Landdistrikter roser S-forslag om decentralisering af SKAT

Socialdemokratiet nye skatteplan, der skal mindske det såkaldte skattegab, får opbakning fra Landdistrikternes Fællesråd.
Socialdemokratiet lancerede torsdag et skatteudspil, der blandt andet indeholder et forslag om. at der skal ansættes 1000 helt nye medarbejdere, som skal placeres på fire nye skattecentre; et i den øverste del af Jylland; et i den nederste del; et på Fyn og et på Sjælland eller Lolland-Falster.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, der er paraplyorganisation for en række kommuner, organisationer og virksomheder med interesse i yderområderne, tager man godt imod Socialdemokratiets udspil.

”Det er meget positivt, at Socialdemokratiet foreslår, at man opretter nye regionale skattecentre i Danmark. SKAT løser opgaver for borgere og virksomheder i hele landet. Derfor bør arbejdspladserne også være fordelt i hele landet,” siger Landdistrikternes Fællesråd formand Steffen Damsgaard, der også er medlem af byrådet i Lemvig Kommune for Venstre, i en pressemeddelelse.

Landdistrikternes Fællesråd mener, at Socialdemokratiets plan vil gavne SKAT samtidig med at den vil skaffe flere statslige arbejdspladser til udkantsområderne.

”Jeg er overbevist om, at det vil have en række positive konsekvenser, ikke alene i forhold til at skabe et land i bedre balance, men også med henblik på at styrke opgavevaretagelsen i Skatteministeriets koncern, hvor planen blandet lægger op til at der skal arbejdes intensivt med at nedbringe skattesnydet i Danmark,” siger Steffen Damsgaard.

Han hæfter sig særligt ved, at Socialdemokratiet foreslår, at centrene skal ligge i yderkommuner og dermed uden for de fire-fem største byer.

Landdistrikternes Fællesråd har længe været varm fortaler for at placere de 1000 nye medarbejdere i eksisterende skattecentre uden for de største byer. Rådet har samtidig foreslået, at fem eller seks af SKAT's kommende styrelser - i den endnu ikke fastlagte styrelsesstruktur - skal placeres i landdistrikter uden for hovedstadsområdet.

Læs mere om Socialdemokratiets skatteudspil her.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce