LO-formand: DF må gøre det, de siger

På Socialdemokratiets kongres roste LO-formand Lizette Risgaard Socialdemokratiets 2025-plan. Til gengæld langede hun ud efter Dansk Folkeparti. Det er på tide, de gør det, de siger.
Der var opbakning til Mette Frederiksens politiske kurs for Socialdemokratiet, da LO-formand Lizette Risgaard lørdag morgen leverede sin hilsen til Socialdemokratiets kongres. Til gengæld langede fagforeningslederen ud efter regeringens planer om at hæve pensionsalderen.

”I Svendstrup lidt syd for Aalborg ligger Tulips pølsefabrik. Det er en god arbejdsplads med et godt sammenhold. Men det er hårdt arbejde. Nogle af de ansatte skal dulme smerterne med håndkøbsmedicin. Nogle må efter mange år ty til gigtmedicin. Slagteriarbejderne vil gerne arbejde i mange år. Men de kan ikke”, sagde Lizette Risgaard.

”At der er politikere i det her land, der ikke kender de mennesker og ikke kender til et liv på smertestillende medicin, det er mig en gåde”, fortsatte LO-formanden indigneret.

Vi skal investere i hinanden
Ifølge LO-formanden er det afgørende, at vi investerer i hinanden. ”Debatten har alt for længe handlet om arbejdsudbudseffekter og dynamiske effekter. Som altid har skullet komme ved at skøre i velfærden”, sagde Lizette Risgaard, der bakkede op om Socialdemokratiets afvisning af at bruge penge på at sænke skatten.

”Der er ikke råd til skattelettelser. Hverken i toppen eller i bunden. Vi skal bruge de penge, vi har, på at investere i hinanden”, sagde hun.

Der var også en klar opfordring fra Lizette Risgaard til at afskaffe kontanthjælpsloftet, som regeringen har vedtaget med støtte fra Dansk Folkeparti og de øvrige borgerlige partier.

”Vi vil et samfund, hvor ingen frygter morgendagen. Jeg er glad for, at du i din tale i går kaldte kontanthjælpsloftet for asocialt. Jeg er sikker på, at du, Mette, får afskaffet kontanthjælpsloftet.”

DF skal ”walk the walk
LO-formanden opfordrede Dansk Folkeparti til at indgå i et samarbejde med Socialdemokratiet om dansk økonomi.

”Dansk Folkeparti siger, de er på lønmodtagernes side. At de ikke vil fremrykke aftalen om tilbagetrækningsalder, og at de ikke vil give skattelettelser til de rigeste på havnen i Hellerup. De siger, at de vælger velfærd. Det er ret fantastisk. Altså det, de siger”, lød det fra fagbevægelsens spids.

”Hvis Dansk Folkeparti virkelig vil et velfærdssamfund, hvor vi fortsat er lige, rige og trygge, så er det nu, de skal vise det. Ikke bare i ord, men i handling. De skal bakke op om jeres 2025-plan, ikke Lars Løkkes”, sagde Lizette Risgaard til de socialdemokratiske venner.

”Vi er meget tilfredse med jeres sats på mennesker. Vi vil et samfund, hvor vi fortsat er rige, lige og trygge. Sammen med jer”, sluttede Lizette Risgaard af.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


placeholder

Annonce