Massiv kritik af Radio24syv - stadig ingen undskyldning til Sass

Kritikken haglede ned over Radio24syv-programchef i TV2 News-programmet Presselogen, men radiostationen fastholder, at den ikke skylder Henrik Sass Larsen en undskyldning
Radio 24syvs programchef Mads Brügger
Kritikken haglede på det nærmeste ned over Radio24syv’s programchef, Mads Brügger, i TV2 News-programmet Presselogen søndag.

Kritikken – fremført af blandt andet chefredaktør på Politiken, Christian Jensen, og chefredaktør på net-mediet Altinget, Jakob Nielsen, går på, at Radio24syv bringer sladder forklædt som satire i det omdiskuterede satire-program ’Den Korte Radioavis’.

6. juni blev den tidligere formand for DSU og S-folketingskandidat, Alexander Grandt, ufrivilligt hovedperson, da 'Den Korte Radioavis' bragte et rygte om, at Henrik Sass Larsen havde et seksuelt forhold til Alexander Grandt. Samme Grandt fortalte 18. juni til Netavisen Pio, at ’der er tale om en direkte løgn’, som han er blevet konfronteret med, når han er ude i byen:

”Jeg er blevet stoppet på gaden af folk, der spørger om det passer, hvad de siger om Sass og mig i Den Korte Radioavis. Det er altså ikke særlig fedt,” sagde Grandt blandt andet.

Grandt har efterfølgende fået en undskyldning fra Radio 24syv’s chefredaktør, Jørgen Ramskov. Henrik Sass har derimod ikke fået nogen undskyldning, og det kommer heller ikke til at ske, understregede programchef, Mads Brügger, søndag i Presselogen:

Men der er ingen grund til at sige undskyld til Sass Larsen, for det var ikke ham, satiren handlede om

”Det var en fejl at nævne Alexander Grandts navn. Det var ikke nødvendigt. Men der er ingen grund til at sige undskyld til Sass Larsen, for det var ikke ham, satiren handlede om. Det var først om fremmest en satire over den sladdervorne presse. Og jeg synes personligt, at satiren lykkedes.”

Hvad er relevansen

Politikens chefredaktør, Christian Jensen, er lodret uenig:

”Det er jo fuldstændig omvendtstrup at lave satire over en sladdervorn presse ved selv at viderebringe sladder. Hvad er relevansen i at lave satire om at Henrik Sass Larsen er homoseksuel? Hvad har det med noget at gøre – han har jo ikke særligt stærke holdninger til hverken homoseksualitet eller familiepolitik?”

Hvad er relevansen i at lave satire om at Henrik Sass Larsen er homoseksuel?

Chefredaktør på Altinget, Jakob Nielsen, mener Den Korte Radioavis er blevet et program, hvor alle i det politiske miljø ved, der bliver videregivet rygter om politikeres privatliv.

”Jeg holder meget af Den Korte Radioavis. Men når I bliver kritiseret, så skyder I uforholdsmæssigt hårdt tilbage. Det minder mig om min datter på fem år derhjemme. Nogen gange når jeg siger, der er noget, hun ikke må, så bliver hun sur og smækker med døren. Og så går jeg hen og giver hende et kram og siger, jeg godt kan lide hende. Derfor har jeg taget en plade chokolade med til dig i dag, Mads. For når folk kritiserer jer, er det ikke nødvendigvis, fordi de hader jer – men blot fordi de synes, I har lavet nogle fejl.”

”Selvfejrende attitude”

Kritikken i Presselogen af Radio24syv-programmet og den manglende undskyldning til Sass følger i slipstrømmen på en kronik i Weekendavisen forfattet af chefredaktør Martin Krasnik:

”Man kan ikke gå til grænsen uden jævnligt at over­­skride den, lyder det jævnligt fra Radio24syvs kanalchefer, Mads Brügger og Mikael Bertelsen. Men det grænseoverskridende er netop ikke grænseløst, og på Den Korte Radioavis og Radio24syv ledsages det tilmed af en selv­fejrende attitude, der ikke længere er anarkistisk, men deler sind med det totalitære: Her er ingen etiske regler, ud over dem, de selv sætter på Den Korte Radioavis. Sagesløse menneskers privatliv inddrages efter forgodtbefindende, præcis som totalitære kræfter aldrig anerkender, at noget kan være privat,” skriver Krasnik og fortsætter:

Her er ingen etiske regler, ud over dem, de selv sætter på Den Korte Radioavis

Var  det virkelig så sjovt at nævne Esben Lunde Larsens (Tidl. Fødevare- og miljøminister, red.) seksualitet hver anden dag? Var  det så morsomt at fortælle, hvem i Venstres øverste ledelse, der går i seng med hvem? Hvis man bestyrer gabestokken på torvet, kan man ikke også samle alle de ekskrementer op, der flyder forbi i rendestenen.”

Krasnik: Kirsten Birgit bør ende på Sankt Hans-bålet

Krasnik røber, at han oprindeligt hørte til ’Den Korte Radioavis’-figuren Kirsten Birgit’s største fans, men ender sin kronik med at konkludere, at Kirsten Birgit bør ende på Sankt Hans-bålet:

”Jeg hørte til blandt Kirsten Birgits største fans og skulle have sagt det for længe siden: Hun og hendes slæng på 24Syv er blevet til skolegårdens mobbere, til dogmatikere, der opfatter enhver kritik som en del af den idioti, der omgiver dem. Denne mangel på anfægtelse gør dem ikke til et modbillede på danske medier, men det måske fremmeste eksempel på den manglende selv­refleksion, der er så udbredt i branchen. I denne uge kritiseres hun fra alle sider, og jeg får ondt i maven, når jeg tænker på, at Kirsten Birgit nok tænker, at jeg har meldt mig under forargelsens og de humorforladtes faner. Sådan er det ikke. Vi har brug for Kirsten Birgit, men Kirsten Birgit er holdt op med at være Kirsten Birgit. Hun er blevet for magt­fuld, for populær, for forudsigelig. Hun er blevet en totalt dominerende revy­figur, der er blevet træt af sig selv. Derfor siger jeg, som vi står her ved bålet og sender Kisser afsted: Lad flammerne rense dig. Og god tur.”

Hun er blevet en totalt dominerende revy­figur, der er blevet træt af sig selv

Op til TV-programmet Presselogen har Mads Brügger svaret igen på kritikken af satireprogrammet i en kronik i Berlingske lørdag.

Heri forfægter Brügger det synspunkt, at kritikerne af Den Korte Radioavis er lige så undertrykkende som Tyrkiets Erdogan og Ruslands Putin.

Socialdemokratisk ”totalitær åre”

Brügger betegner i indlægget kritikerne af Kirsten Birgit/Den Korte Radioavis for ‘tørvetrillere, farisæere og lyseslukkere’.

Lidt i samme skure har Mads Brügger i en ophedet debat på Twitter blandt andet med kommunikationschef hos Cevea, Kasper Fogh, betegnet Socialdemokratiet som totalitært:

Men bien sûr; Socialdemokratiet har jo altid haft en totalitær åre

”Siger du, som andets steds har skrevet at Frederik Cilius burde komme i psykiatrisk behandling (Du brugte i hvert fald udtrykket ”Behandlingskrævet”). Hvor er det nu ellers man har hørt om at komikere og satirikere blev tvangsindlagt? Men bien sûr; Socialdemokratiet har jo altid haft en totalitær åre, og du har jo klart en rem af huden.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Mads Brügger plejer at være skarp, men slap virkelig ikke ret godt fra sin optræden i Presselogen denne gang.

Annonce