Annonce

Lønmodtagerne vil styrke kampen mod social dumping

Seks ud af ti lønmodtagere mener i ny undersøgelse, at politikerne gør alt for lidt for at bekæmpe social dumping.
Seks ud af ti danske lønmodtagere vil have danske politikere til at gøre mere for at afsløre udenlandske arbejdstagere, der knokler til dumping-priser og dermed presser danske løn- og arbejdsvilkår. Og selv om indsatsen har vist sig, at give penge i kassen, så agter regeringen at skære i indsatsen.

En ny undersøgelse, som Danmarks Statistik har lavet for LO blandt 5.000 lønmodtagere om social dumping, viser at 59 procent af lønmodtagerne mener, at politikerne gør for lidt for at slå ned på social dumping. Kun 12 procent af lønmodtagerne mener, at politikerne gør nok.

LO-næstformand Arne Grevsen mener, at undersøgelsen bør være et “wake-up call” til alle partier på Christiansborg.

”Lønmodtagere i alle brancher er dybt bekymrede for social dumping, og det skal politikere tage alvorligt. Det her er et vink med en vognstang til især de borgerlige partier om at gøre noget ved social dumping,” siger Arne Grevsen til Ugebrevet A4 ifølge Fagbladet 3F.

3F: På tide at leve op til gamle løfter
Hos fagforbundet 3F glæder det forbundssekretær Henning Overgaard, at danskerne har højere forventninger til politikerne, når det kommer til at bekæmpe social dumping.

”Man skal huske på, at en række politikere - også fra Dansk Folkeparti - lovede at gøre indsatsen mod social dumping permanent, da de skulle vælges ind i Folketinget i 2015. Det løfte forventer folket, at de holder. Og vi er selvfølgelig helt enige,” siger forbundssekretær Henning Overgaard til Fagbladet 3F.

Ligesom Arne Grevsen er han er træt af, at indsatsen mod social dumping lige nu lever et liv på kanten af tilværelsen og må hoppe fra midlertidig bevilling til midlertidig bevilling.

Kampen mod social dumping skæpper i kassen
Finansminister Kristian Jensen (V) er ved at forhandle næste års finanslov på plads. Det ventes, at der bliver indgået forlig om statens husholdningsbudget for 2018 i løbet af de nærmeste dage.

Som det ser ud nu, står indsatsen mod social dumping til at blive beskåret, som det er sket hver eneste år siden 2015, hvor den Venstre-ledede regering overtog statsministerposten.

Bliver der ikke afsat ekstra penge på årets finanslov, vil indsatsen mod social dumping blive beskåret så meget med udgangen af 2018, at den reelt forsvinder. Og det er på trods af, at Skat på bare 2,5 år er lykkedes med at indkræve mere end 470 millioner kroner fra udenlandske firmaer, som har snydt med skatten.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet