Løkkes drenge

Venstres Lars Krarup og Carl Holst gør alt for at undergrave den akutpakke, som skal hjælpe arbejdsløse dagpengemodtagere.
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) etablerede i marts 2012 en fond for drenge med indlæringsproblemer. Drengene blev kaldt ’Løkkes drenge’. Det var sådan set en meget pæn gestus overfor nogle af de mest udsatte unge i Danmark, som VK-regeringen igennem 10 år havde ikke havde hjulpet videre.

Men der er også andre drenge, der kan gå ind under kategorien ’Løkkes drenge’. Blandt dem er de to Venstredrenge - formanden for Region Syd, Carl Holst, og borgmesteren for Herning kommune, Lars Krarup. De har igen og igen vist sig som to meget trofaste væbnere for Lars Løkke ud i det regional- og kommunalpolitiske.

Det er virkelig rystende, at Venstre, som igennem så mange år bl.a. har ladet stå til i forhold til de ledige, og som er hovedarkitekterne bag dagpengereformen er ligeglade med de problemer, som helt almindelige danskere står midt i. De ledige, der er i fare for at miste deres dagpenge, har ikke brug for aftaleparter, der sår tvivl om hjælpen.

Senest har Holst og Krarup markeret sig med kritik af den akutjobpakke, som regeringen indgik med DA, KL og Danske Regioner onsdag d. 24. oktober 2012. Akutjobpakken sikrer intensiv hjælp til de mange tusinde danske dagpengemodtagere, der er i risiko for at miste deres dagpenge ved årsskiftet. Det er værd at huske på, at mange af dem er uforskyldte ofre for den økonomiske krise, der er skyllet ind over Danmark over de sidste 3-4 år.

De ledige, der er i risikozonen skal have al den hjælp, vi kan yde, og det er præcis derfor, regeringen har indgået aftale med de offentlige og private arbejdsgivere. Aftalen går i al sin enkelthed ud på, at de private arbejdsgivere, der er organiseret i DA har forpligtet sig til at anvise 5.000 akutjob, mens det offentlige skal finde 5.000 akutjob. Derudover forventes yderligere 2.500 akutjob fra det øvrige private erhvervsliv. Som en ekstra præmie får de private arbejdsgivere 25.000 kr., hvis de fastholder den nyansatte i 1 år. Da der er tale om ordinære job optjener den enkelte til en evt. ny dagpengeperiode.

Jeg er meget tilfreds med aftalen. Ikke mindst fordi den viser stor ansvarlighed fra aftaleparternes side. Det er præcis det, der er brug for i den ulykkelige situation, som mange dagpengemodtagere står i, og den utvetydige hjælp er et meget stærkt signal fra både de offentlige og private arbejdsgivere.

Det underlige er, at Carl Holst, som faktisk er næstformand for Danske Regioner, gik direkte fra forhandlingslokalet og i medierne med det klare budskab, at han ikke troede på aftalens indhold. Samme holdning havde Hernings venstreborgmester, Lars Krarup, som er medlem af KL’s bestyrelse. Sandelig godt gået af Løkkes drenge.

Det er virkelig rystende, at Venstre, som igennem så mange år bl.a. har ladet stå til i forhold til de ledige, og som er hovedarkitekterne bag dagpengereformen er ligeglade med de problemer, som helt almindelige danskere står midt i. De ledige, der er i fare for at miste deres dagpenge, har ikke brug for aftaleparter, der sår tvivl om hjælpen. De har brug for aftaleparter, der står ved den aftale, de har indgået.

 

Carsten Hansen (S) er minister for by, bolig og landdistrikter.


placeholder

Annonce