Annonce

Magisterforening arbejder hårdt for dimittender og vil gerne skilte mere med det

Dansk Magisterforening arbejder hele tiden for dimittendernes vilkår. Vi er i gang med en massiv satsning på at forbedre situationen for dimittender.
Dimittender er en af de højest prioriterede grupper for Dansk Magisterforening. Der går ikke en dag, hvor vi ikke gennem vores tilbud eller vores politiske arbejde har fokus på, hvordan vi hjælper de unge dimittender godt i gang med arbejdslivet, som Charlotte Bengstrøm efterspørger i Netavisen Pio i sidste uge.

Dimittender er en af de højest prioriterede grupper for Dansk Magisterforening

Dansk Magisterforening arbejder hele tiden for at forbedre dimittendernes vilkår. Vi er i gang med en massiv satsning på at forbedre situationen for dimittenderne, og her arbejder vi både med branding af dimittender, jobskabelse og partnerskaber mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner med henblik på at gøre dimittenderne mere jobparate fra den første dag som nyuddannede.

Kræver hjælpepakke nyuddannede

Vi har i slutningen af januar foreslået regeringen at lave et partnerskab mellem de relevante ministerier og arbejdsmarkedets parter med det formål at bistå nyuddannede. Og DM er meget langt i et konkret samarbejde med Dansk Arbejdsgiverforening /Dansk Industri /Dansk Erhverv og to universiteter med det formål at få virksomheder til at ansætte flere nyuddannede.

De unge er dygtige og skal bare have en hånd i en svær situation

Coronakrisen gør, at udfordringerne desværre ikke bliver mindre. Derfor har DM sammen med Akademikerne foreslået en særlig hjælpepakke for nyuddannede, som vi håber, at regeringen vil skele til, når de reviderer pakkerne igen. Her ligger der blandt andet helt konkrete forslag til en særlig indsats for at få nyuddannede ind på arbejdsmarkedet. For samfundet må ikke tabe en hel årgang af dimittender på gulvet. De unge er dygtige og skal bare have en hånd i en svær situation på arbejdsmarkedet.

DM har derudover inden for det seneste år opprioriterede en målrettet rådgivningsindsats for unge under uddannelse og de første år som nyuddannede. Vi er i gang med at skabe et nyt og helt unikt elektronisk redskab, der kortlægger karriereveje, og vi tilbyder særlig personlig rådgivning med vores de af vores rådgivere, der er specialister i at få nyuddannede i arbejde. Endelig tilbyder vi mentorordninger for nyuddannede og har målrettet dele af vores hjemmeside til de nyuddannede. Det vil vi gerne skilte endnu mere med, end vi allerede gør, så det bliver mere tydeligt.

Vi spørger altid medlemmerne selv

Heldigvis ved vi, at vores nyuddannede ikke over en bred kam deler Charlotte Bengstøms mismod. Vi har spurgt vores nyuddannede medlemmer, hvilke tiltag de ønsker fra os. Og vi har ringet mange af de nyuddannede op og fået en personlig samtale om ønsker og behov. På den baggrund har vi justeret i vores arbejde - for det skal selvfølgelig passe præcist til det, som den gruppe medlemmer gerne vil have, og som kan bistå dem med at komme ind på arbejdsmarkedet.

Unge dimittender kan altid skrive til mig på mb@dm.dk

Vi tager selvfølgelig gerne mod forslag til at gøre mere, og har andre unge dimittender gode idéer til forbedringer, kan de altid skrive til mig på mb@dm.dk

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Udviklingschef i Dansk Magisterforening


Flere artikler om emnet