Maltas premierminister udskriver valg efter skattesag

Maltas premierminister udskriver valg efter anklager om, at han har gemt penge i skattely.

Annonce

De maltesiske vælgere skal til stemmeurnerne den 3. juni. Det fortalte premierminister Joseph Muscat til et første maj-møde i det maltesiske arbejderparti ifølge dagbladet Malta Today.

Premierministeren har udskrevet valget efter anklager om, at premierministeren og hans kone ejer et selskab placeret i skattely i Panama. De anklager afviser premierministeren, der vil søge befolkningens opbakning til at ”gå resten af vejen sammen for et succesfuldt Malta”, som premierminister Joseph Muscat sagde til mødet i den maltesiske hovedstad Valletta i går.

Hvor andre har været fodslæbende og tilbageholdende har vi arbejdet for at give alle lighed”, lød det fra Joseph Muscat i går.

Udfordreren til at overtage premierministerposten i det lille ørige i Middelhavet er den borgerlige Simon Bussutil. Den seneste meningsmåling viser et tæt løb mellem Muscats socialdemokratiske PL og Bussutils borgerlige PN. PL står ifølge målingen i Malta Today til at få 36,4 procent af stemmerne, mens PN står til at få 32,8 procent af stemmerne. Ingen andre partier får mere end 1 procent af stemmerne, mens små 29 procent enten ikke vil stemme eller er i tvivl.

Valget kommer samtidig med, at Malta har EU-formandskabet. Det er ganske usædvanligt, at et land har et parlamentsvalg, mens det har EU-formandskabet. Sidst det skete var – ironisk nok – sidste gang, Malta havde EU-formandskabet i 2011.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og debattør.


Kommentarer fra Facebook