Lars Løkke – Obamas diametrale modsætning

Hvorfor er det lige, at Lars Løkke Rasmussen støtter Obama, når han på så mange punkter arbejder i mod alt, hvad den amerikanske præsident står for?
Vores tidligere vikarierende statsminister, Lars Løkke Rasmussen lykønsker på facebook den genvalgte amerikanske præsident og er ’personlig glad’ for, at det blev Obama frem for Romney, der fik overdraget nøglerne til Det Hvide Hus.

Lars Løkke burde bekende klar kulør på samme måde som Søren Pind, Michael Aastrup og resten af Venstres Ungdom har gjort ved at føre kampagne for Romney.

Rent politisk er det topmålet af hykleri, at Lars Løkke skamroser Obama. Lars Løkkes egen tid ved magten var kendetegnet ved politik, som gik direkte imod det de fleste danskere elsker Obama for: Karisma, statsmandskab og, vigtigst af alt, solidaritet med de svageste samt et oprigtigt ønske om at gøre op med uligheden.

Lad os se bort fra det med karisma og statsmandskab. Lars Løkkes hotelophold under navnet Hr. Jensen og hans fremfærd under COP15, hvor han skiftede mellem at sove og ’banging the hammer’, har for evig tid sikret ham bundkarakter inden for disse to områder. I stedet vil vi se på de tre områder, hvor Løkkes politik adskiller sig mest fra den amerikanske præsident.
1. Ulighed
Lars Løkkes rødvinsreform gav skattelettelser til de allerrigeste i samfundet. Eksempelvis forærede Venstres formænd en skattelettelse på 465.000 kroner til den tidligere direktør for Danske Bank. Det kunne måske være en tak for de store bidrag til Venstres valgkamp? Obama har derimod insisteret på, at de rigeste skal betale mere i skat og har ydermere taget kampen op mod Danske Banks nære slægtninge på Wall Street.
2. Et solidarisk sundhedssystem
Obama har forsøgt at gøre sundhedssystemet mere solidarisk ved at give hjælp til de borgere, der ikke tidligere havde råd til dyre, private sundhedsforsikringer. Den stikmodsatte praksis stod VK-regeringen for. Da Løkke var ved magten overbetalte han privathospitalerne og forsøgte af skabe et A- og B-hold i det danske sundhedsvæsen.
3. Økonomien
Obama har indædt forsøgt at føre en ekspansiv økonomisk politik, der kunne bringe USA ud af krisen og vende arbejdsløshedskurverne. Venstre har med Lars Løkke i spidsen indædt kæmpet imod samtlige ambitiøse tiltag, som den nuværende regering har taget for at sparke gang i dansk økonomi. Senest stemte Venstre et rungende ’ved ikke’ til akutpakken, som skal skaffe job til de 12.500 mennesker, der står til at ryge ud af dagpengesystemet. Det må være årets lavpunkt i folketingssalen, da Venstre ikke rørte en finger for at sætte gang i dansk økonomi og skabe arbejdspladser, da krisen ramte.

* * *

Man forstår godt Lars Løkke forsøger at ride med på bølgen og tilrane sig en snert af Obamas stjernestøv. Guderne skal vide, at Lars Løkke har brug for det: Han er aldrig blevet valgt af det danske folk til at lede landet, men handlede snarere som Foghs stedfortræder, hvilket også gav ham tilnavnet ’Vikaren’.

Reelt set har Venstres politik været det danske modstykke til, hvad man kunne forvente af en rabiat tea-party republikaner. Lars Løkke burde bekende klar kulør på samme måde som Søren Pind, Michael Aastrup og resten af Venstres Ungdom har gjort ved at føre kampagne for Romney. Det kan godt være, at de er i båd med de anti-solidariske republikanere, men i det mindste står de ved deres holdninger og prædiker som de praktiserer.

En tilsvarende tilståelse ville være velkommen fra Danmarks såkaldte ’moralske statsminister’ Lars Løkke Rasmussen.


placeholder

Annonce