medieomtale af den nærliggende konkurrent, Lagkagehuset.

“Vi oplever, at folk strømmer ret så kraftigt op til os” siger indehaveren af SchweizerBageriet, Tine Lajer Petersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun har en klar ide om baggrunden for tilstrømningen af ekstra kunder netop nu:

Vi har lyttet til vores kunder og spurgt ind. De fortæller, at Lagkagehuset har truffet nogle beslutninger, som de ikke var glade for

“Vi har lyttet til vores kunder og spurgt ind. De fortæller, at Lagkagehuset har truffet nogle beslutninger, som de ikke var glade for, og det har givet os meget mere at lave,” siger Tine Lajer Petersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Tine Lajer Petersen henviser til, at  TV 2  tidligere på ugen kunne fortælle, at 247 af de selskaber, der har modtaget lønkompensation fra staten i forbindelse med coronakrisen, helt eller delvist er ejet af selskaber i lande, som eksperter definerer som skattely, men som ikke er på EU's sortliste over skattely-lande.

Syv af de selskaber, som har fået del i hjælpepakkerne, er med i selskabskonstruktioner, som er designet til ikke at betale skat, vurderer to eksperter i skatteregler, som TV 2 har talt med.

Det drejer sig om Lagkagehuset, Synoptik, Sportsmaster, Babysam. Gate Gourmet, Euro Cater og BC Hospitality Group. Læs mere om sagen her.

SchweizerBageriet ligger på M. P Bruuns Gade i Aarhus - kun 140 meter fra konkurrenten, Lagkagehuset.

Lagkagehuset A/S har modtaget 4.684.001 kroner i lønkompensation

Lagkagehuset A/S har modtaget 4.684.001 kroner i lønkompensation.

Shitstorm på Facebook

På Lagkagehusets facebookside oplever bager-kæden en regulær shitstorm på baggrund af sagen. der flere brugere, der giver udtryk for, at de ikke fremover vil støtte bager-kæden på grund af Lagkagehusets skatteforhold.

Under ‘anmeldelser’ skriver en - nu tidligere - kunde:

‘Føj, nogle skatteunddragere og tiggertyper. Skam jer. Jeg har købt mit sidste brød hos Svindelkagehuset.’

Jeg har købt mit sidste brød hos Svindelkagehuset

En anden skriver:

‘Har aldrig været fan af deres produkter. Nu viser det sig at de er skattesnydere, tager penge fra kunder og det er borgere, uden at betale deres skat. Afskyelig adfærd. Jeg håber godt nok, at politikerne gør noget imod den slags virksomheder.’

Lagkagehuset har mandag lagt et opslag op om “Ugens brød” på Facebook, men kommentarerne handler i høj grad om det faktum, at om den aktuelle medieomtale af Lagkagehuset:

“Boykot Lagkagehuset. Påstår de har underskud i Dk, men de har blot flyttet deres overskud i skattely,” skriver en Åse Barfod.

“Ikke nok med, at jeres priser er exorbitante, unddrager I jer fællesskabet. Oveni nyder I godt af et personales kundskaber, som er betalt af fællesskabet. Fortæl os alle sammen, hvad I selv tænker om jeres ansvar i det samfund, som gir jer mulighed for at sælge jeres varer til det dobbelte af, hvad det koster at producere og sælge - og derefter ikke betale skat af overskuddet,” skriver en Gitte Vesterlund.

placeholder

 

Et Facebook-opslag fra Lagkagehuset om hvidløgsbrød fra 13. maj har fået over 700 kommentarer, men stort set ingen af kommentarerne handler om hvidløgbrødet.

“Føj. Sidste gang jeg køber noget fra jer. Ikke pga kvaliteten men pga at I snyder og ikke betaler SKAT i Danmark. Snyd bør ikke støttes.den danske regering har støttet jer med lønkompensation under Corona. Håber I får et kæmpe skattesmæk,” skriver en Robert Kristensen f.eks.

Håber I får et kæmpe skattesmæk

Hans kommentar er meget dækkende for hovedparten af Facebook-kommentarerne. Kun få støtter op om Lagkagehuset.

placeholder


 

Lagkagehuset glæder sig over hjælpepakke 

Lagkagehuset A/S er i sidste ende ejet af og sambeskattet med Danish Bake Holding ApS, som ikke har betalt noget i selskabsskat siden 2017.

Danish Bake Holding ApS er ejet af en tredjedel af FoodLuxCo S.à r.l. i Luxembourg og to tredjedele af CIDRON GARONNE LIMITED på Jersey. FoodLuxCo S.à r.l er igen ejet af CIDRON GARONNE LIMITED. Både Jersey og Luxembourg bliver af eksperter opfattet som skattely.

Lagkagehuset har mandag udsendt en pressemeddelelse, hvori det hedder, at “Lagkagehuset ikke deltager i, har ikke deltaget i og kommer ikke til at deltage i at trække penge ud af Danmark med henblik på at undgå at betale skat her i landet”:

 

Lagkagehuset har altid været et dansk selskab og er dermed skattepligtig i Danmark

”Der har de seneste dage floreret et rygte i medierne om, at Lagkagehuset bevidst søger at undgå at betale skat i Danmark ved at flytte kapital ud af landet. Lad mig en gang for alle slå fast, at det aldrig har fundet sted, og det kommer heller ikke til at ske i fremtiden. Det er ganske enkelt ikke foreneligt med det værdigrundlag, som Lagkagehuset er bygget på. Lagkagehuset har altid været et dansk selskab og er dermed skattepligtig i Danmark, både i form af direkte selskabsskatter og indirekte skatter og afgifter,” udtaler Lagkagehusets administrerende direktør, Jason Cotta.

Han understreger, at Lagkagehuset endnu ikke har været i stand til at præstere et overskud:

Han forklarer, at han klart tager afstand fra at flytte penge ud af Danmark for at undgå at betale selskabsskat her i landet.

”Lagkagehuset er en dansk vækstvirksomhed. Vi er gennem de seneste 10 år vokset med mere end 20 pct. årligt, og vi er i dag en virksomhed med 3000 ansatte. Vi har de seneste tre år investeret næsten en halv mia. kr. i Lagkagehuset med support fra vores ejere. Vi er endnu ikke der, hvor vi har kunnet præstere et skattepligtigt overskud. Når vi forhåbentligt snart præsterer et skattepligtig overskud, vil den betaling naturligvis ske i Danmark,” siger Jason Cotta.

Vi er endnu ikke der, hvor vi har kunnet præstere et skattepligtigt overskud

Lagkagehusets administrerende direktør bekræfter, at Lagkagehuset er ejet af kapitalfonden Nordic Capital, og at dette selskab er hjemhørende på Jersey. Men han afviser samtidig, at det er ensbetydende med, at der er tale om skattespekulation:

“Sandheden er, investorer, herunder store velansete pensionsselskaber, er hjemhørende i forskellige lande, og ejerskabet gennem Jersey sikrer, at disse investorer undgår dobbeltbeskatning, når de investerer i virksomheder udenfor deres hjemlande. Selskabsformen sikrer dermed det grundlæggende retslige princip, at investorer skal betale den skat, de er underlagt, i det land de er skattepligtige. Det betyder, at hvis Lagkagehuset på et tidspunkt bliver solgt med en gevinst til investorerne, så får de pengene udbetalt på Jersey og kan tage dem med hjem til deres respektive hjemlande og lade pengene beskatte der. For danske pensionsselskaber betyder det, at gevinsten bliver beskattet i Danmark,” siger Jason Cotta.

så får de pengene udbetalt på Jersey og kan tage dem med hjem til deres respektive hjemlande og lade pengene beskatte der

Lagkagehusets fulde pressemeddelelse kan læses på Facebook:

placeholder

 

Sportmaster, Babysam og Synoptik afviser også kritikken

Også Sportsmaster, Babysam og Synoptik tager til genmæle på Facebook.

Sportsmaster understreger, at virksomheden er ejet af Sportsmaster Operations PTE. LTD., der er registreret i Singapore, som ikke er på EU's sortliste.

Babysam understreger, at 65 pct. af aktierne er ejet af danske investorer, mens resten primært er ejet af internationale pensionskasser gennem et selskab på den selvstændige britiske ø Guernsey. Guernsey er ikke registreret som skattely på EU's liste.

Vi er en dansk kæde, der betaler skat og afgifter i Danmark og sikrer jobs til vores 450 dygtige medarbejdere

“Vi er en dansk kæde, der betaler skat og afgifter i Danmark og sikrer jobs til vores 450 dygtige medarbejdere, som har gode udviklingsmuligheder og arbejder under overenskomst hos os,” skriver Babysam.

Synoptik skriver, at virksomheden “mistænkeliggøres uden grund”. Synoptik afviser, at være baseret i et skattely, og at brille-kæden i 2018 betalte 22,3 pct. i selskabsskat af overskuddet fra aktiviteter i  Danmark, Norge og Sverige.

Opdateret 16.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Støt din lokale håndværksbager.

Dejligt med disse corona øjenåbnere. Boykot Bestseller, Lagkagehuset m.m.fl.

Komiske Thomas FUP, har du ikke læst artiklen? der står at det selskab lagkagehuset er sambeskattet med ikke har betalt selskabsskat siden 2017 så hvordan får du det til at Lagkagehuset har betalt 100 millioner i skat sidste år? og problemet med at undgå dobbeltbeskatning kunne jo nemt løses, hvis den kapitalfond, som er den egentlig ejer af Lagkagehuset, havde sin firmaadresse i Danmark. At de har valgt at havde den på den Engelske Ø, Jersey skyldes alene muligheden for at undgå at betale skat af det overskud de forventer at kunne få ud af deres ejerskab og især når de sælger lagkagehuset igen efter 5-7 års ejerskab til en anden kapitalfond. Det er den slags "pyramidespil" der foregår mellem kapitalfonde og finansspekulanter, som man desværre endnu ikke har gjort ulovligt.

Thomas FUP. Medarbejdernes personskat har da ikke noget med firmaskat at gøre, det er en del af den løn hver enkelt medarbejder tjener, også kaldet A-skat og skatteprocenten afhænger af hvad den enkelte medarbejder har af fradrag.
Jeg tror faktisk at de firmaer du nævner, betaler skat i de lande hvor de har "filialer". Et firma som A. P. Møller er jo moderselskab for et utal af filialer i udlandet.
Du mangler at fortælle hvor de 100 millioner du skrev at Lagkagehuset har betalt i skat kommer fra? Er det skat af handel med "lånte" aktier eller hvor kommer pengene fra når de ikke har tjent penge på deres butikker i Danmark.
Køb og salg af lånte aktier er især noget kapitalfonde er eksperter i, det har været fremme i medierne at short handel med lånte aktier er steget 290 % under Coronakrisen og at det især er Amerikanske og Engelske kapitalfonde der foretager disse handler. Det skyldes nok at der skal stilles garanti til aktieejeren på den værdi aktierne har og desuden betales en aftalt rente for den periode kapitalfondene har aktierne til låns i. Der er jo nogen som tjener penge på andres ulykke, det gælder især kapitalfonde og finansspekulanter som er helt blottet for etik og moral.

Komiske Thomas FUP, det er usandt at du har oplyst hvor det fremgår at lagkagehuset sidste år betalte over 100 millioner i skat, det er jo en løgn som det meste af det andet du skriver under forskellige pseudonymer, du er jo for stor en kujon til at oplyse dit rigtige navn og i hvilken by du bor og hvilken slags arbejde, hvis du har arbejdet, har beskæftiget dig med, så indtil du har oplyst det, må man betragte dig som psykopat som kun lever for at genere andre som skriver i Netavisen Pio.
Du kan måske også oplyse hvilken Danske pensionskasser der via en kapitalfond har investeret i lagkagehuset?
A-skat er en personskat som er en del af den løn en arbejdstager modtager, det fremgår af din lønseddel, hvis du har sådan en. A-skat blev indført i forbindelse med indførelsen af kildeskat i 1969 hvor arbejdsgiverne fik pålagt at tilbageholde de ansattes skat som de så hvert kvartal eller halve år skulle videresende til SKAT.
At jeg skulle være modstander af handel med aktier er også løgn, det har jeg ikke skrevet, derimod er jeg modstander af handel med lånte aktier, shorthandel, som især er noget kapitalfonde og finansspekulanter beskæftiger sig med for at opnå en skattefri fortjeneste på andres "ulykke". De låner aktier hvor de forventer et kursfald inden for en kort tidshorisont, sælger aktierne på Børsen og køber dem tilbage når det forventede kursfald er indtruffet og shore den forventede "gevinst". Den form for spekulation burde stoppes, den gavner hverken samfundet eller de firmaer som har solgt aktierne aktionærerne som får en rentegevinst for at "låne" aktierne ud til spekulanterne.

Der skulle stå "det gavner hverken samfundet eller de firmaer som har udstedt og solgt aktierne, men kun aktionærerne som får en rentegevinst for at "låne" aktierne ud til spekulanterne som shore hele "gevinsten".

Komiske Thomas FUP, du skrev den 18/5-2020 kl. 22.19 at Lagkagehuset sidste år havde betalt over 100 millioner i skat, men du har endnu ikke villet oplyse hvor du har den oplysning fra. Du skriver at de har betalt skat for medarbejderne, men det er jo A-skat som er en del af den løn medarbejderne modtager og som medarbejderne skal oplyse i deres egne selvangivelser for skat. Så skriver du at selskaber ikke betaler skat når de ikke har overskud, det vidste jeg faktisk godt, så det er ikke en nyhed og Lagkagehuset har ikke betalt selskabsskat siden 2017. Så det med at Lagkagehuset har betalt over 100 millioner i skat sidste år må være en løgnehistorie som det meste af det du skriver.

Komiske Thomas FUP, Jeg mener faktisk at dem som skriver kommentarer her i netavisen Pio mindst bør oplyse deres rigtige navn og ikke gemme sig bag forskellige pseudonymer som du gør, er det fordi du er en kujon som ikke offentlig vil stå ved hvad du skriver eller har du noget at skjule? At oplyse navn og adresse er noget der sker hvis man vil have optaget læserbreve f.eks. i dagbladet Politiken og hvis det også var et krav i Netavisen Pio ville de mest useriøse kommentatorer som dig blive frasorteret.
Du skrive stadig at Lagkagehuset betaler de ansattes skat, det er usandt, det er personskat af den løn den ansatte får og er variabel i h.t. pågældendes skattekort. Den tilbageholdte skat fra de ansatte overføre firmaet til SKAT, enten hvert kvartal eller halve år. Personskat har intet med Lagkagehusets skattebetaling af gøre. At firmaer tilbageholder de ansattes personskat og overføre beløbene til skat er en følge af loven om indførelse af kildeskat i 1969.
Jeg har ingen steder skrevet at udlændinge ikke må købe Danske aktier, selvfølgelig må de det på samme måde som danskere og Danske firmaer køber udenlandske aktier, det er der ingen problemer med så længe det foregår inden for lovens rammer. Det jeg er imod er shorthandel med lånte aktier som det især, ifølge medierne, er Engelske og Amerikanske Hedgefonde/kapitalfonde der benytter sig af. Det burde stoppes for det er ren finansspekulation som ikke gavner de firmaer aktierne er udstedt for eller samfundet. Du skriver at almindelige lønarbejdere også kan bedrive shorthandel, det er vist ikke muligt for nogen som ikke er millionærer. Dem som låner aktierne skal kunne stille sikkerhed for den værdi aktierne har på lånetidspunktet ligesom de skal betale en rente for lånet af aktierne for den periode de låner aktierne i.

Jeg ved godt at jeg er dum, og ikke fostår mig på sådan noget som skat, men i ved jo godt at jeg var medlem at Danmarks Nationalsocialistiske parti sammen med Jonni Hansen, og at vi nazister hader kommunister og jøder og negre og alle dem der kan regne men jeg er glad for at udtale mig om alt.

Jeg forstår ikke hvorfor i ikke kan forstå, at fordi i er socialdemokrater og enhedslister og sådan noget farligt noget så er jeg tvunget til at lave min egen historie om det der er sket i verden...

Der var ingen jøder der blev gasset i Tyskland, de døde fordi amerikanerne sultede dem og der var ingen der troede på mig og Jonni da vi beviste det.

Nu er i sure på mig fordi i har fundet ud af hvor dum jeg er, og det værste er at jeg ikke ved hvordan man bruger en skovl så jeg kan grave et hul at grave mig ned i fordi det er manuelt arbejde, og vogterne her i Vridsløselille siger altid, bare grav, men man kan da ikke grave i beton. Det tror jeg ikke.

Men jeg hader jer alle sammen og jeg ved godt at i sidder der hjemme og griner af mig men det er samfundets skyld det hele og jeg hader alle jer kommunister.

Kan i så forstå det.

Thomas Thomas Thomas... Jeg giver dig fuldstændig ret. Du er dum, men inden jeg går videre må du lige huske at det hedder "griner ad mig" men lad nu det danske sprog ligge, det forstår du dig heller ikke på.
Jeg ville gerne lære dig om hvordan samfundet fungerer, men det er der efterhånden så mange andre der har forsøgt, uden held, så det vil jeg undlade.
Kunne du ikke gøre dig selv og os andre, den store tjeneste, at holde dig fra at udtale dig, ikke noget specifikt men bare sådan i det hele taget, Du er simpelthen for dum til at fatte hvad noget som helst drejer sig om...
Find en anden sandkasse, og børn på dit eget niveau, selvom det er svært.
Politik og skat og økonomi og verdenshandel er ikke noget du har forstand på, så for at spare os andre for at tænke "Hans stakkels forældre" og "hans stakkels omgivelser" det ville spare os for mange gange hovedrystelser om dagen !!!

Må nok snart købe mig et online stave-kursus. Jeg er også håbløs til at stave.

Meget let Thomas...
Danmark går glip af hver eneste øre som Lagkagehuset skal beskattes af.
Lagkagehusets underskud er fiktivt på grund af intern handel, hvor Lagkagehuset køber mel til f.eks 10 kr. kg. og sælger til sig selv fra Jersey til 30 kr. kg. smart ikke sandt, akkurat som McDonald, Coca Cola og mange andre selskaber i skattely, men det er ulovligt, og er netop det som Margrthe Westager er ved at få skovlen under...
Hvis selskaberne skal betale skat så er der mindre udbytte til ejerne, og man kan jo ikke leve af få milliarder når man er vant til mange milliarder.
Sæt dig ind i tingene før du udtaler dig.
Desuden er der ingen danske pensionskasser der har aktier i Lagkagehuset...

Tumbe Thomas...
Det er helt tydeligt at du ikke forstår noget som helst.
Du er ganske enkelt Dum...
Lagkagehusets Holdingselskab på Jersey Har et betydeligt overskud, men på grund af deres interne salg,snyder de samfundet og har gjort det siden 2017..
Du finder det ikke underligt at Lagkagehuset betalte selskabsskat af deres overskud indtil 2017, så lavede de et smart fupnummer og flyttede holdingselskabet til kanaløerne, og pludselig har de underskud, og et finder du ikke mærkeligt...
Det er fordi du er dum !!!

Thomas du skriver selv hvor dum du er, i øvrigt er jeg medlem af socialdemokratiet, hvilket ikke var velset i et konservative militær, hvor jeg har slået mine folder...
Du må jo vide hvad du skriver, men i dit tilfælde er alt noget du selv finder på.
Falske profiler, og det skulle komme fra dig - Hahahahaha
Du er jo dum !!!

Hahaha
Thomas, Du er faktisk dum... så simpelt er det.

jeg er ligeglad med hvilke et navn folk bruger her på siden bare de ville nøjes med at bruge det samme navn for når man bruger flere forskelige navne er det at manipulere med sandheden.om der er en der har en holdning eller der er 10 der har den samme holdning gør en stor forskel .og man kan under sig over hvor man for den ide fra???at manipulere med menigerne her på siden...

Ja, man skal da være mere end en idiot, hvis man ikke kan se, at denne virksomhedskonstruktion er sat samme for at snyde statskassen.

Annonce