Martin Rossens socialdemokratiske kompas

Mange iklædte sig sølvpapirshatte og gjorde fejlagtigt Martin Rossen til et stort demokratisk problem, mener folketingsmedlem.
Foto: Statsministeriet
Særlig rådgiver og stabschef Martin Rossen stopper.
Siden regeringen tiltrådte har mange haft stærke holdninger til statsministerens nærmeste rådgiver, Martin Rossen, der nu forlader den politiske verden til fordel for et topjob i Danfoss.

Især henover sidste sommer gik medierne i selvsving over, at statsministeren tillod sig at bruge sin rådgiver aktivt, så Socialdemokratiets visioner for Danmark hverken glemmes, fortyndes, misforstås, omgås eller forsinkes.

I den forbindelse overraskede og provokerede det af uransagelige årsager en lang række mediefolk og journalister, at statsministeren selv ønsker at bestemme, hvem der skal arbejde for hende.

Mange iklædte sig sølvpapirshatte og gjorde Martin Rossen til et stort demokratisk problem, mens blå blok på useriøs vis bidrog til konspirationsteorierne.

Hykleriet fortsatte og blev ikke mindre skørt af at Folketingets egne jurister i et notat til Folketingets Præsidium slog fast, at der ikke var noget at komme efter. Det blev heller ikke mindre skørt af, at selvsamme kritikere nærmest aldrig interesserer sig for den magt andre topembedsmænd besidder.

Socialdemokratiets politiske kompas er kalibreret

For mig har det været tydeligt, at Martin Rossen på en afgørende måde har understøttet Mette Frederiksens vigtige arbejde med at genopbygge det fundament Socialdemokratiet står på.

Fordelingspolitisk pejler vi efter folk med lave og almindelige indtægter og deres livsvilkår.

En proces hun iværksatte da hun blev formand i 2015. Vores politiske kompas er kalibreret og har fokus på det lange sigte i stedet for at pege i øst om mandagen og i vest om tirsdagen. Fordelingspolitisk pejler vi efter folk med lave og almindelige indtægter og deres livsvilkår. Herunder at dem med de hårdeste arbejdsliv skal kunne gå på pension lidt tidligere.

Værdipolitisk står vi fast på, at vores samfundsmodel alene er bæredygtig, hvis vi har forventninger til hinanden og fører en stram udlændingepolitik. Erhvervspolitisk har vi fokus på produktionsvirksomheder, eksport og et arbejdsmarked med ordentlige vilkår, og hvor så mange som overhovedet muligt vinder fodfæste. Og sådan kunne man blive ved.

God til at lytte

Selvom jeg kan regne ud, at han har haft nok at se til, så har jeg som ny i politik værdsat hans overskud til at lytte, sparre og give gode råd, når jeg har været i tvivl.

Den generøsitet har dog sjældent været at spore i den urimelige karikatur af en mørkets fyrste

Den generøsitet har dog sjældent været at spore i den urimelige karikatur af en mørkets fyrste, som mange har forsøgt at tegne i den offentlige debat.

På Facebook skrev Mette Frederiksen en statusopdatering, hvor hun takker Rossen for sin indsats. Afslutningsvis lyder det: ”På det seneste har du måtte lægge øre til meget, men I derude skal bare vide, at Martin har kæmpet for jer. For at helt almindelige mennesker får et endnu bedre liv i det her fantastiske samfund.”  

Og den opsummering af Martin Rossens virke er det politiske eftermæle han fortjener oven på en tid, hvor han har lagt øre til mangen en skør konspirationsteori.

 

Medlem af Folketinget og udlændinge- og integrationsordfører for Socialdemokratiet.


placeholder

Kommentarer

Ja han har været en gevinst for både partiet og statsministeren. Nu skal Danfoss nyde godt af hans dygtighed. Grøn omstilling mon ikke han sætter sig fingeraftryk også der. Tak og god vind Rossen

Thomas. Han har netop være en gevinst for danskerne og Danmark.

Du har ikke de rigtige politiske briller Thomas,
Martin rossen fik reduceret Dansk Folkeparti fra
37 mandater til 16 mandater, hvis ikke det var sket,
ville Lars Løkke stadig være statsminister.
Fordi vælgerne havde opdaget, at Tulle ikke havde
evnerne og viljen til at tage ansvaret.
Dansk Folkeparti var det største borgerlige parti,
det fik de der havde valgt at stemme på Dansk Folkeparti
INTET ud af, så 200 000 vælgere valgte anderledes i 2019.

Du frikender DFs ledelse?
Og det bliver spændende om DF så vil eksplodere i tilslutning når Martin Rossen snart er fortid i dansk politik!
Nå nej Danfoss har nu nok fået lovning på politisk indflydelse for at modtage tossen!
Korruption???

Jeg synes, én af Martin Rossens væsentligste bedrifter har været, at han har fastholdt ministrene i at være dem, som skal drive politikken frem på deres respektive områder. Klare krav til at prioritere momentum på politikken, og dermed også sætte en klar retning for embedsmændene, så de ikke stjæler dagsordenen med de 1.000 store og små sager fra driften.

Det, at Martin Rossen er blevet så kritiseret er jo også bare et bevis på, at han har været én, som nogle kunne slå sig på. Og det er vel egentlig ikke noget dårligt skudsmål, selv om mange danskere elsker konsensus højere end vejen mod nye mål.

Evan Næve. Jeg vil tro Martin Rossen har haft nok at se til, for at få tingene til at fungere med alle de super intelligente socialdemokratiske ministre man hører udtale sig i TV.

Deres politiske ordfører er fuldstændig til grin når han stiller op foran pressen;-)
Sikkert fordi de ikke kan forsvare deres politik at de enten nægter at stille op, eller bare komme med udenoms snak!

Annonce