Løkke frier til S og R, mens Venstre lancerer skræmmekampagne

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
På valgkampens sidste dag smed Lars Løkke Rasmussen håndklædet i ringen på vegne af den borgerlige blok, mens han selv fortsætter kampen for regeringsdeltagelse.

Mens Løkke frier til Socialdemokratiet og Radikale Venstre advarer hans parti, Venstre, dog netop imod disse i ny kampagne.

Her er vores sidste nyhedsoverblik inden Danmark går til valg.
 

Ekspert: Venstres kampagne er manipulerende

”Hvor skal det nye udrejsecenter for udviste kriminelle udlændinge ligge?

Hvis rød blok med Radikale Venstre får magten, så kan det blive på et nedlagt asylcenter i Hjørring. Det ønsker vi i Venstre ikke!”

Sådan lyder en politisk annonce fra partiet Venstre, som her i valgkampens allersidste dage dukker op i tusindvis af nordjyders Facebook-feed. Det skriver DR Nyheder.

Annoncen med den ordlyd bliver kun vist til Facebook-brugere i Nordjylland, fordi Venstre har designet annoncen sådan, at det kun er nordjyder, der kan se den.

Venstre fremstiller det sådan, at man tror, at det kun drejer sig om den pågældende by

Sidder man til gengæld på Bornholm, dukker en anden og næsten identisk annonce op, men her lyder advarslen, at de udvisningsdømte udlændinge kan blive placeret i byer på Bornholm.

”Venstre fremstiller det sådan, at man tror, at det kun drejer sig om den pågældende by. Det gør de for at skabe en emotionel respons hos målgruppen. Og så kommer vi over i noget, der er manipulerende” forklarer rådgiver i online marketing Halfdan Timm til DR Nyheder.
 

Løkke smider bombe: vil i regering med S og R

Løkke vil i regering med Socialdemokratiet og Radikale Venstre. Du kan læse historien på Netavisen Pio.

Efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har brugt det meste af valgkampen på at advare om at Socialdemokratiet og de radikale vil smadre dansk økonomi og lempe udlændingepolitikken på vid gav, detonerer han nu en politisk bombe.

Jeg er nået til den konklusion

Statsministeren åbner op for at Venstre kan gå i regering med både Socialdemokratiet og de radikale efter valget. Dermed lægger Løkke afstand til de nu nuværende regeringspartnere, de konservative og Liberal Alliance.

"Jeg er nået til den konklusion, at hvis Venstre får et styrket mandat i morgen, så vil jeg bruge al min energi og erfaring på at se, om ikke det kan lade sig gøre at samle en regering med ansvarlige erfarne partier henover midten," siger Lars Løkke Rasmussen i et interview med TV 2.


LA-profiler står til at ryge ud af Folketinget

En række af de meste fremtrædende profiler i Liberal Alliances folketingsgruppe skal sandsynligvis finde nyt arbejde efter folketingsvalget onsdag.

Altinget har fået professor Kasper Møller Hansen til at lave en mandatprognose. Han peger på at blandt andet Joachim B. Olsen, Henrik Dahl, May-Britt Kattrup og Carsten Bach må forlade Folketinget.

 

V-ministre vil give flere opgaver til privathospitalerne

En række Venstre-ministre ønsker at give flere opgaver til privathospitalerne. Det gælder blandt andet finansminister Kristian Jensen, skatteminister Karsten Lauritzen, klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt og fiskeri- og ligestillingsminister Eva Kjer.

Det fremgår af Altingets kandidattest, som Netavisen Pio har gennemgået.

”helt enig” eller ”overvejende enig” i at privathospitalerne skal have flere opgaver.

De ovennævnte Venstre-ministre og flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe erklærer sig således ”helt enig” eller ”overvejende enig” i at privathospitalerne skal have flere opgaver.

Læs historien på Netavisen Pio.


Andelen af kvindelige kandidater er rekordhøj

Når danskerne onsdag skal en tur i stemmeboksen, vil det være med en rekordhøj andel kvinder på stemmesedlen. Det skriver Altinget.

34,3 procent af kandidaterne er kvinder, og det slår den hidtidige rekord på 33,2 procent ved folketingsvalget i 2011. Det er samtidig et spring på tre procentpoint i forhold til valget i 2015, hvor 31,3 procent af partiernes kandidater var kvinder.

Tallene stammer fra Danmarks Statistiks opgørelse over kandidaterne til folketingsvalget 2019.

 

Regningen for Radikale Venstres plan lander hos de fattigste

Som en del af de radikales nye økonomiske 2030-plan, vil partiet afskaffe den grønne check. Tal fra Finansministeriet viser, at man herved kan spare 2,5 milliarder i 2025. Det er en historie, vi bringer på Netavisen Pio.

Men regningen for besparelsen vil især lande hos den fattigste halvdel af befolkningen. Det viser en ny analyse fra AE-rådet.

Fjerner man den grønne check, vil de 50 procent af befolkningen, som har de laveste indkomster, miste 1,6 milliarder kroner. Hvilket er mere end den rigeste halvdel tilsammen.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Løkke er en luskefis, en stor en af slagsen, svigter samarbejdspartner og regeringspartnere, vender det borgerlige liberale DK ryggen, hvad tror han er, Jesus? Klart Mette F siger nej tak, Løkke sværter S til i annoncer og negativ retorik, men han vil gerne nyde hendes fremgang. Magtsyg er han. Til Danmarks bedste siger han, nej Danmarks bedste er en ny retning og ham afsat som statsminister.

Lav en lister over hans sager siden 2001, der er lang som et ondt år. Møgsager har han haft som få i sin tid i politik. Det bør være slut nu.

Annonce