Markant borgmester stopper

Efter mere end 25 år som borgmester meddeler Rødovres borgmester at han træder tilbage.
Rødovres borgmester, socialdemokraten Erik Nielsen, fastslog sidste år, at han var i gang med sin sidste periode som borgmester.

Nu tager han skridtet fuldt ud. Den 31. marts træder Erik Nielsen tilbage efter 26 år som borgmester.

"Det er planlagt, at jeg ville stoppe, og det har vi talt om, siden jeg gik ud og sagde det i sommer. Jeg synes, at det er det rigtige tidspunkt. Det er efter de to første år i valgperioden, så jeg har leveret det, der blev stemt på mig for," siger Erik Nielsen til DR.

I stedet vil Erik Nielsens partifælle, viceborgmester Britt Jensen, blive indstillet som afløser, oplyser Rødovre Kommune.

"Vi er nået langt, så jeg tror, at det er det rigtige for borgerne, for mit parti og mig. Det betyder, at den nye borgmester kan sætte sig i stolen og begynde på budgettet for 2021 og få sin egen indflydelse på det."

Det er en meget markant skikkelse, som forsvinder fra det kommunale landskab. Erik Nielsen var formand for KL, Kommunernes Landsforening, fra 2012-2014 og næstformand for 2014-16.

De 25 år som borgmester gør Erik Nielsen til - blandt de nuværende - den næstlængst siddende borgmester efter Gentoftes Hans Toft (K).

Skal forsvare et absolut flertal

66-årige Erik Nielsen er oprindeligt uddannet maskinarbejder, men det blev kommunalpolitikken, der blev hans karriere. Han har været medlem af kommunalbestyrelsen i 30 år og borgmester i 25.

Afløseren Britt Jensen er 48 år og hun uddannet cand.scient.adm. fra RUC. Hun har medlem af kommunalbestyrelsen i 25 år, og arbejder - indtil hun overtager borgmesterposten - som job- og karrierechef i en arbejdsløshedskasse

Erik Nielsen fik næsten 5.000 personlige stemmer ved sidste kommunalvalg. Det svarer til, at hver fjerde af stemmerne gik til ham.

Socialdemokratiet sidder på over halvdelen af pladserne i Rødovres kommunalbestyrelse.

Rødovre kommune, der med et areal på 12,12 km2 er landets fjerdemindste, har lige godt 40.000 indbyggere.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce