Mail fra V-ansat afslører: Dubai-rejse var ferie

Først var tur til Dubai arbejdsrelateret, nu betegner V-udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen sin Dubai-tur som en kombineret arbejds- og ferierejse
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Michael Aarestrup Jensen (V)
En mail fra en ansat hos Venstre afslører - helt utilsigtet - at Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensens stærkt kritiserede rejse til Dubai 5. til 9. januar var en ferierejse.

Det viser en mail til Jyllands-Posten, som Aastrups politiske medarbejder har sendt frem til netop Jyllands-Posten, og som mediet omtaler tirsdag.

Dagbladet ønskede et interview med Aastrup Jensen om baggrunden for et beslutningsforslag om optagelse af Taiwan i WHO, som Aastrup er ordfører på. Men Jyllands-Posten får ugen forud for Dubai-rejsen pr. mail at vide af Michael Aastrup Jensens politiske assistent, at Aarestrup Jensen ikke kan deltage i interview om sagen, fordi Aarestrup hele den kommende uge er på ferie:

I næste uge er Michael på ferie hele ugen

“I næste uge er Michael på ferie hele ugen, men han kommer hjem d. 11. januar ud på eftermiddagen,” skriver den politiske konsulent.

Da sagen oprindeligt kom frem i Ekstra Bladet, forklarede Michael Aastrup Jensen, at hans rejse - med kæreste - til Dubai var arbejdsrelateret. V-udenrigsordføreren forklarede således, at han under sit Dubai-ophold havde “møder med flere organisationer og også den danske generalkonsul”.

Generalkonsulatet har siden oplyst, at Michael Aarestrup Jensens møde med generalkonsulatet kom i stand på Aastrups initiativ.

Beklager rejsen på Facebook

Aastrup beklagede siden i et opslag på Facebook, at han traf en forkert beslutning ved at rejse til Dubai under nedlukningen i Danmark - selv om hans rejse på afrejsetidspunktet ikke var i direkte strid med de officielle, danske rejseanbefalinger. Dubai i De Forenede Arabiske Emirater var på Aastups afrejsetidspunkt 5. januar orange. Og det betyder, at alle unødvendige rejse til landet frarådes.

Den 8. januar blev hele verden i de danske rejseanbefalinger gjort til rød - hvilket betyder, at myndighederne fraråder alle rejser til udlandet. De skærpede rejseanbefalinger trådte i kraft med virkning fra 9. januar kl. 17.

Aastrup forklarede, at han af samme grund afbrød sin rejse i Dubai - og nåede retur til Danmark lige inden de nye rejseanbefalinger trådte i kraft 9. januar kl. 17.

Michael Aastrup gentager i Facebook-opslaget, at der var tale om en arbejdsrelateret ferie. Han understreger, at han tog til Dubai “for at holde møde med flere organisationer og den danske generalkonsul”.

placeholder

 

Til Ekstra Bladet, at hans Dubai-rejse var spækket med møder “fra start til slut”.

Forelagt mailen fra den politiske konsulent erkender Michael Aastrup Jensen nu, at hans rejse til Dubai ikke udelukkende var en arbejdsrelateret rejse:

“Det var en kombineret arbejds-og ferietur til Dubai,” forklarer han nu over for Jyllands-Posten. Han har selv svært ved at opgøre, om det mest var en ferie-rejse eller mest en arbejds-rejse:

“Det ved jeg ikke, hvordan man opgør. Hvis du spurgte min kæreste, ville hun sige, at det var alt for meget arbejde, men det var også ferie,” siger Aastrup Jensen til Jyllands-Posten og uddyber:

“Jeg tog til Dubai for at møde generalkonsulen og holde et par møder med organisationer. Og så slappe af med kæresten, når ikke jeg arbejdede. Noget af arbejdet kunne jeg lige så godt have gjort derhjemme, det er fuldstændig rigtigt. Det er også derfor, at jeg skulle have aflyst turen.”

Søndag - i forbindelse med Venstres landsmøde - kritiserede Venstres formand Dubai-rejsen således:

Jeg synes, det var en forkert beslutning og et besynderligt signal at sende

“Jeg synes, det var en forkert beslutning og et besynderligt signal at sende,” lød det fra Aastrup Jensens partiformand, der yderligere understregede, at han ikke forud for rejsen var orienteret om Michael Aastrup Jensens rejse til Dubai.

Største politiske fejltagelse i 30 år

I et opslag på Facebook mandag gentager Michael Aastrup Jensen, at Dubai-rejsen var en kombineret ferie- og arbejdsrejse. Han skriver samtidig - med henvisning til udtalelser i TV 2 Østjylland, at Dubai-rejsen er den største politisk fejltagelse, han har begået i hans snart 30 år i dansk politik.

placeholder

 

Michael Aastrup Jensen - valgt i Randers-kredsen - er en af de otte medlemmer af Venstre folketingsgruppe (Ud over Inger Støjberg selv), der tidligere på måneden stemte mod at lade Inger Støjbergs ulovlige adskillelse af unge asyl-par blive nærmere bedømt af en Rigsret.

I sidste uge afdækkede Netavisen Pio, at kendisparret Mikkel og Lea Hvidt Kesslers også stærkt kritisrede Dubai-rejse nok så meget var en ferierejse, selv om parret påstår den to uger lange rejse udelukkende var arbejdsrelateret.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Sikke et fjols og så lyver han om det, ynkeligt

Jamen han er jo også medlem af partiet venstre.

Det er et krav for at blive optaget i venstre at man har dårlig dømmekraft og dårlig hukommelse

Husk Venstre ved vi hvor vi har ........

Annonce