Matas betaler 13 millioner tilbage fra lønkompensation

Matas-kæden fik 13 millioner kroner i lønkompensation i marts, men nu betaler de alle pengene tilbage. “Vi har ikke brug for pengene”, siger Matas-chef.
Matas
Foto: Matas
CEO Gregers Wedell-Wedellsborg foran butik
I marts så det skidt ud for Matas-butikkerne, som derfor fik 13 millioner kroner i lønkompensation fra staten. Men nu har Matas valgt at betale det hele tilbage.

Det skriver bt.dk.

“De første uger, efter at landet lukkede ned, blev vi hårdt ramt. Salg og indtjening faldt. Men efter to-tre uger steg vores salg igen, og vi har siden start april frem til midten af maj haft rekordhøjt salg,” fortæller Gregers Wedell-Wedellsborg, der er topchef for Matas-kæden, til B.T. og fortsætter:

“Vi synes, det er forkert at sende regningen videre til staten, fordi vi havde tre dårlige uger, for så selv at skumme fløden på de gode uger.”

Vi synes, det er forkert at sende regningen videre til staten

Har haft andre forhold under corona

Matas har haft andre forhold end så mange andre virksomheder under coronakrisen, anerkender Gregers Wedell-Wedellsborg.

For modsat størstedelen af butikskæderne i Danmark blev Matas-butikkerne en del af gruppen af såkaldt samfundsnødvendige butikker under coronakrisen. Derfor kunne hele 240 af kædens i alt 270 butikker holde åbent.

“Vi har ikke brug for pengene”

Matas havde ikke behøvet at tilbagebetale deres lønkompensation, men kæden valgte alligevel at gøre det.

“Vi har ikke brug for pengene. Det bliver et værdispørgsmål, og vi mener, at det er bedst, at vi siger tusind tak for det sikkerhedsnet, der blev sendt ud, men at det viste sig, at vi kunne klare os selv. For nogle virksomheder er det liv eller død, om man får den hjælpepakke. For os er det dejligt at vide, at vi selv kan komme gennem krisen,” lyder det fra Gregers Wedell-Wedellsborg.

Vi har ikke brug for pengene

Matas’ tilbagebetaling af lønkompensation skal ifølge topchefen ikke ses som et udtryk for, at kæden mener, at andre virksomheder også bør betale lønkompensationen tilbage, hvis de har mulighed for det:

“Det er helt op til dem. Det er slet ikke noget korstog for os. Vi gør det ikke, fordi vi synes, det er forkert at tage imod hjælp. Tværtimod er vi ekstremt glade for den hjælp, vi fik. Vi har været i en anden situation, fordi folk havde brug for det, vi sælger, som håndsprit og sæbe. Det her er en Matas-beslutning. Det er ikke, fordi vi synes, alle andre skal gøre det samme,” siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

Twitter-ros til Matas

Matas har fået rosende ord med på vejen på Twitter.

“Det er dæleme OK. Matas tilbagebetaler lønkompensation for 13 mio., når de har haft øget salg. Præcist, '"et værdispørgsmål", skriver Lars Koch, der er policy director i Mellemfolkeligt Samvirke, i et tweet.

placeholder

Også formanden for Alternativet i Furesø, Allon Hein Sørensen, har takket Matas for at tilbagebetale deres lønkompensation.

“Det her synes jeg er MEGA god stil. Af hjertet tak til Matas, for at være så f...... cool”, skriver han i et tweet.  

Vicedirektøren i Fonden Kraka, Jens Hauch, roser også Matas for at udvise samfundssind: 

Det er samfundssind, når det er bedst

“Matas betaler hele lønkompensationen tilbage. Hjælpepakkerne kom hurtigt og var nødvendige for mange. Flot at Matas siger tak for sikkerhedsnettet, men vi kan klare den selv - det er samfundssind, når det er bedst,” lyder det fra ham i et tweet.  

placeholder

Netsalg eksploderede under coronakrisen 

Gregers Wedell-Wedellsborg fortæller til B.T., at en af grundene til, at det ikke gik så dårligt for Matas, som både han og ledelsen ellers frygtede i starten af coronakrisen, er, at kædens netsalg eksploderede under coronakrisen, hvor salget blev intet mindre end tredoblet.

Matas havde sendt hele 500 medarbejdere hjem på lønkompensation under coronakrisen.

Tim Tørnqvist Jensen er student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Efter at have læst
"Samfundssind Matas betaler lønkompensation tilbage til staten"
køber vi nu alt mulig ekstra i Matas.
Storartet og kanon håndtering af MATAS. -tak-.

Godt gået Matas. Uanset de flere spekulationer tror jeg på det bedste i folk. Det behøver der ingen dokumentation for.

Annonce