Løkke undsiger Støjberg: Åbner op for lempelser på Sjælsmark

Stik imod talrige udtalelser fra integrationsministeren, åbner statsministeren op for at give familier på Udrejsecenter Sjælsmark lov til selv at lave mad
Foto: Venstre, FLICKR
Statsministerens bog “Befrielsens Øjeblik” har trukket overskrifter, siden den - som en overraskelse for de fleste - udkom torsdag.

Særligt Lars Løkkes (V) forslaget om en VS-regeringen på tværs af midten i dansk politik, har taget mange på sengen - også inden for Venstres egne rækker.

Men Lars Løkke er tilsyneladende ikke færdig med at befrie sig selv.

I et interview i Aftenshowet på DR samme torsdag, åbnede statsministeren op for, at man kan lempe på vilkårene på Udrejsecenter Sjælsmark. Direkte adspurgt om han er villig til at lempe på vilkårene for madlavning, svarede han “at det kan man selvfølgelig sagtens tale om”.

Det står i skærende kontrast til flere udmeldinger fra integrationsminister Inger Støjberg (V). Så sent som i sidste uge beskyldte Inger Støjberg Socialdemokratiet for at lempe udlændingepolitikken “i samme øjeblik de møder kritik”, fordi Mette Frederiksen (S), efter udtalt, at man kunne diskutere cafeteriaordningen på Sjælsmark.

placeholder

 

Inger støjberg afviser lempelser

Til trods for Lars Løkkes udtalelse i Aftenshowet, afviser Inger Støjberg fortsat kategorisk, at lempelserne af reglerne for spisning og madlavning på Sjælsmark kan komme på tale.

Hun ønsker “at bevare kantineordningen på Sjælsmark for at lægge pres på dem, så de rejser hjem,” siger hun til Jyllands-Posten

Det betragter jeg ikke som den store ideologiske kløft

Ifølge statsministeren er dog ikke store uenighed mellem Socialdemokratiet og Venstre på spørgsmålet om forholdene på Sjælsmark:

“Så handler det om en diskussion, om man skal have lov til at lave sin egen mad, eller skal man gå ned i kantinen. Det betragter jeg ikke som den store ideologiske kløft. Altså, det kan vi godt tale om,” sagde han i Aftenshowet.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jo, men var det ikke det samme Mette Frederiksen gjorde mod Tesfaye, da han udtalte, at der ikke skulle ændres på forholdene?

Annonce