Lønmodtagere har følt sig mobbet af kolleger, og syv ud af ti støtter coronapas

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Lønmodtagere har følt sig mobbet af kolleger, syv ud af ti danskere bakker op om coronapas, og borgerne i Danmarks rigeste sogn tjener fem gange mere end borgerne i det fattigste.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Ny undersøgelse: Syv procent af lønmodtagere har følt sig mobbet af kolleger

En ny undersøgelse fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd – viser, at 7,8 og 7,2 procent har været udsat for henholdsvis mobning eller diskrimination på deres arbejdsplads.  

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen er baseret på svar fra godt 7.700 lønmodtagere, som er indsamlet mellem d. 2. september og 23. november 2020. Langt de fleste af dem, der har følt sig mobbet eller diskrimineret har oplevet det sjældnere end på månedsbasis.

“Mobning og chikane er fuldstændig utilstedeligt – og det gælder uanset årsagen. Selv om det kun er en relativt lille andel, der – ifølge denne undersøgelse – har oplevet det, så er der ingen tvivl om, at det kan have ødelæggende konsekvenser."

"Det er arbejdsgivernes ansvar at sikre et sundt psykisk arbejdsmiljø, men fra regeringens side har vi gjort reglerne endnu mere tydelige ved bl.a. at samle de vigtigste regler i én bekendtgørelse og lanceret 14 initiativer mod seksuel chikane."

"Og vi er også i gang med trepartsforhandlinger om seksuel chikane. Jeg er samtidig sikker på, at arbejdsmarkedets parter vil læse rapporten og tage undersøgelsens resultater til efterretning,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Undersøgelsen blev bestilt af beskæftigelsesministeren i efteråret 2019, men har været forsinket på grund af corona.

Læs mere her.

 

Syv ud af ti danskere: Coronapas er en god idé

Fra tirsdag er et coronapas billet til flere dele af genåbningen. 67 procent støtter tiltaget, viser måling.

Sådan skriver Ritzau ifølge A4 Arbejdsliv.

Når man fra tirsdag igen kan få klippet håret, masseret kroppen eller en tatovering, kræver det en adgangsbillet.

I forbindelse med den første del af den langsigtede genåbning efter påsken bliver et coronapas taget i brug.

Det skal dokumentere en negativ test, vaccination eller tidligere smitte, og idéen med coronapasset møder opbakning hos borgerne i Danmark.

67 procent mener, at et coronapas er en god idé, viser en Voxmeter-måling foretaget for Ritzau.

Modsat svarer 16 procent, at det er en dårlig idé at indføre coronapasset. 13 procent kalder det "hverken en god eller dårlig idé".

Målingen er indsamlet fra 30. marts til 3. april med svar fra 1007 repræsentative respondenter.

Læs mere her.

 

I Vedbæk Sogn tjener de fem gange mere end i det fattigste sogn

Borgerne i Vedbæk tjener i gennemsnit 1,5 millioner kroner om året før skat, når de går på arbejde, mens gennemsnitsindkomsten for beskæftigede i Vollsmose Sogn er lidt mere end 300.000 kroner.

Det viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Borgerne i Danmarks rigeste sogn tjener i gennemsnit fem gange mere, når de går på arbejde, end borgerne i det fattigste sogn gør.

Det viser den nye analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som på baggrund af indkomstdata fra Danmarks Statistik har undersøgt, hvad borgerne i 1998 sogne tjener i gennemsnit.

En gennemsnitlig beskæftiget i Vedbæk Sogn tjener 1.580.532 kroner om året før skat. Det står i kontrast til en gennemsnitlig beskæftiget i Vollsmose Sogn, der tjener 324.542 kroner om året før skat.

Alle sogne i top-10 målt på gennemsnitlig indkomst for beskæftigede ligger i de nordsjællandske kommuner Rudersdal, Gentofte, Hørsholm og Lyngby-Taarbæk.

Læs mere her.

 

Dan Jørgensens pressechef stopper for at blive politisk redaktør

Avisen Danmark har fundet sin nye politiske redaktør. Det bliver Casper Dall, pressechef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, der sætter sig i stolen.

Det skriver Avisen Danmark ifølge Altinget

”Jeg glæder mig virkelig meget til at give brugerne af Avisen Danmark og Jysk Fynske Mediers regionale og lokale dagblade politiske analyser og interviews, fordi journalistik med perspektiv, indsigt og dybde er vigtigere end nogensinde før,” siger Casper Dall til Avisen Danmark.

Han overtager posten som politisk redaktør på Avisen Danmark efter Thomas Funding, der i februar meddelte, at han fra maj skal være chefredaktør for TV 2 Nyhederne.

Casper Dall har tidligere været leder af Informations Christiansborg-redaktion.

I april 2020 skiftede Casper Dall stillingen som redaktionschef for DR København ud med rollen som pressechef hos Dan Jørgensen (S) i Klimaministeriet.

Han tiltræder jobbet som politisk redaktør på avisen 1. august.

 

520 nye coronasmittede - antallet af indlagte falder med én

Der er det seneste døgn registreret 520 nye coronasmittede ved pcr-test. To personer er døde.

Det oplyser Statens Serum Institut ifølge dr.dk.

Dagens smittetal er baseret på 182.186 prøver. Det svarer til, at 0,29 procent af de testede har været smittet med covid-19.

Antallet af indlagte falder med én til 219.

Der er nu 789.419 personer, der har fået første stik med 

vaccine. Det svarer til 13,5 procent af befolkningen. 409.187 er færdigvaccinerede.

Det svarer til syv procent.

Se udviklingen i antallet af indlagte her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Tim Tørnqvist Jensen er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce