Mai Villadsen afløser Pernille Skipper som politisk ordfører for EL

"Det er nogle store sko, jeg skal udfylde," lyder det fra Mai Villadsen, der afløser Pernille Skipper som politisk ordfører for Enhedslisten
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Mai Villadsen, politisk ordfører, Enhedslisten
Efter fem år som politisk ordfører stopper Pernille Skipper nu på posten for at blive afløst af klimaordfører Mai Villadsen.

"Det er nogle store sko, jeg skal udfylde," sagde Mail Villadsen onsdag på et pressemøde.

Mai Villadsen understreger, at selv om Enhedslisten nu skifter frontfigur, så vil den politiske fortsat være den samme.

"Selv om jeg nu er politisk ordfører, så ændrer Enhedslistens politiske linje sig ikke," sagde den 29-årige Mai Villadsen.

"Kort fortalt, med mig som politisk ordfører, så kommer Enhedslisten stadig til at stå for bedre velfærd, for mere klimahandling og for mindre ulighed.

Rotationsprincip

Pernille Skippers fratrædelse skyldes partiets rotationsprincip, som gør at dets medlemmer ikke kan stille op til folketingsvalg, hvis de har været arbejdet for partiet i mere end syv sammenhængende år.

Pernille Skipper beskriver Mai Vlladsen som ikke bare "vanvittig dygtig og slidsom", hvilket kendetegner mange af folketingsmedlemmerne.

Dem som har det sværest

"Hun er en ægte klimaaktivist i hjertet og så er hun også en ægte socialist i hjertet - nok især når det kommer til ulighed, fattigdom og alle de muligheder og rettigheder, som velfærdssamfundet giver os alle sammen, og især dem som har det sværest".

Kampvalg

Det er ikke sket uden kamp, at Mai Villadsen nu står i front for Enhedslisten.

På pressemødet oplyste den politiske ordfører, at der forinden havde været "en længere proces", hvor partiets EU-ordfører, Søren Søndergaard, også ønskede at blive politisk ordfører.

De to kandidater udløste en afstemning i folketingsgruppen for at afklare, hvem der havde størst opbakning. Og det havde Mai Villadsen.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvad blev der af Rosa Lund? Var hun bare ikke køn nok til at blive talsperson for Enhedslisten:)

Jeg synes også det er synd at det ikke blev Rosa Lund som blev valgt til talsperson for Enhedslisten, det ville havde øget sikkerheden for at Enhedslisten ikke fik fremgang ved næste valg.

Den lille pige i store sko
Hun gir den gas for hun er go’
En ægte klimaaktivist
Bare hendes hjerte ej ska’ brist

Den lille pige i store sko
Hun falder aldrig helt til ro
Velfærd betales af det fossile
Hvordan på syv år mon nå det hele

Den lille pige i store sko
Som socialist hvor vil hun bo
Med CO2 blir landbruget væk
Hendes barndom forsvinder ned i en sæk

Den lille pige i store sko
Rotationsprincippet ja den er go’
Syv år for klima må være nok
De fattige får et kæmpe chok

Den store pige i ballet sko
Hun falder politisk helt til ro
Johanne, Pernille og nu Mai
De siger alle farvel til dig

Tillykke EL med ordførervalget. Den nye frontperson er det EL drømmer om - og andre partier også: en ligefrem ung/yngre jysk kvinde med ben i næsen og sine meningers mod. Lg lige mærke til hvor balanceret 'formandsskifter' kan foregå - kropssprog - sprogtone og politiske vendinger stemmer forbløffende overens mellem Skipper og Villumsen.

Annonce