Liberal undervisnings­minister ringer ud

Endnu en minister siger farvel til Løkke ved det kommende valg.
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har besluttet sig for ikke at genopstille til Folketinget ved det kommende valg. Det skriver hun på Facebook.

Merete Riisager begrunder sit stop med, at hun savner ”det virkelige liv” uden for Christiansborgs tykke mure.

”Jeg savner at tale med mine børn, mens de laver lektier. Jeg vil se min mand dybt i øjnene. Jeg har lyst til at løse en konkret opgave for nogen, der skal bruge netop det. Jeg vil fordybe mig og glædes. Se de venner, der knap kan huske mig,” skriver hun.

Jeg har lyst til at løse en konkret opgave for nogen, der skal bruge netop det

Merete Riisager har været undervisningsminister siden november 2016 og fortsætter med at være det, indtil der senest i juni næste år har været holdt folketingsvalg.

”Det har været et kæmpe ansvar, som jeg med stor glæde og forventning tog på mig. Jeg har ønsket at forblive tro mod mit udgangspunkt, og den viden, jeg har med, og samtidig udvise respekt for alt det, der er. Mit fokus har været den gode undervisning - fagene - men også det gode børneliv. Børn går i skole for at lære noget. Men barndommen må aldrig blive en kolonne i et Excel-ark. Børn skal have plads og tid til at leve og lege,” skriver hun.

Farvel til stemmesluger

42-årige Merete Riisager var fra 2006-2010 folketingskandidat for de radikale, hvor hun ved valget i 2007 blev førstesuppleant, men med skiftet til Liberal Alliance tog den politiske karriere for alvor fart.

Merete Riisager blev første gang valgt til folketinget ved valget i 2011 i Fyns Storkreds. Ved valget i 2015 fik hun et rigtigt pænt personligt valg, hvor 5.913 fynboer satte deres kryds ved hende.

Liberal Alliance skal nu finde en ny spidskandidat på Fyn, og folketingsmedlem Carsten Bach, der er opstillet i Østjyllands Storkreds meddeler, at han gerne stiller sig til rådighed. Carsten Bach blev valgt på et af partiets yderste mandater sidst, og skal man tror de aktuelle meningsmålinger, så står han ikke umiddelbart til genvalg. Med skiftet til Fyn forbedrer han sine chancer for genvalg markant.

Løkkes femte ministerstop

Merete Riisagers melding kommer i kølvandet på en lang række mere eller mindre markante politiske farveller.

I løbet af det seneste år har tidligere uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) alle forladt politik.

Desuden har kulturminister Mette Bock meddelt, at hun stopper i folketinget og i stedet går efter en plads i Europa-Parlamentet, med mindre Løkke (og Samuelsen) skulle ønske, at hun fortsætter som kulturminister.

Også Liberal Alliances nestor, landsformand Leif Mikkelsen, har meddelt at han stopper ved næste valg.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce