Løkkes rohderi

Venstres landsmøde druknede som sædvanlig i politiske kovendinger, dårlig mødeledelse og manglende beslutningsevne.
Weekendens landsmøde i Venstre var Lars Løkke-classic: Først endnu en 180 grader vending på politikken og så blev resten af mødet ødelagt af manglende evne til at skære igennem og træffe beslutning.

Løkkes tale blev godt modtaget af landsmødet og kommentatorerne. På TV2/News stod journalist Lotte Mejlhede med et sagligt blik i øjnene og talte om 'landsfaderen'. Det er næsten lige så patetisk, som Søren Pinds formulering om, at Lars Løkke er 'Danmarks moralske statsminister'.

En meningsmåling i sidste uge viste, at Venstres opbakning blandt vælgerne i høj grad skyldes utilfredshed med den siddende regering og ikke så meget, at vælgerne higer efter at give Lars Løkke Rasmussen de nok så berømte nøgler til statsministeriet tilbage.

Derfor burde weekendens landsmøde i Venstre også være en kraftig reminder til den del af Venstre, som i øjeblikket render rundt på en lyseblå sky og drømmer søde drømme om nedskæringer i den offentlige sektor og generhvervelse af retten til bil med chauffør.

Lørdagen startede med en klassisk side fra Lars Løkke Rasmussens 'play book': En regulær politisk kovending. Efter i månedsvis at have afvist nulvækst i den offentlige sektor og i stedet støttet en lille stigning på 0,8 %. skulle der nu helt andre boller på suppen. I en stund af ”idealistisk realisme” skulle der nu være nulvækst.

Løkkes tale blev godt modtaget af landsmødet og kommentatorerne. På TV2/News stod journalist Lotte Mejlhede med et sagligt blik i øjnene og talte om 'landsfaderen'. Det er næsten lige så patetisk, som Søren Pinds formulering om, at Lars Løkke er 'Danmarks moralske statsminister'. Uanset hvad blev det en kort honeymoon for den nye landsfader.

Den officielle forklaring fra Venstres ledelse var, at det var en kronik i Berlingske, der fik bægeret til at flyde over med Rohde. Det giver umiddelbart ingen mening, for ledelsen har åbenbart kendt til Jens Rohdes synspunkter i en måned, men valgte alligevel først at skride ind et par timer før afstemningen

For selv om det skulle handle om den nye liberale politik, så endte det alligevel i et værre roderi, hvor manglende evne til at skære igennem fuldstændigt druknede eftermiddagens markante politiske udmelding.

Utilfredshed med den formodede spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget Jens Rohde tog over, og i stedet for at tale om nulvækst, kunne journalisterne livetransmittere direkte fra kongrescenterets gange og fortælle om det krisemøde som Rohde havde med Venstres partisekretær Claus Søgaard-Richter om kandidaturet. Et møde der endte med typiske Løkke-løsning, nemlig at man udskød beslutningen til senere.

Den officielle forklaring fra Venstres ledelse var, at det var en kronik i Berlingske, der fik bægeret til at flyde over med Rohde. Det giver umiddelbart ingen mening, for ledelsen har åbenbart kendt til Jens Rohdes synspunkter i en måned, men valgte alligevel først at skride ind et par timer før afstemningen, i stedet for at finde en modkandidat, der kunne sættes i stedet for Rohde.

Og dermed druknede hele det politiske budskab fra Løkke endnu en gang i dårlig håndtering af en sag, som nemt kunne være blevet taget i opløbet.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce