Lokalformand langer ud efter Ahlers: Misbrugt og forladt

Måtte høre om Tommy Ahlers’ exit fra sin mor, efter at han ellers havde lovet at være gået all-in.
Tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) beslutning om at stoppe i politik får hårde ord med på vejen fra hans lokale vælgerforenings- og kredsbestyrelsesformand på Østerbro, Kristian Snerle.

Mens Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har udtrykt “forståelse for, at Tommy vil prøve noget andet”, kan den lokale formandens forståelse mildt sagt ligge på et meget lille sted.

placeholder

Faktisk hørte Kristian Snerle ikke bare om Tommy Ahlers beslutning fra medierne (moderen fortalte ham, at hun havde hørt det).

Som kredsformand har Kristian Snerle ikke modtaget nogen henvendelse fra Tommy Ahlers om, at han ikke længere ønskede at være kredsens folketingskandidat.

Fik utallige garantier

“Det var en ret følelsesladet dag,” skriver Kristian Snerle på Facebook.

“Både fordi jeg for det først måtte høre nyheden fra medierne og ikke ham selv, men også fordi jeg har brugt så ufattelig meget tid på, at arbejde for at Tommy kunne få det flotte valg han fik, og for at forklare alle jeg kendte, at han ihvertfald ikke ville smutte før tid. Et spørgsmål jeg fik af alle. Uden undtagelse. Alle.

På ingen måde skulle være den nye Lykke Friis

“Et spørgsmål der var naturligt og som jeg derfor også selv brugte meget tid på at snakke med ham om. Ikke bare antage, men snakkede med ham om. Og jeg har ikke tal på, hvor mange gange at jeg har hørt ham sige at han var gået all in. At han regnede med som minimum at være i politik i 10 år og at han på ingen måde skulle være den nye Lykke Friis (den tidligere klima- og energiminister som stoppede i 2013 for at blive prorektor for Københavns Universitet, red.).

“Hvilket er ironisk fordi det lige netop nu bliver hans arv. Næste gang nogen kommer udefra og bliver minister, vil spørgsmålet lyde, om vedkommende bliver den næste Tommy Ahlers eller om man vil andet end at sidde i ministerbil.”

Stemmeslugere stopper i V 

Den 45-årige Tommy Ahlers fik, med 26.420 personlige stemmer, femteflest af af alle folketingsmedlemmer ved valget i 2019 og efterlader Venstre med ikke blot i et hul i Københavns Storkreds. Klimaordføreren efterlader Venstre med et hul i forhold til det særlige liberale, storbysegment af vælgerne.

I København gik Venstre ved folketingsvalget fra 10,3 til 15 procent af stemmerne og to mandater blev til tre.

Dermed har Venstre samtidig mistet sine tre største stemmeslugere siden folketingsvalget.

Først gik som bekendt Lars Løkke Rasmussen, som med 40.745 personlige stemmer ved folketingsvalget fik næstflest stemmer (kun overgået af Mette Frederiksen), og den tidligere statsminister og partiformand fik følgeskab af Inger Støjberg, der fik 28.420 stemmer og dermed fjerdeflest af slagsen.

Kendt fra “Løvens hule”

Ifølge Tommy Ahlers, som inden sin udnævnelse i 2018 som uddannelses- og forskningsminister var kendt som værksætteren og investoren i “Løvens Hule, skyldes stoppet, at “jeg har lyst til at være med til at skabe konkrete forandringer”.

“Gøre noget,” skriver Tommy Ahlers på Facebook.

“Og desværre føler jeg ikke, at jeg gør det i tilstrækkelig grad i Folketinget. Jeg har prøvet som iværksætter, hvordan det er at skabe noget. Jeg har prøvet som investor at være tæt inde over, når andre iværksættere skaber noget. Det vil jeg gerne gøre igen.” 

placeholder

Erhvervsfolk fungerer ikke

Men i dag opfordrer Kristian Snerle Venstre - og andre partier - til lige at overveje det en ekstra gang, inden de henter erhvervsfolk ind til poster i regeringen.

Med jævne mellemrum kan man ellers høre ikke mindst borgerlige røster, som kræver flere erhvervsfolk i Folketinget og regeringen.

Færre grønskollinger i ministerbilerne

“Færre grønskollinger i ministerbilerne, tak,” som Berlingske sidste år skrev i en leder.

Hvis der bare kommer flere erfarne ledere ude fra virkeligheden ind på Christiansborg, som ikke har været i politik hele deres liv, så kommer fornuften i højsædet og sagerne bliver løst, må man forstå.

Hvilket nu ikke er et billede, som kredsformanden kan genkende.

“Jeg har lært ufattelig meget kampagnemæssigt, og samtidig også hvor meget jeg er fan af “levebrødspolitikere”, fordi de forstår at sætte pris på frivillige og den indsats der bliver lagt,” skriver Kristian Snerle.

“Jeg ønsker Tommy held og lykke og alt det bedste i hans erhvervskarriere og er sikker på at han får stor succes. Jeg tror dog ikke at jeg kommer til at søge job i nogen af hans virksomheder.

"Mit råd til Venstre og andre partier fremadrettet, må nok være at når man bringer erhvervsfolk ind, skal de vælges til Folketinget først. Og så kan de senere blive ministre. Det giver mulighed for at man ikke bliver overrasket.”

placeholder

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tommy Ahlers til kritikken.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Berlingske skriver så meget, de hader nuværende regering, og at politikere er unge, betyder ikke de er dumme, Vestager var 29 da hun blev minister, i dag EU kommissær og med toppost. Verden falder ikke sammen, fordi Ahlers dropper folketinget, han gider ikke rugbrødsarbejdet, og sådan er politik, det er hårdt slid, men når det lykkes og man gør en forskel, så tror jeg, man føler en sejr. Venstre klare sig også uden ham. At man ikke giver sin kreds besked vidner om at han ikke har politiker genet i sig. Om en måned er han glemt.

Ikke overraskende at han ikke kender til almen dannelse.
Han har sikkert en fin UDdannelse.
Ham ville jeg nok nødigt arbejde for.

Styr på lortet eller lort på styret?

Annonce