Magnus Heunicke: Nye restriktioner i hovedstadsområdet

Sundhedsministeren oplyser, at regeringen tirsdag melder ud om nye restriktioner målrettet kommuner i hovedstadsområdet, som er særlig hårdt ramt af corona
Foto: Colourbox
Hjemmearbejde
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og regeringen vil senere tirsdag melde ud om nye restriktioner, der skal gælde for hovedstadsområdet.

Det oplyser Heunicke i et opslag på Facebook:

“Smittetallene er for høje her i København og i en række af de kommuner, der ligger i større eller mindre afstand i forbindelse med hovedstaden. Derfor vil vi i dag fortælle om en række nye, skærpede tiltag, som vores sundhedsmyndigheder anbefaler skal til i præcis det område,” skriver Heunicke og fortsætter:

Det er skræddersyede tiltag

“Det er skræddersyede tiltag, der sætter ind ift de aldersgrupper, aktiviteter og geografiske områder, hvor der lige nu er for lange smittekæder og hvor smitten spredes. Tiltagene er drøftet med alle folketingets partier, erhvervslivsorganisationer og senere mødes jeg virtuelt med borgmestrene i kommunerne om samarbejdet,” skriver sundhedsministeren.

placeholder

 

Blandt de 25 hårdest ramte kommuner ligger 17 af dem i eller omkring København.

Københavns overborgmester Lars Weiss (S) er enig i, at der skal gøres noget:

Vi har over de seneste par uger set, at smittetallet stiger, og det er bekymrende. Det er for højt nu

"Vi har over de seneste par uger set, at smittetallet stiger, og det er bekymrende. Det er for højt nu. Jeg ser frem til at høre, hvad sundhedsmyndighederne har af anbefaling," siger han til DR Nyheder.

17 kommuner berøres

I hovedstadsområdet er det i øjeblikket i Tårnby og Dragør Kommune på Amager, hvor man ser det højeste antal nysmittede.

De seneste syv dage er 169 borgere testet positive i Tårnby. Det betyder, at Tårnby har 395 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Tårnbys borgmester, Allan Andersen, betegner situationen som alvorlig:

"Jeg ved godt, at det er en svær tid, vi går ind i, hvor vi skal være sammen med familien, men vi bliver nødt til at forholde os til, at smittetrykket er rigtig stort i Tårnby kommune lige nu, og det bliver alle borgere nødt til at gøre noget ved," siger borgmester Allan Andersen (S) til DR Nyheder.

Det bliver alle borgere nødt til at gøre noget ved

Disse 17 kommuner ventes berørt af de nye restriktioner:

København og Amager: København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør

Nord for København: Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Herlev, Ballerup og Gladsaxe.

Vestegnen: Hvidovre, Rødovre, Glostrup, Albertslund, Høje Taastrup, Brøndby, Ishøj og Vallensbæk.

Det ventes, at restriktionerne træder i kraft mandag den 7. december og løber frem til den 2. januar.

Blandt restriktionerne ventes at være opfordring til eller påbud om yderligere hjemmearbejde på private og offentlige arbejdspladser, påbud om hjemmeundervisning på videregående uddannelser, mere vituel undervisning i de ældste årgange i folkeskolen og særlige restriktioner over for teeangere og unge under 29 år.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce