Malerforbundet: ”Vi kan konkurrere med de gule på prisen”

Forbundsformand: ” Med vores samlede tilbud om lønsikring til alle, medlemskab af fagforening og A-kasse til godt 1.000 kroner kan vi konkurrere med de gule"
”Vi kan konkurrere med de gule på prisen!”

Det fastslår formanden for Malerforbundet, Kresten Vendelboe, overfor Netavisen Pio.

Det er noget af en chok-melding. Hidtil har gule, ikke-overenskomstbærende fagforeninger som Krifa og Det Faglige Hus slået samtlige LO-forbund på prisen for et fagforeningskontingent. Af præcis samme grund har de gule de senere år vokset sig større på LO-forbundenes bekostning.

Men nu har Malerforbundet tilsyneladende knækket koden.

”Vi kan konkurrere med de gule på prisen. Med vores samlede tilbud om lønsikring til alle, medlemskab af fagforening og A-kasse til godt 1.000 kroner kan vi konkurrere med gule fagforeninger som Krifa og Det Faglige Hus,” forklarer Kresten Vendelboe.

”Selvfølgelig kan de gule fortsat slå os på selve fagforeningskontingentet. Det koster at forhandle overenskomster hjem – og her lever de gule jo højt på vores arbejde. Men ser vi på indholdet af den lønsikringsordning, som vi siden november sidste år har tilbudt alle medlemmer, fagforeningskontingent og A-kassemedlemskab, ja, så kan vi samlet set konkurrere med de gule,” siger Kresten Vendelboe.

Medlemsfremgang

Hos Malerforbundet kan man samtidig melde om medlemsfremgang:

Malerforbundet kan notere medlemsfremgang – for første gang i mands minde

”Malerforbundet kan notere medlemsfremgang – for første gang i mands minde. I september 2016 havde Malerforbundet en negativ medlemsudvikling på minus 203 sammenlignet med året før. I dag har Malerforbundet en positiv udvikling på plus 105 medlemmer,” siger Vendelboe, der især tilskriver fremgangen tilbuddet om lønsikring til alle:

”Da vi i juni sidste år så småt begyndte at promovere vores tilbud om lønsikring, mistede vi færre og færre medlemmer. Og da lønsikringen trådte i kraft i november, vendte minus til plus – og kurven er siden gået opad. Så sammenhængen mellem medlemsfremgang og vores tilbud om lønsikring til alle er meget tydelig.”

Men tilbuddet om lønsikring til medlemmer er vel heller ikke gratis for forbundet?

”Nej, bestemt ikke. Det koster mange penge. Det er slet-slet ikke gratis. Men for et par år siden lavede vi en organisationsaftale med vores modpart, Danske Malermestre, som frigav nogle millioner. Og her var vi enige om, at de midler skulle tilbage til medlemmerne. I hovedbestyrelsen besluttede vi, at det var lønsikringen, vi ville køre med. Læg dertil at vi indtil for få år siden havde ansat organizere i forbundet, der kørte rundt og kontaktede ansatte på arbejdspladserne for og høre, om de kunne tænke sig at blive medlem af Malerforbundet. Den aktivitet kostede os seks millioner kroner årligt. De penge bruger vi så nu i stedet på lønsikringen,” forklarer Vendelboe.

Udgiften til lønsikring er selvfinansierende, når Malerforbundet får fat i 600 nye medlemmer.

Lønsikring på op til 10.000 kroner

Lønsikringen, som alle medlemmer af Malerforbundet, der er medlem af Byggefagenes A-Kasse, kan få, er til at mærke.

Den er på næsten 10.000 kroner – oveni i dagpengene på 18.633 kroner. Lønsikringen hos Malerforbundet udbetales ved ledighed i op til fem måneder.

Så er man medlem af Malerforbundet og bliver ledig, får man altså samlet set omkring 28.600 kroner om måneden

Så er man medlem af Malerforbundet og bliver ledig, får man altså samlet set op til omkring 28.600 kroner om måneden ved de første fem måneders ledighed.

Malerforbundet i Danmark har i dag godt 10.000 medlemmer. Godt 3.500 af medlemmerne er kvinder. Det oplyser Malerforbundet på sin hjemmeside.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce