Ligestillingsminister: Besynderlig timing i Kofod-kritik

Mærkeligt at trække en 12 år gammel sag frem, mener ligestillingsminister Mogens Jensen om fornyet kritik af udenrigsministeren.
Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) undrer sig over, at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) nu bliver kritiseret af blandt andre den radikale ligestillingsordfører Samira Nawa for at have haft sex med en 15-årig pige på et DSU-arrangement tilbage i 2008.

Til TV2 News siger Mogens Jensen, at det er "lidt besynderligt" at sagen kommer op nu.

“Jeg synes, at det er lidt besynderligt, at lige præcis nu, hvor det vælter ind med masser af beretninger fra kvinder om sexchikane, der foregår nu og her, at man så skal vende tilbage til en 12 år gammel sag, der er fuldt belyst og har været fuldt fremme i offentligheden, og hvor Jeppe Kofod også har undskyldt,” siger Mogens Jensen til TV2 News.

Kritikken af Jeppe Kofod begyndte i sidste uge, da De Radikales ligestillingsordfører, Samira Nawa, til B.T. udtalte, at hendes parti ikke ville have givet Jeppe Kofod en ministerpost.

Og mandag kaldte Alternativets leder, Josephine Fock, det et udtryk for "dårlig dømmekraft af Mette Frederiksen at udpege ham som udenrigsminister”.

Trak sig fra alle poster

Efter at sagen kom frem i 2008, valgte Jeppe Kofod at trække sig fra alle sine udvalgsposter og sin post som udenrigsordfører for Socialdemokratiet.

Han undskyldte ligeledes sin "manglende dømmekraft ved at have et moralsk upassende forhold til en 15-årig pige”.

Siden blev Jeppe Kofod valgt ind i Europa-Parlamentet, og efter folketingsvalget sidste år blev han hentet ind som udenrigsminister.

Det er det, jeg synes, vi skal koncentrere os om. Ikke en 12 år gammel sag.

Det handler om at se fremad nu, mener Mogens Jensen:

"Jeg synes, at det afgørende her er, at vi står i en situation nu med en masse aktuelle eksempler på ting, der foregår, ting vi skal have stoppet."

"Det er det, jeg synes, vi skal koncentrere os om. Ikke en 12 år gammel sag."

Hælder ordfører ned af brættet

Samira Nawa her flere gange understreget, at hun taler på vegne af sit parti. Men i De Radikales ledelse er der ikke umiddelbart opbakning til ordføreren.

På trods af udmeldingerne fra den radikale ligestillingsordfører får den fornyede fokus på sagen ingen konsekvenser for Jeppe Kofod, meddeler De Radikale.

Det siger partiets gruppeformand, Morten Østergaard, til Ritzau:

"Vi har som parlamentarisk grundlag tillid til regeringen og dens ministre, og det har vi, indtil vi meddeler noget andet," siger Morten Østergaard.

Gruppeformanden siger desuden, at alle, inklusive Socialdemokratiet, er enige om, at det var "en forfærdelig sag".

Tager afstand fra sig selv

Med til historien hører, at samme Morten Østergaard tilbage i 2008 mente, at den daværende S-ledelse gik for langt, da de fratog Jeppe Kofod hans ordførerskab.

"Vi vil ikke forsvare Jeppe Kofods handlinger, men en sådan lovlig dumhed ville ikke have fået de samme konsekvenser i forhold til tillidsposter i Det Radikale Venstre," sagde den daværende næstformand Morten Østergaard dengang til Politiken.

En sådan lovlig dumhed ville ikke have fået de samme konsekvenser i forhold til tillidsposter i Det Radikale Venstre

Udtalelser som Morten Østergaard i dag tager afstand fra.

Statsminister har fortsat tillid

Også statsminister Mette Frederiksen (S) kommenterede tirsdag kritikken af Jeppe Kofod. Statsministeren siger, at hun fortsat har tillid til udenrigsministeren.

"Jeg har tillid til de ministre, der er udpeget i Danmark. Jeppe Kofod har både undskyldt og beklaget og har gjort det for mange år siden," lyder det fra Mette Frederiksen.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Mærkeligt at statsministeren bakker op om Sofie Lindes 12 år gamle sag!

Socialdemokraterne har bare ingen moral og etik!

Jens Peder Nielsen, er det noget jeg har misforstået, når jeg mener,
at Sofie Lindes sag handler om den nuværende situation på arbejdspladserne,
og ikke om hendes oplevelse for 12 år siden, men jeg kan have misforstået noget.
Jeg tror ikke at ansatte på TV2 hænger sig i, hvad der er sket i DR for 12 år siden.
Der er 1615 kvinder, som vil have et opgør med den nuværende sexisme på deres arbejde,
og i medie branchen generelt, og ledelsen på TV2 har tilkendegivet, at de har forstået
hvad underskriverne mener.

Annonce