Løkke i hektisk feberredning

Drama i kulisserne: Alternativt flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF spillede med musklerne
Midt under Folketingets afslutningsdebat onsdag spillede Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten med musklerne og indgik en aftale, der ville betyde dyrere biler.

Aftalen betød, at regeringen fredag stod til at komme i mindretal, når der skulle stemmes om et lovforslag om sænkning af bilafgifterne. Et lovforslag, som ellers er Liberal Alliances helt store slagnummer.

Et lovforslag, som ellers er Liberal Alliances helt store slagnummer

Der skulle en hektisk feberredning i form af krisemøder mellem statsminister Lars Løkke og centrale aktører i Folketingets sidegemakker og andre opfølgende tiltag til, før sagen senere på dagen kunne skydes til hjørne – så regeringen og ikke mindst Liberal Alliance undgik den totale ydmygelse.

Regeringens lovforslag vil friholde bilkøberne for ekstra udgifter, mens det alternative flertal uden om regeringen kun delvist ville kompensere bilejerne på grund af nye EU-regler for, hvordan man beregner bilers brændstofforbrug.

Alene sparket til hjørne

Efter et ekstraordinært møde i Folketingets Skatteudvalg endte sagen sent onsdag eftermiddag med, at regeringen undgår at blive stemt ned i Folketinget på fredag, hvor lovforslaget endeligt skal vedtages.

Dermed er spørgsmålet om afgiften i første omgang sparket til hjørne.

Den del, som handler om kompensation til bilkøberne for de nye brændstofberegninger, bliver nu i stedet en del af de igangværende forhandlinger om et nyt energiforlig.

”Der er fundet den løsning, at vi piller den del af lovforslaget med bilafgiften ud. Vores holdning er stadig, at en del af pengene kommer retur til bilejerne, men ikke hundrede procent som foreslået,” siger DF's skatteordfører, Dennis Flydtkjær, til TV 2.

Dansk Folkeparti understreger, at partiet står fast på, at bilkøbere ikke skal kompenseres fuldt ud for nye brændstofafgifter.

Dermed er regeringens hovedpine alene udskudt

Dermed er regeringens hovedpine alene udskudt. Med et fortsat alternativt flertal uden om regeringen, kan dramaet om bilafgifterne fortsat sagtens ende med, at det bliver dyrere at købe bil.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce