Det fortæller finansminister Nicolai Wammen (S) mandag aften efter dagens forhandlinger om næste års finansloven.
Det er der ikke enighed om blandt de partier, som vi forhandler med
Forslaget nyder ganske enkelt ingen opbakning fra støttepartierne.
“Det er der ikke enighed om blandt de partier, som vi forhandler med. Derfor kommer det ikke til at indgå i de videre forhandlinger, at vi ønskede at spare 300 millioner kroner årligt på landets fri- og privatskoler,” siger Nicolai Wammen ifølge flere medier.
Socialdemokratiet har allerede inden valget foreslået, at man sænkede den såkaldte koblingsprocent, der fastsætter det offentlige tilskud en elev får med sig, hvis eleven skifter fra en folkeskole til en privatskole.
Ved at sænke koblingsprocenten fra de nuværende 76 til 71 procent, ville regeringen skaffe 300 millioner til en styrkelse af folkeskolen.
Det faldt os dybt for brystet, at man kunne foreslå nye uddannelsesbesparelser
Selvom det var regeringens plan at flytte pengene fra privatskolerne over i folkeskolen, så har blandt andre Radikale Venstre set forslaget som en besparelse på uddannelse. Derfor glæder De Radikales leder Morten Østergaard sig over, at regeringen nu dropper forslaget.
“Det faldt os dybt for brystet, at man kunne foreslå nye uddannelsesbesparelser og særligt på en skoleform, som mange danskere er glade for. Derfor er det også et godt første skridt i den rigtige retning af en mere børne- og uddannelsesvenlig finanslov, at det er blevet taget af bordet i dag,” siger han til DR.
Vi har jo stadig et råderum, og vi har en forhandlingsreserve på 2,1 milliarder kroner
Også SF og Enhedslisten er glade for Nicolai Wammens melding. Partierne påpeger dog, at man ønsker at finde penge til folkeskolen andre steder.
“Vi har jo stadig et råderum, og vi har en forhandlingsreserve på 2,1 milliarder kroner, som vi jo blandt andet kan bruge til folkeskolen,” siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, til DR.
Hun henviser her til den forhandlingsreserve, som regeringen har afsat til støtte partiernes mærkesager i de igangværende finanslovsforhandlinger.