Leder: Brdr. Price sparer sig selv ihjel
Leder: Brdr. Price sparer sig selv ihjel
Alle, der har fulgt konflikten med 3F, ved, at når man vil spare på arbejdsvilkårene, koster det kunder, omdømme og i sidste ende forretningen
Tv-kokkene Adam og James Price og Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen.
Brdr. Price har igen måttet dreje nøglen om på en af deres restauranter. Denne gang i Rosenborggade i Indre København.
Officielt skyldes lukningen udfordringer med lokalets udnyttelse. Men alle, der har fulgt konflikten med 3F, ved, at når man vil spare på arbejdsvilkårene, koster det kunder, omdømme og i sidste ende forretningen.
Da Price-restauranterne opsagde deres overenskomst med 3F, påstod de, at det handlede om at skabe en “moderne og fleksibel” aftale.
Oversat til almindeligt dansk betød det lavere løn, færre friweekender og usikre ansættelser. Tjenere stod til at miste op mod 11.000 kroner om måneden, og nul-timers kontrakter blev standard.
Det har kunderne ikke belønnet. Sympatikonflikter fra fagbevægelsen har gjort det svært at drive forretning, men endnu værre har det været, at Price-brødrene har undergravet deres eget brand.
Forsøgte sig med at spille ofre
De har brugt årtier på at fremstille sig selv som hyggelige TV-kokke, men når kameraet slukker, opfører de sig som hvem som helst anden discountchef, der vil presse personalet for at skumme fløden.
Når Brdr. Price siger, at de ønsker at være konkurrencedygtige, kan man spørge: Med hvem?
De andre restauranter i Tivoli har overenskomst. De kan godt få det til at løbe rundt, uden at deres ansatte skal leve af drikkepenge.
Deres forsøg på at spille ofre har ikke hjulpet
Brødrene Price kæmper ikke for at modernisere noget som helst – de kæmper for at få billig arbejdskraft, og det er en kamp, de nu taber.
Deres forsøg på at spille ofre har ikke hjulpet. De har holdt sig tavse, gemt sig for medierne og forsøgt at føre konflikt gennem Instagram-opslag og DR-programmer.
Går ud over appetitten
Det ændrer ikke på realiteterne: I Danmark vil folk gerne spise med god samvittighed. Og det er åbenbart svært at have appetit på en restaurant, der sparker ansatte ud, fordi de insisterer på en anstændig løn.
For det er tydeligt, at deres nuværende strategi kun fører én vej
Brdr. Price har stadig restauranter i Tivoli og Herning. Hvis de vil undgå at gentage fiaskoen fra København, burde de genoverveje deres modstand mod overenskomster.
For det er tydeligt, at deres nuværende strategi kun fører én vej: mod flere lukkede lokaler og flere fyrede ansatte.

Kommentarer
Hvad med at åbne restauranten
Håber da at 3F forsætter med
Vi lever i et frit land,og
Nej, 3F kører ikke hetz...
Det er lidt ærgelig når fakta
Disse nærmest mafia metoder
Der er vel ikke nogen der har
Jeg har aldrig spist på deres
Det er i høj grad
Når det er sagt, kan en
“at når man vil spare på
Tilføj kommentar