Løkke løber fra løfte om lærepladser

Venstres valgløfte om 100 millioner kroner til flere praktikpladser bliver alligevel ikke til noget. Det fremgår af regeringens forslag til finanslov.
Før valget lovede Lars Løkke Rasmussen 100 millioner kroner ekstra til at oprette lære- og praktikpladser til landets erhvervsskoleelever. Men i regeringens forslag til finanslov er der ikke sat penge af til flere praktikpladser. Dermed bryder Venstre et vigtigt valgløfte, skriver Fagbladet 3F i dag.

Under valgkampen lancerede Venstre udspillet Alle unge godt fra start med 17 tiltag, der blandt andet skal sikre unge en god uddannelse. Et af initiativerne handlede om praktikpladser: ”Venstre foreslår, at der afsættes i alt 100 mio. kr. til flere praktikpladser, så flere unge kan gennemføre en erhvervsuddannelse i en virksomhed”.

Men regeringens forslag til finanslov indeholder ikke flere penge til praktikpladser. Tværtimod har Venstre som bekendt meldt ud, at ungdomsuddannelserne skal gennemføre markante besparelser over de kommende fire år. Det gælder også erhvervsskolerne, der som følge af regeringens omprioriteringsbidrag skal spare 149 millioner i 2016, stigende til 593 millioner i 2019.

Spørgsmålet om flere midler til at sikre praktikpladser blev heller ikke nævnt, da statsminister Lars Løkke Rasmussen i går holdt sin åbningstale til folketinget. Det blev kun nævnte overfladisk, da talen faldt på de kommende trepartsforhandlinger mellem regering, fagbevægelse og arbejdsgivere.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby oplyser til Fagbladet 3F, at regeringen ikke har kunnet finde de 100 millioner på årets finanslov. Hvor Venstre altså godt har kunnet finde eksempelvis 600 millioner til at genåbne et skattehul, har partiet ikke kunne finde 100 millioner til at opfylde sine valgløfter.

Problemet med manglende praktikpladser er større end nogensinde før. Det er skandaløst, at Venstre ikke har tænkt sig at holde sit løfte”, siger forbundssekretær i 3F Søren Heisel.

Ifølge de seneste tal fra Undervisningsministeriet var der i juli måned i alt 4.206 praktikpladssøgende elever. Dertil kommer yderligere godt 9.000 elever, som inden for de seneste 12 måneder er gået i gang med skolepraktik, fordi de ikke har kunnet få en praktikplads i en virksomhed.


Flere artikler om emnet

Annonce

Annonce