Mangemillionær på udsatte børn: Minister fik kaffen galt i halsen

Social- og indenrigsminister Astrid Krag chokeret over at ejer af behandlingssted har tjent millioner på arbejde med socialt udsatte børn
“Jeg var meget rystet efter at have læst Ekstra Bladets historie. Penge til vores udsatte børn skal selvsagt ikke ende i dyre svenske skove og private lommer,” siger social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) til Ekstra Bladet.

Reaktionen kommer, efter Ekstra Bladet har afdækket, hvordan ejeren af Behandlingsskolerne, Mads-Frederik Damgaard, er blevet multimillionær ved at tilbyde kommunerne hjælp til børn med svære diagnoser.

Penge til vores udsatte børn skal selvsagt ikke ende i dyre svenske skove og private lommer

Siden 2016 har han hevet 41,7 millioner kroner ud af skolerne  og ind i sit private holdingselskab. Heraf har Mads-Frederik Damgaard i 2017 og 2018 trukket 23,8 millioner ud til sig selv. Ud over direktørlønnen.

De mange millioner har Mads-Frederik Damgaard blandt andet brugt på opkøb af skov i Sverige.

Mads-Frederik Damgaard forsvarer sig med, at han ikke gennem 19 år har hevet penge ud af Behandlingsskolerne:

"Så synes jeg godt, at jeg kunne tillade mig det," har han tidligere udtalt til Ekstra Bladet, og føjede til: " (....) Jeg ejer og leder et kæmpe stort selskab, der gør et kæmpe stort samfundsarbejde."

Så synes jeg godt, at jeg kunne tillade mig det

Damgaard forsvarer sig også med, at skolerne scorer højt i tilsynsrapporter, hvad angår undervisning og behandling.

Minister: Det er ikke hensigten

Astrid Krag understreger over for Ekstra Bladet, at det aldrig har været hensigten, at sociale tilbud skal være en profit-maskine for ejerne bag de sociale tilbud.

I et opslag på Facebook skriver Astrid Krag uddybende:

"Lad mig derfor sige det klart: Uanset hvor godt man hjælper, skal man ikke kunne blive mangemillionær på, at nogle børn er udsatte og sårbare. "

Astrid Krag fortsætter:

" Det handler ikke om, at de private tilbud ikke ofte gør et godt og vigtigt arbejde for børnene. Mange børn og forældre har gode erfaringer og det skal tilbuddene have ros for - og selvfølgelig skal de betales ordentligt for deres indsats. Men vi bliver nødt til at holde fast i, at skatteborgernes penge skal komme børnene til gode - og ikke blive til kolossale millionoverskud til ejernes privatforbrug. "

Men vi bliver nødt til at holde fast i, at skatteborgernes penge skal komme børnene til gode - og ikke blive til kolossale millionoverskud til ejernes privatforbrug

LFS: Grådighed ud over alle grænser

Også LFS - Landsforeningen for Socialpædagoger - er fortørnede over sagen.

LFS betegner i et opslag på Facebook-sagen som et eksempel på “Grådighed ud over alle grænser”.

placeholder

 

Behandlingsskolerne præsenterer sig således på sin hjemmeside:               

“Behandlingsskolerne er Danmarks største specialskole, og vi driver 16 forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov."

"Fra den første specialskole så dagens lys i 2003, er det gået stærkt med Behandlingsskolernes videre udvikling af skoler og faglig ekspertise, og i dag er vores tilbud bred ud på 16 forskellige skoler og behandlingstilbud på Sjælland."

"Vores tilbud inkluderer dagbehandlingsskoler, STU, døgn- og aktivitetstilbud, undervisning i dansk som andetsprog og en enhed for skolevægring. Vi er eksperter i undervisning og behandling af børn og unge med komplekse psykiske udfordringer. Udfordringerne kan være autismespektrumforstyrrelser, ADHD, oligofreni, personlighedsforstyrrelser, angst, PTSD eller andet."

Opdateret kl. 23.50 med citater fra et opslag på Astrid Krags Facebook-profil

Netavisen Pio afventer kommentar fra Mads-Frederik Damgaard

Opdateret 17.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Chefpsykolog Mads-Frederik Damgaard har flere skeletter i skabet:

https://www.folkeskolen.dk/66206/fyret-paa-grund-af-arbejdsskade

Når man ser hvordan dumheden i dine bemærkninger, undrer det mig at du overhovedet er i stand til at abonnere på Pio, men jeg går ud fra at dit andet jeg Thomas, som også ligesom du har en IQ på størrelse med en våd mursten en sommerdag i August...
I dette tilfælde er det både overbetaling og dårlig service, så når et skvadderhoved som du, alias Thomas, alias Rasmus Paludan udtaler dig om alt og mest politik som du altså heller ikke aner en hujende fis om, så tænker jeg ofte på, om du skulle være en krydsning mellem en papegøje og Donald Trump ???

Så var du der igen T. FUP.
Som sædvanlig med angreb på alt der er offentlig. Håber du får kaffen galt i halsen.

Avid Nielsen,Thomas,Svend,er en og samme person en Narsissist som manipulere med alle ander igennem 3 forskellige navne og han har ingen empati overhovedt,,,og ser kun sig selv...Og til alle offenligt ansatte tag jer ikke af ham..hans meninger er ikke en hujene fis værd,,, Narsissist = pyskopat=lyver,stjæler,manipulere,ondskabsfuld,og nul empati

Og skriver om sig selv

Thomas Avid har bare styr på det hele. Han har fået en IQ-injektion fra Trump

Annonce