Løkke afviser partifæller: Nægter at trække sig

Hvis nogen ønsker en ny formand, må de stille med en modkandidat, er beskeden fra Løkke til de partifæller, der ønsker hans afgang.
 

”Jeg synes, det er en forkert og forhastet beslutning, som jeg ikke deler, og derfor vil jeg fortsat søge opbakning hos de 850 delegerede, der er ved Venstres landsmøde, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen efter at partiets hovedbestyrelsesmedlemmer fra Region Midtjylland har krævet hans afgang.

”Jeg flyttede partiet under valgkampen, og vi står nu større end nogensinde. Den linje, jeg og vi har lagt, tror jeg er rigtig og nyder bred opbakning hos vores 35.000 medlemmer og de 850.000, der har stemt på os. Og jeg synes, jeg er den rigtige til at stå i spidsten for den,” fastslår Lars Løkke Rasmussen over DR.

Opfordrer formandskabet til at trække sig

Dermed er der lagt op til et dramatisk hovedbestyrelsesmøde senere på ugen, for Venstre har brug for en ny formand og næstformand. Det er i hvert fald meldingen fra de 23 medlemmer af Venstres hovedbestyrelse, der kommer fra Region Midtjylland.

Det 23 medlemmer er samtlige 19 kommuneforeningsformænd, regionsformanden og tre frit valgte hovedbestyrelsesmedlemmer. De står nu frem med åben pande i avisen Danmark med et direkte krav til Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen om at træde til side og lade andre komme til.

"Af hensyn til Venstres fremtid, troværdighed og stabilitet opfordrer vi formandskabet til at de trækker sig kollektivt.", lyder meldingen fra Region Midtjylland til Venstres formandskab ifølge Avisen Danmark.

Regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard ringede efter et møde i regionsbestyrelsen mandag til både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen og meddelte, at de bør træde tilbage og orienterede om, at det midtjyske baglands opfordring ville blive offentlig et døgn efter.

Jens Nicolai Vejlgaard uddyber opfordringen, hvor han siger at det har været en hård beslutning.

”Man kan kun være en lille smule bedrøvet over, at det har været nødvendig med den beslutning, siger han til TV MIDTVEST. Han siger også, at han ikke nu vil pege på en ny formandskandidat.

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Han skal åbenbart sparkes ud via et mistillidsvotum. Han ser slet ikke sit eget svigt af blå blok, parti og indholdet i hans bog. Og så længe han klæber, stiller en anden ikke op, så han må have det grove skyts før han fatter det. Løkkes udgangspunkt var 19 % Nitten, og så fik han vælgere retur fra DF og LA, til 23%, så hvor stort er det egentlig. Han har jo ej heller mere end 75 mandater alt inkl. med sig. Mette F 102. Han vil ødelægge sit parti for at redde egen bag. han har ikke vist ansvar, da det gjaldt, da tog han til Færøerne og siden Mallorca.

Annonce