Løkke: Her har I mig tilbage!

Løsgængeren Lars Løkke Rasmussen lancerer nu et nyt politisk projekt. Men det er ikke et parti - endnu - og Inger Støjberg er ikke velkommen
Tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, laver nu et nyt politisk netværk.

Det skriver Lars Løkke Rasmussen på sin hjemmeside og Facebook.

Lars Løkke Rasmussen, der i en sen nattetime den 1. januar meldte sig ud af Venstre og i dag er løsgænger, beskriver på Facebook projektet som "et nyt, forpligtende netværk, hvis vi deler værdier og grundholdninger.".

placeholder

"Kan du se dig selv i mine grundlæggende værdier, vil jeg være meget glad for at have dig med i et forpligtende politisk netværk," hedder det på hjemmesiden. "Måske bliver det ’bare’ som en velkommen inspiration og aktiv støtte for mig i mit virke som folketingspolitiker – måske bliver det noget meget større." 

Exit Venstre

Siden Lars Løkke Rasmussens exit fra Venstre har spekulationerne om et nyt og oprørsk midterparti med den tidligere statsminister som frontfigur floreret. Alt andet ville ikke give mening, efter at den tidligere statsministeren havde leveret en afskedssalut i B.T. i form af en klumme, der til forveksling lignede et partiprogram.

Jeg har selv været der

"Jeg er træt af en politisk kultur, hvor en idé per definition er dårlig, hvis den er udtænkt af en politisk modstander," skriver Lars Løkke Rasmussen i dag på hjemmesiden. "Træt af ’perception is reality’. Træt af fastlåst blokpolitik (og ja, jeg har selv været der, men har vel både ret og pligt til at blive klogere), der spænder ben for, at relativt ukonventionelle forandringer kan gennemføres."

Lars Løkke Rasmussens hjemmeside blev i første omgang lagt ned, så det var svært at komme ind, hvilket tvang ham til at opfordre interesserede til at være tålmodige.

"39.735 på hjemmesiden lige nu," skrev den tidligere statsminister på Facebook. "Købt ekstra serverplads, men væbn jer med tålmodighed."

Uden Støjberg

En, som ikke behøver opdatere Lars Løkke Rasmussen hjemmeside, er dog Venstres tidligere næstformand, Inger Støjberg.

Ligesom den tidligere statsminister har Inger Støjberg, der blev også blev tvunget væk fra sin post, ellers erklæret, at hun er gået i tænkeboks over sin politiske fremtid. Som altså ikke bliver sammen med Lars Løkke Rasmussen.

"Det kan jeg ikke forestille mig," siger Lars Løkke Rasmussen i DR P1-programmet "Ugens Gæst".

Der går en ny skillelinje

"Hvis man læser det, som jeg står for, så hviler det blandt andet på, at der går en ny skillelinje ned i dansk politik mellem dem, der er ekstremt nationalt orienteret og dem, der har et lidt større udsyn," siger Lars Løkke Rasmussen.

Den tidigere statsminister forventer at bakke op om en rigsretssag mod Inger Støjberg i sagen om at adskillelse af unge asylpar.

"Meget tyder på, at der kommer en rigsret, og meget tyder på, at jeg også stemmer for den," siger Lars Løkke Rasmussen.

Kommentatorer tror ikke på Løkke

Politiske kommentatorer er som beskrevet i Netavisen Pio tirsdag skeptiske overfor levedygtigheden af Lars Løkke Rasmussens tanker om et midterprojekt.

Altingets politiske redaktør, Erik Holstein, mener således, at det mest af alt handler om, at Lars Løkke Rasmussen føler sig uretfærdigt behandlet af Venstre. Mens Politikens politiske kommentator, Kristian Madsen, hæfter sig ved, at den tidligere statsminister om nogen førte blokpolitik:

Lov at holde alle de kagefejringer af udlændingestramninger

“Hele Lars Løkke Rasmussens karriere er bygget på samarbejde med den højreblok, han nu vil sætte uden for døren. Mens Støjberg skaffede stemmer til Løkkes projekt, kunne hun få lov at holde alle de kagefejringer af udlændingestramninger, hun ville."

Lars Løkke Rasmussen trak sig den 31. august 2019 tilbage som formand for Venstre. Det skete efter et magtopgør i partiet, hvor Lars Løkke Rasmussen og den daværende næstformand Kristian Jensen stod på hver sin side. Siden har Lars Løkke Rasmussen flere gange været på konfrontationskurs med Venstre.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen har han ikke kontaktet nogle af sine tidligere partifæller for at lokke dem med i hans nye projekt.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg blev lidt trist over at se og høre ham, han ligner en der er ved at gå i opløsning, et såret dyr.
Hvis han vil lave en tænketank, som Cepos, Kraka, men med løkketanker. Jeg tror ikke på ham. Se Alternativet, det er jo kopi af det.Og nyt parti. Ikke foreløbig.

Lars Løkke er Lars Løkke. Og han duer ikke rigtig til at sidde hjemme og nulre tæer. Han vil noget mere. Det er fuldt forståeligt - men hovedparten af befolkningen tænker nok meget anderledes end Lars Løkke.
Han har meldt sig ud af sit parti - og han ryger med sikkerhed ud ved næste valg - med mindre han formår at lave en "jacob Haugaard".

Lad dog manden få lov til at sidde hjemme og nulre tæer og tænke over, hvad han har udrettet på godt og ondt.

Han forhold til bilag og ordentlighed lader meget tilbage at ønske. Men hans evne til at sætte sig selv i centrum er ganske veludviklet.

Vi har ikke brug for Løkke eller nogen af de andre afgåede politikere til at tegne morgendagens muligheder.

Pressen skulle holde op med at fokusere på ham og lignende tidligere politikere.

Der er behov for megen nytænkning - og den opstår næppe op hos de, som er afgået.

Løkke må nok erkende, at hans tid er ovre - og godt det samme - set ud fra mange års erfaring med en politisk leder, som ikke gjorde meget for fællesskabet - men mere for sig selv.

Lars Løkke minder om den amerikanske præsident, som ikke
kunne vinde det Hvide Hus, selv om han havde et tilløb
på 4 år. Lars Løkke stod i valgkampen mod en kvinde, som havde et
politisk program, som et helt politisk parti var enige om.
Lars Løkke stod med et politisk program, som hans parti ikke
var enige med ham om, og som de stadig ikke finder visdommen i.
Lars Løkke har inden valget i 2019 tydelig taget afstand fra
Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, hvor var så mulighederne så,
når ikke Mette Frederiksen ser den vej hvor Venstre står.
Lars Løkke er ikke og har ikke været brobygger mellem rød og blå,
når han har haft mulighederne.

Ja Løkke må for mig nulre, hvad han har det fint med. Nu er de flyttet fra Nyhavns boligen, den han fik af ???var det tobaksindustrien til huset i Græsted, og derfra kan han jo godt udsende sine tanker til de som bakker ham op.
Søs Marie Serup kaldte ham engang et geni, andre ikke kunne se potentialet i, og her må jeg desværre sige jeg hører til de sidste. Men han kan retorisk forfører sine tilhørere, jeg kender folk der har arbejdet tæt på ham gennem tiden, og det er ikke et kønt eftermæle han har der.
Han fik magten som vikar først, han blev ikke folkevalgt, anden gang fik han den på DF den gang storhedstid, de fik formandsposten i FT.den gik til Pia K. :((. Han har været idemand på strukturreformen, sundhedsreform, og i hans tid kom en politireform, ødelagde dagpengereformen med DF og efterlønsreformen. Han ødelagde vort velfærsdssamfund som han nu omklamrer. Laven evaluering på hans plus og minus resultater, de sidste er i overtal.

Ja manden er skingrende skør,ligesom Trump.De tror de er guds gave til folkene uden dem går verden under,tror de.Vores land bliver ledet godt i en svær tid efter alle de nedskæringer den klove mand har været fadder til sammen med dansk folkeparti og konservetive.De lavede om på skat så vi mistede milliarder af kroner til spekulanterne som jo også er deres kernevælger.Politiet lavede de om på.kommunal reformen blev lavet med blok politik,Irak krigen blev gennemført med blok politik 51 49 det var en stor løgn som slog vores fædre og sønner ihjel samt lemlestede mange flere på ar og sjæl.Så jo han er en meget intiligent mand hvis nogen hopper med på hans løgne,sandheden er at han vil have et parti som han vil bestemme over ikke at forglemme pengene da han altid har haft grabberne i stats finanserne og givet vennerne fordele bare de gav lidt til løkke fonden.Hvor mange drenge har de hjulpet,har aldrig hørt om en eneste han har nok hjulpet sig selv og familien.Det er da godt hopper på tungen når vores fader finder på noget nyt,tror også han trænger til tøj som han kan være i nu fik han jo lige nyt tøj til hans stunt over atlanten skatteyder betalt ferie som han god betaling for .Jo den mand er utroværdig og det ser ud til børnene har lært af ham da Belgur stiller op til rigional rådet men bliver i venstre forløbig.

ps.der skulle stå tv2 som hopper med på fortælling om hvor god manden er

Lars Løkkes problem er at han tror at skillelinjen i dansk politik ligger et eller andet sted i midten af Venstre. Her tager han formodentlig fejl! Skillelinjen i indvandringspolitikken f.eks. ligger imellem Socialdemokratiet og SF og skillelinjen i klimapolitikken ligger på tværs i de fleste partier. Coronaen splitter partierne endnu mere i klimapolitikken. Det er gået op for store grupper af danskere, at tid i Danmark er løsningen på klimaproblemerne. Lars Løkke elskede at rejse rund i Sydøstasien. Det har kun skabt CO2 problemer. Danske virksomheder der får produktionen udført i Kina har under coronaen erkendt at de måske fem årlige ture til Kina kan skæres ned til måske et. Ligeledes er skillelinjen i privat og institutionaliseret børnepasning helt vendt op og ned på folks liberale og socialistiske opfattelse af børnepasning. Børn har endelig fået de pædagoger som de har sukket efter i årtier her under coronaen. Pasning af de gamle er vælgerne nu fuldstændig i urede omkring, og mange overvejer deres egen alderdom langt mere end tidligere. Coronaen har sat folks perspektiv på en lang rette områder i et nyt relief. Derfor er Løkkes projekt godt, om ikke andet så for politikken i alle andre partier! Det er tid til nytænkning! Løkke ville senest nedlægge regionerne styret politisk af DF. Her kommer Stephanie Lose ind fra Venstre og tager de fleste af Lars Løkkes “tænkte vælgere”. Fornemmelsen med virkeligheden er Løkkes største problem! Der hvor han laver focusgrupper, kender Stephanie Lose allerede virkeligheden og vælgernes ønsker. Lars Løkkes “Nyrup” i forhold til Inger Støjberg. Citat: “Derfor siger jeg til Dansk Folkeparti: Uanset, hvor mange anstrengelser, man gør sig - set med mine øjne – stuerene, det bliver I aldrig!” En rigsret kan rense en halv Christiansborg. Spørgsmålet er blot: Hvor mange mennesker sætter coronaen i bevægelse mod Europa fra Afrika, når de vesteuropæiske lande er blevet vaccineret og pandemien måske breder sig fra Sydafrika og Nordpå. Så lyder selv Løkkes nye parti som et tillokkende Danmark for nye asylansøgere! Derfor ligger grænsen for det åbne Danmark og det lukkede Danmark midt i den nuværende regering. Måske endda midt i SF. Det var derfor socialdemokraterne vandt regeringsmagten! Og derfor DF er på vej ud af dansk politik sammen med Lars Løkke, som også for en kort stund ønskede de fem danskenregioner nedlagt! Lars Løkke Rasmussens egentlige politiske kors. Selv om han selv havde været amtsborgmester fra 1998-2001 i Frederiksborg Amtskommune. Stephanie Lose har til gengæld haft stor succes som formand for Region Syddanmark, valgt for Venstre, siden 22. juni 2015, og formand i Danske Regioner siden 22. marts 2018. En politikers bedste meritter er kendskab til virkeligheden. Lars Løkke tager nu tingene i modsat rækkefølge ved at lade sig påvirke af vælgere. Meget sympatisk! Men at være ude i virkeligheden og herefter gå ind i politik, er langt mere troværdigt, opbyggeligt og relevant. Vælgerne befinder sig i virkeligheden og derfor måtte selv en Mette Frederiksen ud i “virkeligheden” og græde med, når et helt erhverv ligger for døden. Danske soldater der dør på slagmarken, bliver altid mødt af forsvarsministeren eller statsministeren. Coronaen har skabt mange nye skillelinjer i dansk politik. Klimaet ses i et helt nyt perspektiv. Danmark er også et turistland. Det nære er kommet for at blive! Her rammer Lars Løkke forkert. Nationalismen vil trives længere end vaccinerne kommer til at bestemme. Klimadebatten væltede DF før coronaen, men hvis DF forstår coronaens budskab, er de hurtigt på banen igen. Og stjæler alle de vælgere, der før ville flyve til fjerne lande på 1. klasse uden hensyn til klimaet. Skillelinjen her er meget diffus. Men realiteterne væltede Alternativet, der ellers i pædagogikken er Lars Løkkes store forbillede. At lefle for vælgerne går ikke i dagens sociale medie billede. Nej, man skal være det man siger! Det har hidtil været Mette Frederiksens styrke!

Annonce