Løkke smider bomben: Vil i regering med S og R

Løkke vil i regering med Socialdemokratiet og de radikale.
Efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har brugt det meste af valgkampen på at advare om at Socialdemokratiet og de radikale vil smadre dansk økonomi og lempe udlændingepolitikken på vid gav, detonerer han nu en politisk bombe.

Statsministeren åbner op for at Venstre kan gå i regering med både Socialdemokratiet og de radikale efter valget. Dermed lægger Løkke afstand til de nu nuværende regeringspartnere, de konservative og Liberal Alliance.

"Jeg er nået til den konklusion, at hvis Venstre får et styrket mandat i morgen, så vil jeg bruge al min energi og erfaring på at se, om ikke det kan lade sig gøre at samle en regering med ansvarlige erfarne partier henover midten," siger Lars Løkke Rasmussen i et interview med TV 2.

Lars Løkke Rasmussen har igennem valgkampen sagt igen og igen, at han går til valg på at danne en borgerlig-liberal regering. Det er hans førsteprioritet.

"Som valgkampen har skredet frem, så er det ikke nogen realistisk mulighed," medgiver Løkke.

Ikke en eneste meningsmåling viser 90 mandater til en borgerlig-liberal regeringskonstellation. Det betyder, at VLAK-regeringen er endegyldigt død og begravet.

Venstres næstformand, finansminister Kristian Jensen, siger til TV2 News, at han vil vente med at se valgresultatet onsdag, før han vil kommentere sin partileders udmelding.

S: Vi går til valg på en S-mindretalsregering

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, siger på TV2 News, at hun stadig går til valg på en ren socialdemokratisk mindretalsregering.

Hun siger, at Lars Løkke ikke viser lederskab ved nu at have foreslået tre forskellige regeringsmuligheder under valgkampen.

"Jeg siger det samme hver gang, og det kommer den tredje mulighed fra Lars Løkke ikke til at ændre på," siger hun.

Mette Frederiksen siger desuden, at hun undrer sig over, at den her udmelding kommer, efter at Venstre har ført en negativ valgkamp over for Socialdemokratiet, og at de to partier står for langt fra hinanden, når det gælder klima, uddannelse og velfærd.

Østergaard: Danmark skal have en ny statsminister

Den radikale leder Morten Østergaard er heller ikke interesseret i at gå i regering med Løkke. Det siger han på et kort pressemøde fra Christiansborg.

"Tiden er ikke til at vakle i geledderne. Tiden er til at stå fast. Hvis vi har de afgørende mandater, så får Danmark en ny statsminister," siger han.

Han afviser ikke, at Venstre kan være en del af en ny regering, men han nævnte dog en af Lars Løkkes partifæller specifikt som en person, der skal holdes uden for indflydelse.

"Vi skal have Danmark i en ny politisk retning. Vi skal have et opgør med Dansk Folkeparti, med Inger Støjberg og med nye fænomener på højrefløjen. Vi skal have genskabt tilliden til politik, og det kan vi ikke gøre med Lars Løkke som statsminister."

K: Vi skal ikke sidde i regering med S

Lars Løkke Rasmussen sætter ikke navn på hvilke partier, der kan indgå i hans brede regering, men de konservative skal i hvert fald ikke sidde i regering med Socialdemokratiet. Det siger partiformand Søren Pape Poulsen til TV 2.

Pape understreger, at han ikke vil spekulere i mulige bogstavkombinationer, men Konservative skal ikke sidde i en regering med Socialdemokratiet.

"Det Konservative Folkeparti er et borgerligt parti, og jeg har meget svært ved at se os – eller det kan jeg sige, vi skal jo ikke sidde i regering med Socialdemokratiet."

Alternativet: Der skal være en dronningerunde

Lars Løkke Rasmussen siger, at en ny regering ikke behøver at gå af, men blot kan fortsætte efter et valgt. Men den mulighed begejstrer ikke Alternativets leder Uffe Elbæk, der selv vil være statsminister:

placeholder


 

 

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

En så utroværdig person som Løkke, skal S da aldrig i regering med , han er helt ude i hampen.

Nej tak til både V og R i regering.

Venstre er dybt utroværdige først kører der skræmmekampagner hvorefter man bejler til dem som man har advaret imod.- Ved sidste regeringsskifte brugte Hjort Frederiksen alle sine vågne timer på at fortælle omverden at SR regeringen havde photoshopppet med økonomien.
Efterfølgende viste det sig at der alligevel var adskillige milliarder til rådighed- men alligevel fastholdt Hjort Frederiksen behovet for et omprioriteringsbidrag på 2% for stat of kommuner -for at rette op på økonomien .
Konsekvenserne heraf kender vi desværre alt for godt.
Så nej tak til Venstre og deres sidste øjebliks bejleri- der er alt for meget Hjallerup marked og politisk krejleri i det parti til at S bør indgå i en regeringskonstellation med dem.

...Lars Løkke kan rende & hønse...

Annonce