Løkke bedrøvet over Fogh-metoder

Løkke er bedrøvet over, at Socialdemokraterne i et brev advarer mod oppositionens politik. Men Venstre gjorde præcis det samme i 2007.
I dag og i morgen vil hundredetusindvis af danskere modtage et brev fra deres socialdemokratiske borgmestre. Andre vil modtage brev fra statsminister Helle Thorning-Schmidt. I brevet vil statsministeren og borgmestrene advare om, at nulvækst vil betyde omfattende besparelser på den nære velfærd.

Kort efter svarede 49 Venstreborgmestre igen med en pressemeddelelse, hvor de kalder brevet en socialdemokratisk skræmmekampagne og skriver, at en Venstre-regering vil være bedst til at garantere velfærden.

Og Herning-borgmester Lars Krarup kom på banen med sin helt egen og lidt mystiske kritik, nemlig at Thorning har sendt for få breve ud til danskerne: ”At sende et brev ud til 1,2 millioner danskere, er jo at sige til dem, der ikke får et brev, at hun ikke vil ofre et frimærke på dem”, siger han til DR Nyheder.

Fogh sendte ”skræmmebrev” i 2007
Valget er jo egentlig demokratiets stjernestund, og vi skal dele os efter anskuelse, og så bliver jeg bedrøvet over, at man bruger ressourcer på at give en falsk udlægning af det, som vi går til valg på”, fortæller Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

Hermed demonstrere Løkke en tilsyneladende kort politisk hukommelse. Det er nemlig ikke nogen socialdemokratisk opfindelse at sende et breve ud til danskerne, hvor man advarer mod oppositionens politik. Kort før valget i 2007 udsendte Venstre et brev fra statsminister Anders Fogh Rasmussen til 400.000 boligejere, der mere end antydede, at en socialdemokratisk regering ville hæve boligskatterne

Under overskriften ”Vil en Socialdemokratisk ledet regering aflive skattestoppet og hæve skatten på bolig?” skrev Venstre, at ”Socialdemokraterne siger, de støtter skattestoppet. Men samtidig siger Helle Thorning, at hun vil nedsætte en skattekommission, hvor alt er i spil, hvis hun får magten. Og der er markante udmeldinger fra støttepartierne: Enhedslisten, SF og Radikale er enige om, at boligskatten skal op! Hvorfor vil man mon nedsætte en skattekommission, hvis man støtter skattestoppet?"

Hvis Lars Løkke dengang var ”bedrøvet” over Foghs kampagnetrick, var det i hvert fald ikke noget han delte med offentligheden. Få dage efter valget i 2007 nedsatte den genvalgte VK-regering i øvrigt selv en skattekommission.

V-borgmestre har tidligere kritiseret nulvækst
En af underskriverne af brevet fra Venstreborgmestrene er Brønderslevs borgmester Michael Klitgaard. Sidste år sagde han til Jyllands-Posten, at ”Det vil være utopi” at tro, at der kan gennemføres nulvækst i kommuner uden det går ud over velfærdsniveauet.

I samme artikel sagde Randers-borgmester Claus Omann Jensen, der også står som afsender på Venstre-brevet, at ”Det kan godt være, at det virker nemt, når man sidder på Christiansborg, men det er det ikke. Vi har altså en forpligtelse til at oppebære en ordentlig service for vores borgere”.

Venstreborgmestrene skriver også, at ”Under Helle Thorning-Schmidts ledelse er der fjernet mere end 4 mia. kr. til kernevelfærd fra kommunernes økonomi fra 2011-2015”. Venstreborgmestrene antyder dermed, at der vil være flere penge til rådighed med Venstres nulvækst, end med Thornings minusvækst.

Det stemmer dog ikke med tal fra Finansministeriet. Her fremgår det, at kommunernes forbrug fra 2011 til 2015 har ligget på 231 milliarder kroner, når der korrigeres for pris- og lønudviklingen. Ser man på den samlede offentlige sektor, er det offentlige forbrug vokset med cirka 14 milliarder kroner siden 2011.


Kommentarer fra Facebook

Annonce