Lars fra Kastrup Havn undskylder verbalt racistisk overfald

"Jeg vil godt sige mange gange undskyld til den her familie, fordi jeg har opført mig tåbeligt," siger manden bag det verbale racistiske overfald
Foto: Kordes Hamdi
"Lars" overfalder her en familie med to børn med racistiske tilråb
Manden bag det verbale, racistiske overfald på en familie med to børn, som er gået viralt, fordi moren i familien filmede overfaldet, siger nu undskyld til familien.

“Jeg vil godt sige mange gange undskyld til den her familie, fordi jeg har opført mig tåbeligt,” siger manden “Lars” til Ekstra Bladet.

Lars er en mand i 50’erne. Lørdag overfaldt han verbalt familien med tunesiske rødder i Kastrup Havn. Han råbte blandt andet til familien:

“Fucking perkere, mand. Fuck nu hjem til jeres eget land.”  

Lars fortæller til Ekstra Bladet, at han var fuld i lørdags, og at han i løbet af dagen og aftenen havde drukket en del øl, men nu skammer han sig: 

Jeg skammer mig over, at jeg har opført mig sådan

“Jeg skammer mig over, at jeg har opført mig sådan over for et andet menneske. Det er helt skævt. Jeg kan ikke tilgive mig selv for det. Det kan jeg sgu ikke,” siger han og uddyber:

“Det er noget af det dummeste, man kan gøre over for børn og fremmede mennesker, som man overhovedet ikke kender.”

Lars understreger, at hans fuldskab ikke undskylder hans optræden. Han betegner sig selv som “dum”, og konkluderer, at han bare skulle være gået og have ladet familien være i fred.

Har hidtil vendt den anden kind til

Det verbale, racistiske overfald er gået viralt, fordi moren i familien, Kordes Hamdi, filmede seancen, og lagde optagelserne op på Facebook.

Kordes Hamdi skrev blandt andet i sit ledsagende Facebook-opslag, at hun hidtil har vendt den anden kind til, når hun og familien har mødt racisme i Danmark, men det vil hun ikke længere:

Indtil nu har jeg valgt at vende den anden kind til

"Indtil nu har jeg valgt at vende den anden kind til, fordi sådan er jeg opdraget men det vil jeg ikke mere. Jeg tillader ikke et andet menneske nedgøre mig eller min familie som et menneske først og fremmest, så lad mig slet ikke begynde med hudfarve, holdninger og tro."

placeholder

 

I løbet af pinsen blev det verbale overfald fordømt af politikere over en bred kam. Også statsminister Mette Frederiksen fordømte overfaldet.

“Familien havde modet til at sige fra i situationen. Vi har alle et ansvar for at sige fra - over for racisme, had og diskrimination,” skrev Mette Frederiksen på Instagram om episoden.

“Det hører ikke hjemme i Danmark,” konkluderer Mette Frederiksen om det verbale, racistiske overfald.

Statsministeren beskrev, hvordan hun mandag så en video på de sociale medier, der viser hvordan forældre og to små børn “helt urimeligt” må lægge ører til “ubehageligheder og racistiske ord på grund af deres hudfarve”:

“Det gjorde indtryk,” skrev Mette Frederiksen i sit opslag på Instagram.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Så henvender den gode Lars sig med en kæmpebuket ved kvindens dør og siger pænt undskyld til hende og familien ansigt til ansigt.

Annonce