Løkke tæt på at få tagsten i hovedet og Radikale truer med økonomisk blokade

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Der er to dage til, at en historisk lang valgkamp slutter, og vælgerne skal sammensætte et nyt folketing.

Meget af tirsdagen er gået med at diskutere de radikales krav til Socialdemokratiet og Mette Frederiksen (S). Søndag aften meldt den radikale leder Morten Østergaard nemlig ud, at partiet er klar til at blokere for Mette Frederiksens vej til statsministerposten i en dronningerunde, hvis ikke Socialdemokratiet ikke øger arbejdsudbuddet ved blandt andet at åbne for udenlandsk arbejdskraft.

Mens partierne i rød blok - der ifølge alle meningsmålinger står til valgsejr på onsdag - forsøger at markere deres grænser og positioner i et kommende samarbejde, så har det været en lidt dramatisk dag for Lars Løkke (V). Under et interview var han nemlig lige ved at få en tagsten i hovedet.   

Velkommen til Aktuelt.
 

Mette F. angriber Radikales økonomiske krav

Mette Frederiksen (S) er ikke blevet socialdemokrat for at føre borgerlig økonomisk politik.

Det slog hun selv fast til et pressemøde mandag formiddag, hvor Socialdemokratiet præsenterede 10 mål, som en ny regering skal arbejde for.

Ordene kommer som en reaktion på Morten Østergaards (R) nye løftede pegefinger om, at Radikale vil blokere Mette Frederiksens vej til Statsministeriet, hvis ikke Socialdemokratiets økonomiske kurs bliver lagt om.

Radikale har selv mandag fremlagt partiets økonomiske 2030-plan, og selvom S-formanden endnu ikke har haft mulighed for at nærstudere den, er hun ikke overbevist.

Den økonomiske plan fra Morten Østergaard høster heller ikke ros på venstrefløjen.


Læs mere om Mette Frederiksens afvisning af Morten Østergaard lige her.
 

Lars Løkke tæt på at få tagsten i hovedet

Lars Løkke (V) var tæt på at få en tagsten i hovedet under et interview mandag.

Heldigvis ramte tagstenen et par meter forbi statsministeren, og det kan man nu se i en video, som han selv har lagt ud på sin Instagram-profil. Til videoen skriver Lars Løkke:

“Fik noget af en forskrækkelse i formiddags, da jeg nær fik en tagsten i hovedet. Ud over forskrækkelsen er alt ok. Og jeg er (stadig) fuld af energi til de sidste 53 timers valgkamp!”

På B.T kan du se en video af statsministerens nærdødsoplevelse.  

 

Venstre-folk på vippen

Holder meningsmålingerne til valgdagen, så har Venstre svært ved at holde valgresultatet fra 2015. I øjeblikket står partiet til at miste tre mandater.

En ny prognosen fra Altingets viser, hvordan mandaterne vil falde rundt i landet med de nuværende meningsmålinger.

Blandt andet i hovedstaden er der lagt op til en hård kamp om Venstre-stemmerne, da tre profiler kæmper om blot to pladser.

Det drejer om uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, nuværende folketingsmedlem Jan E. Jørgensen og partiets spidskandidat til regionsvalget, Martin Geertsen.

Dyk ned i de forskellige kandidat-opgør i Venstre lige her.

 

To dage før valget: Rekordhøj tilslutning til rød blok

De rød partier har ikke manglet gode meningsmåling under valgkampen. Men her to dage inden valget får rød blok den bedste meningsmåling i hele valgkampen.

I mandagens måling står rød blok til 108 mandater, inklusive et stærkt svækket Alternativet med kun fem mandater.

SF og Socialdemokratiet går markant frem, mens Liberal Alliance og Dansk Folkeparti styrtbløder.

Netavisen Pio kan du læse mere om målingen, der også viser at blå blok står til at få et større stemmespild.

 

Tysk top embedsmand og politiker skudt i sin have

Den mangeårig embedsmand i Hessen og mangeårig CDU-politiker, Walter Lübck, er fundet død i sin have efter at være blevet ramt af skud.

Sagen efterforskes af kriminalpolitiet, der ifølge tyske medier oplyser, at der ikke er fundet noget våben ved liget. Hvad motivet til ugerningen er, vides ikke.

Sagen om den hessiske departementschef med ansvaret for forvaltningen i Kassel-regionen beklages af delstatens politikere. Delstatens regering erklærer sig chokeret over hans bortgang.

Læs mere om den tragiske hændelse her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce